3 vanliga misstag i säljprocessen som kan leda till kundförlust

Hem > produkter > försäljning > 3 vanliga misstag i säljprocessen som kan leda till kundförlust

Mistakes in sales process

Att generera nya leder till stängning erbjudanden, hela försäljningsprocessen kan bli lång och ansträngande. I denna, ett felaktigt drag kan skaka på hela 'korthus' tumling mot marken.

varje säljare, oavsett bransch, produkt, eller kompetensnivå, gör misstag. And from their mistakes, de lär sig nya sak om närande och vrida sina leder till möjligheter.

Men det finns några vanliga misstag att även erfaren förkämpe kan begå bland deras försäljning karriär.

Medan de har en centraliserad strategi är väsentlig, du måste också förstå att varje ledare är olika. Det är viktigt att ha möjlighet att närma sig varje ledning individuellt. Också, kan man säga att olika säljare har olika taktiker.

Dessa tre vanliga misstag kunde stoppa säljare döda på sina spår. Det kan lätt undvikas och kan även förvandlas till starka punkter om du noga planera och följa en tydlig försäljningsmönster med kunder.

Misstag 1: Messing upp de uppföljningsrutiner

Medan närande kvalitet leder, du bör känna till betydande värde för uppföljning med framtidsutsikter, För att vinna deras förtroende och påskynda själva konverteringsprocessen.

Enkelt uttryckt, ledningen närande ofta innebär vinna förtroende utsikterna och påskynda deras faktiska omvandlings.

[Läs mer om vikten av uppföljande samtal här - Nyckeln till att öka din försäljning: Det handlar om att följa upp]

Men, även efter att ha fått kännedom om kraften i uppföljning eller gynnas planerade kunduppföljning, säljare misslyckas ofta för att utföra ordentlig uppföljning protokoll. De hamnar antingen undvika en särskild ledning eller alltför ringa upp ett särskilt högt värde utsikter.

I båda fallen, du kan själv förstöra dina utsikter intresse för din produkt / tjänst.

Det finns i huvudsak två skäl bakom det-

  • Att inte ha den kompletta spår på säljtips
  • Överdriven arbetsbelastning - alltför många möten för att närvara och alltför många samtal att göra

globalt, varje säljare kan relatera till denna situation. På grund av ofta emot tung arbetsbelastning och samtidigt hantera flera klienter, alla säljare lider brist på framtida utsikter planering.

konsekvenser

Saknade uppföljningssamtal kan bromsa omvandlingsprocessen och allvarligt påverka din omvandlingsfrekvens. Mer viktigt, det kan påverka din totala kundrelationer.

Det innebär att massor av bra chanser och möjligheter som kan innesluter dig att få rätt ROI.

Lösning

Även om problemet är allvarligt, Du kan inte föreställa sig hur enkelt lösningen är. Att hålla reda på anteckningsblocket och upprätthålla en kontakt bok är för gammal för att hålla jämna steg med denna konkurrenskraftig industri.

I stället för att hålla en mental flik på varje användare, du kan använda och samtalet ledningssystem. Detta hjälper dig att utvärdera framsteg och ordna ett samtal vid en förinställd tid.

Detta gör det möjligt att hantera varje kund interaktion med målet att köra slutliga omvandlingar. Du kan även ställa in rätt frekvens och läge för intern kommunikation.

Genom att ha en samtalshanteringssystemet, du kan utrota onödiga problem som kan påverka din försäljningsprocess.

Under tiden, Du kan också uppdatera din dagliga uppgift på CRM instrumentpanelen. Med detta system, hela teamet kan samarbeta för att förebygga eventuella samtal till vara missade ut av arbetsflödet. Detta kommer att bidra till att reda ut din hektiska schema och ger en klar förståelse för att hantera din arbetsdag.

CRM dashboard

CRM dashboard

Misstag 2: Brist på information

Alltid, även de mest konsoliderade kundmöten är ett minne tvivel.

Tänk på att du deltar i ett framtidsperspektiv. Nu din klient frågar efter detaljer om din produkt och du inte är kunnig eller inte bär dokumentet om att viss fråga.

eller anta, plötsligt en kund ringer och frågar om status för hans / hennes förfrågan och du inte har någon aning om tidigare samtal eftersom det senaste samtalet togs av någon annan.

Båda dessa är mycket vanliga i försäljnings- och marknadsföringsorganisationer.

konsekvenser

Bristen på information är den största orsaken bakom alla missförstånd mellan kunden och företaget. Medan tydlighet av information kan spänna relationer med förtroende och lojalitet, ytlig produktdemonstration och oklara kontrakt kan leda till att viktiga fel av kommunikation.

Brist på information bland de anställda kan påverka-

  • företagets rykte
  • Lead generation process
  • Bly omvandlingsfrekvens
  • Laganda
  • Kontorsmiljö och kultur

Lösning

Ja, även detta problem har en enkel lösning. Och samma försäljning CRM-program kan hjälpa dig ur situationen.

Dess värdefulla program ger dig möjlighet att uppdatera all information som samlats in om din klient; Du kan även höja biljetten för varje klagomål eller förfrågan att följa upp status. Alla gruppmedlemmar som har tillgång till instrumentpanelen kan se och agera utifrån den uppdaterade informationen.

Förutom, du kan ha ett separat avsnitt för att ladda upp ditt lager och få tillgång till dessa uppgifter från mobil CRM-programmet, så att du kan visa att din klient samtidigt ha ett möte utanför kontoret.

Mobile CRM

Misstag 3: Ignorera Sales Pipeline

Är du medveten om dina hög avkastning blykällor? Vet du vad din framtida försäljning utsikter är?

Att vara okunnig om din försäljning pipeline kan allvarligt kosta. dock, denna fråga är något annorlunda från de andra två. Eftersom ledningen pipeline är en större angelägenhet för försäljningschefer, den har en viktig roll i lead generation och konvertering.

44% företag tror att de är ineffektiva på att hantera försäljningen pipeline. Även om det hjälper dig att få ordentlig försäljningsprognosen, exakta idéer om status av affären, synbart skilja mellan varm, kallt och varmt utsikter, och skänka en tydlig vision om ditt företag.

konsekvenser

Ignorera försäljning pipeline kan direkt effekt på din ROI. Korrekt förvaltning försäljning pipeline hjälper att förstå kvaliteten på leads. Säljare tenderar att glömma de möjligheter de bör att driva när de slösa så mycket tid att jaga dåliga erbjudanden.

När din vision grumlas av dåliga ledningar, du kommer att spendera 90% av din tid filtrering genom dåliga affärer för att försöka hitta dem att coacha på.

Lösning

Ett tekniskt problem bör alltid ha en teknisk lösning. Endast en ordentlig sälj pipeline verktyg kan hjälpa dig att skilja mellan fattiga och god kvalitet leads.

Din CRM instrumentpanelen är den bästa platsen där du kan hitta alla uppgifter om dina framtidsutsikter, ställning din bly i försäljningspipelinen. Detta ger dig värdefull insikt i vad man ska göra för att göra omvandlingen snabbare.

CRM Dashboard

Slutsats

Det som fungerar för vissa säljare, kanske inte fungerar för dig ... Det är viktigt att ha flexibilitet och mångsidighet för att prova ut nya metoder och strategier.

Som ni kan se dessa tre vanliga misstag är lätt undvikas med din försäljning CRM-program. Du behöver inte installera olika program eller anta svåra tekniker för att begränsa dig från att skada dina affärsmöjligheter. Allt du behöver för att använda din försäljning ledningssystem vid sin fulla.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning