Topp 5 Faktorer som formar Kundnöjdhets

Hem > Kundservice > Topp 5 Faktorer som formar Kundnöjdhets

factors that influence customer satisfaction

jag tror starkt, frasen "första intrycket är det sista intrycket,”Måste myntades av en kundtjänst anställd, som så småningom kom att bli mantrat för varje organisation. Nyckeln till ett framgångsrikt företag är ”kunden har alltid rätt,”Men det tar mer än en trevlig konversation för att påverka en kunds beslut om att lämna eller komma tillbaka till dig. Du kan ha de bästa medarbetarna och den mest premium teknik, men det tar ett klagomål för att göra saker och ting går över styr. Den använder psykologi, metoder och regelbunden utveckling för att bygga upp en trogen kundkrets.

Som forskning som utförs av Forrester föreslår, ”71% av anslutna konsumenterna känner negativt mot varumärken när de stöter på inkonsekventa erfarenheter, och 10% säger dessa inkonsekvenser kommer att göra dem sluta interagera med en helt helt och hållet.”

I den här artikeln, vi diskuterar 5 faktorer som ansvarar för kundtillfredsställelse.

anställda:

faktorer, som-bestämma-kundtillfredsställelse

Det är ett intuitivt idé som medarbetarnas engagemang driver kundnöjdhet att sväva höjder. De fungerar som den första kontaktpunkten mellan företaget och kunderna. En glad anställd kommer att hålla kunderna nöjda, leder dem att tro på bolagets produkt. Om anställda är missnöjda med sitt arbete, de kommer inte att gå över-och bortom för en kund. Colloquy tror, ”kundlojalitet priser 18% i genomsnitt högre när de anställda är mycket engagerade.”Därför, i syfte att stärka kundens förtroende i din organisation, du behöver för att fokusera på dina anställdas lycka först.

Väntetiden:

Tid är pengar, och som en serviceorganisation, du behöver för att göra kundens tid värt. När resultat missar sin planerade tidpunkten, det blir en röd flagga för kunden. Tänk dig en restaurang. Om en maträtt tar längre tid att komma ut ur köket än optimal, är den skyldig att lämna kunden irriterad eller kanske ge sig ut i närheten. Liknande är fallet i punkt. Enligt Harris Interactive, ”75% av kunderna tror att det tar för lång tid för att nå en levande agent”. Om du erbjuder en Live-tjänst (telefon / chat), Det är absolut nödvändigt att svara inom 2 minuter eller mindre, annars, du är kvar med en missnöjd kund. När kunderna räknar med din tjänst, de inte underhålla ursäkter.

Att förstå kunden:

faktorer-of-kundservice

Om kunderna vet att ett företag bryr sig, och är inte bara en pengar klämma vinstmaskin, de vet att de är i goda händer. Den typ av kampanjer du kör, bestämma antalet personer som kommer att påverkas. En humaniserad tillvägagångssätt slår rätt ackord i kundens sinne. När en kund investerar i din produkt, han / hon är skyldig att ge feedback. om de genomförs, de vet att deras åsikt är viktig och de kommer att hålla med dig för länge.

Uppdaterad teknik:

I nutid och ålder, det är inte bara den Kardashians du bör hålla jämna steg med. Istället, fokusera på Hantering av kundrelationer (CRM) eller programvara som är i linje med den senaste tekniken bidrar till konsumentens upplevelse samtidigt minska manuellt arbete. Det finns inget alternativ till snabb teknik, särskilt med enorma konkurrens på marknaden. I 2016, Apptentive fick reda på att ”66% av företagen som såg en minskning i kundlojalitet under det senaste året inte har en mobilapp."

Fokusera på vad du har:

Skaffa nya kunder kan verka som det främsta målet för att konstruera en kundbas. Men, grundbulten är inte antalet kunder det är kvaliteten. Som publiceras i en blogg genom Invesp, ”Återkommande köpare spenderar 33% mer än nya, och bara 20% befintliga kunder står för 80% av ett företags framtida vinster.”Därför, upprepning när det gäller kunder är bra för din organisation. Även utgifterna för lojalitetsprogram hjälper till att behålla hängivna kunder.

Att hålla kunderna nöjda och glada är inte rocket science. Den största sak att komma ihåg är att hålla intakt kvalitet; oavsett om det är din produkt eller din tjänst och det som följer är en bättre relation.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Sakshi
Författare:
Sakshi
Handla om:
Quintessentially udda och insikts. Sakshi älskar sällskap av sin Kindle och två pudlar.
Fler artiklar av: Sakshi

3 kommentarer

  1. An organisation’s employees represent its customers’ first impression; the ultimate point of contact. Measuring engagement, kundlojalitet, satisfactions and other key metric is important to achieving a loyal customer base. dock, in their efforts to acquire new customers, companies shouldn’t ignore existing ones as they generate most of their profits and a plan to differentiate them is important to ensure they are handled appropriately.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning