CRM-programvara för e-postmarknadsföring: Hur man uppnår högre ROI

Hem > Produktivitet > CRM-programvara för e-postmarknadsföring: Hur man uppnår högre ROI

Email Marketing

Vill du effektivisera dina kund E-post och retur aktiviteter? Försöker du att strängen tillsammans alltför många aktiviteter som urholkar avkastningen på investeringen?

Ett bra sätt att övervinna detta problem är att ha en e-postmarknadsföring närma sig baserat på kundsegmentering. I denna, du är i huvudsak dela din målgrupp och tjäna rätt e-post med kundorienterade meddelanden.

En rätt segmenterad e-postlista kan du vara mer direkt och fokuserad med din e-postmarknadsföringsaktiviteter. Med andra ord, igång en riktad e-marknadsföringskampanj låter dig få en högre avkastning på investeringen.

Detta innebär att förstå varje kundsegment.

Som det första steget, du bör samla och segment din e-postlista. Du kan göra detta manuellt med hjälp av Excel-formler eller en kundsegmentering verktyg.

Men, varför göra det hårda arbetet? Kan vi inte bara använda vanliga e-postmall?

Detta kan påvisas med hjälp av en e-postmarknadsföring mall.

Låt oss undersöka ett vanligt fall där e-segmente gör en väsentlig skillnad -
E-handel kundvagn nedläggning.

Det är en mycket vanlig erfarenhet att ha din kundvagn överges av användare i olika skeden av betalningsprocessen. marknadsföring automatisering kommer att hjälpa dig att skicka påminnelse e-post eller meddelanden till dessa besökare, som en gång lagt till en särskild punkt i sin vagn, men inte komma runt att slutföra det faktiska köpet.

Du kan kontakta dem, påminna dem om den vänstra bakom köp, eller få värdefull feedback om orsakerna till övergivna objektet, eller kanske du kan erbjuda en speciell rabatt på det aktuella objektet.

I slutet, Du kan begränsa e-postmeddelande till en viss produkt eller en produktlista.

Några idéer om hur man drar Optimerade e-postkampanjer

Kunden inriktning när det gäller meddelanden och tider är stora faktorer som avgör framgången för e-post marknadsföringskampanjer.

en väl planerad e-postmarknadsföring kan också förvärra och förstärka dina olika marknadsföringsinsatser. Till exempel, en framgångsrik e-kampanj kan öka din sökning och social dragkraft och tjäna därför värdefulla inkommande trafik.

För att undersöka hur detta faller in optimering kategorin, Låt oss först undersöka definitionen av optimering.

Väsentligen, Optimering innebär skalning dina resultat genom att göra den bästa och mest effektiva användningen av tillgängliga resurser i din marknadsföring dilemma.

För detta, Det är viktigt att förstå den verkliga kundens krav och vädjar till de krav.

En optimerad E-postmarknadsföring behöver fokuserade kundsegmentering. I denna avdelning, du kan optimera dina e-postkampanjer genom att följa dessa kriterier är.

Du kan segmentera målgruppen utifrån specifika parametrar-

 • Personliga demografiska såsom ålder, kön etc.
 • geografiska positionen, såsom nation, provins, pinkod etc.

Du kan också filtrera ner baserat på de aspekter av inköps interaktioner-

 • psykologisk skillnad, såsom motivation, personlighet, köpvanor etc.
 • Stadier av försäljning tratt
 • Köpa skede där kunden resan gavs
 • Antalet kundbesök

Targeted Email Campaigns

Efter att ha systematiserade hela kund resan, Du kan anta en strategi för att rikta varje kund målgruppssegment. Detta hjälper dig också att anpassa din kundtjänst.

i efterhand, Du kan skapa mål pooler med hjälp av dina samlade e-postlistor. Du kan också bestämma kanalerna med den högsta avkastningen.

Detta hjälper dig att kartlägga antalet leder som förvärvats genom varje kanal. Ytterligare, detta hjälper dig att maximera den relativa avkastningen för varje kanal.

Betydelsen av Marketing Automation

91% av de mest framgångsrika användare överens om att Marketing Automation är ”mycket viktigt” för den totala framgången för deras marknadsföring över flera kanaler. Tvär kanal marknadsföring har blivit allt viktigare i moderna förhållanden.

Marketing Automation tool

Men vad är orsakerna till det? Vilka är fördelarna med marknadsföring automatisering?

marknadsföring automatisering-

 • Utför marknadsplaner felfritt
 • Förbättra kundrelationer
 • Etablera web synlighet
 • Öka varumärkeslojalitet
 • Förstärka djupare kundengagemang
 • Hantera långsiktiga försäljningsmål

en Marketing Automation verktyg låter dig samla vetenskapen att kombinera kunddata och göra utbyggnaden av e-postkampanjer enklare.

Du kan också förenkla marknadsföring processer för att minska risken för fel och data överväldiga. Som ett resultat, de flesta företag nu använda integrerade Kundvård programvara att uppnå sina riktade krav.

Skapa Email Campaign frekvens och faser

E-mail Campaign Targeting

Som du kanske vet, kampanjer e-postmarknadsföring är oftast ett läge för att engagera publiken. Detta kräver att du leverera e-post på rätt frekvens.

Oavsett om det är att skicka ett personligt meddelande eller en standarddropp kampanj, har optimerat din e-postleverans strategi kan göra underverk med driv konverteringar.

Enligt Aberdeen Group, personliga e-postmeddelanden förbättra klickfrekvens av 14% och omvandlingsfrekvens av 10%. Således, 96% av företagen anser post personalisering kan förbättra e-postmarknadsföring prestanda.

För att köra en personlig e-marknadsföringskampanj, du behöver för att segmentera kundlista först, CRM-program kommer att hjälpa dig dit.

Till exempel - om du kör ett plagg fabrik, säsongssegmente skulle vara det viktigaste för din e marknadsföringsstrategi.

logiskt, du kan inte skicka en lista över sommaren val av kläder under januari månad och vice versa.

Med hjälp av kundinformation, CRM programvara kan segregera enligt den demografiska / psyko / geografiska / beteendesegmentering av din målgrupp. Detta bidrar till att automatisera din e-postmarknadsföringsprocessen.

Skapa en-till-en kommunikation via e-post eller segmentering baserad på faktorer som bransch eller produkt, ränta kommer lägga till en punkt som är relevant för dina meddelanden och därmed öka dina engagemang priser.

Uppnå betydande kundengagemang

Det framgår av den föregående detaljer att en riktad strategi kan öka din kundengagemang. Konsumenternas engagemang också avgörande förbättrar dina varumärke lojalitet initiativ.

CRM har potential att ta din tjänst eller produkt djupare i livet för din målgrupp kund (befintliga och potentiella) på ett sätt som konventionella marknadsföringsresurser eller reklam bara kan drömma om.

Av den kanalise data i rätt riktning, integrerad CRM-system tillåter dig att köra mot opinionsbildning genom kund incitament. Du kan också skicka rätt budskap som kan överraska / glädja målgrupp.

Detta fungerar på ett mångsidigt system som hjälper dig att skicka personliga meddelanden på olika nivåer. Detta hjälper dig att bygga en stabil och långsiktiga kundrelationer. Det är också avsevärt förbättrar din e-post öppna priser och klickfrekvenser.

Därav, hålla absolut spår över kunddata, du kan öka ditt företags kundlojalitet genom att upprätthålla nära relationer med dina kunder.

Segmented E-mail Campaigns

Så, som en bestämd Resultatet, Marketing Automation kommer att bidra till att generera fler potentiella kunder och öka din ROI räntan på lång sikt.

Slutsats

De försäljnings- och marknadsföringsteam förenas av ett gemensamt syfte-öka intäkterna. Med riktade e-postmarknadsföring hjälper dig bättre att överklaga och konvertera din publik.

En strukturerad e-postmarknadsföring strategi gör det möjligt för dig att rikta in och skaffa kunder med högre effektivitet. Det hjälper dig också att samla in mer information, så att du kan förbättra flera i andra delar av marknadsföring.

När du har en e-segmentesystemet, du kan alltid lägga till nya e-postmeddelanden och förbättra styrkan i listan. Du kan också slå ihop eller ytterligare dela de insamlade listorna.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning