Är försäljningspipeline förvaltningen verkligen viktigt för försäljningstillväxt?

Hem > produkter > försäljning > Är försäljningspipeline förvaltningen verkligen viktigt för försäljningstillväxt?

Sales pipeline management

Alla organisationer är bundna att eftersträva en snabbare och smartare tillväxt till sina säljprocesser.

I den moderna affärs ekosystem, behöva skjuta kunden att köpa din produkt kommer sannolikt att vara kontraproduktiv. Istället, din försäljningsprocessen bör inriktas knuffar kunden i att titta på det föreslagna köpet som att lägga stort värde för sin köpprocess.

Försäljningsprocessen fortskrider i en steg-för-steg-sätt som definitivt tar tid för att resultera i ett köp.

Dessa steg-för-steg processer betecknas som en försäljningspipeline att en viss ledning ska gå igenom före konvertering. förvaltning försäljningspipeline är verkligen viktigt för att köra hållbara processer.

Varför du behöver en försäljning rörledning?

Alla chef bör alltid veta svaren på några viktiga frågor-

 1. Vet du vad som har ändrats sedan förra veckan i din verksamhet?
 2. Har du identifiera dina hög avkastning blykällor?
 3. Vet du dina bästa framtida försäljningsutsikter?
 4. Är du driver din försäljning chefer med rätta?

Alla dessa frågor kan lämna dig huvudet repor; Det skulle kunna presenteras som ett pussel på din interna team. Dessutom, Du kan också gå in i ren gissningslek.

ETT FAKTUM, även du är medveten om de nödvändiga åtgärder som krävs för att besvara dessa frågor; det kan vara opraktiskt att faktiskt räkna ut den korrekta uppgifter.

I den här situationen, du behöver en pipeline för att konsolidera och beräkna rätt nummer.

förvaltning försäljningspipeline är kritiskt för alla företag som förlitar sig på försäljningskanaler eller säljteam för att driva omsättningstillväxt. Det är en tydlig visuell representation av försäljning utsikter och process. prognos försäljningspipelinen påverkar affärsstrategier företag effektivt.

Det gör att du kan börja placera alla dina framtidsutsikter i bestämda stadier längs försäljningspipeline. Du kan också identifiera bästa möjliga framtida inriktningen att omvandla varje utsikter. Nedanstående diagram visar en förenklad försäljningspipeline, förvärva en försäljning bly till slutlig omvandling.

Sales Pipeline Management Stratergic

Försäljnings pipeline segmente kan också göra din försäljning tratt.

 • Med lämplig förvaltning försäljningspipeline, försäljningsprognoser blir verklig, inte bara gissningar.
 • Det minskar risken för felaktig bedömning.
 • Försäljnings insatser delas upp i klart definierade etapper.
 • Det bidrar till att identifiera förlorade möjligheter och förhindra framtida förlust

Sales Pipeline for business

dock, 44% av företagen tror att de är ineffektiva på att hantera försäljningspipeline (Källa: Hub Ställe). Komplexa data och ständigt föränderliga marknadsekonomin gör saker mer komplicerade i dagens situation. En komplett försäljningspipeline ledningssystem kan göra ditt jobb lättare.

De säljledning programvara kan hjälpa dig att få ut det mesta av din försäljning pipeline. Nu, låt oss diskutera hur en CRM-program på ett effektivt sätt kan förstärka din försäljning rörsystem?

 1. Bättre Företagsledning

Det främsta målet för försäljningspipelinen är ett smartare sätt att hantera framtidsutsikter. Din totala säljledning är en kombination av dina utsikter förvaltning. Med en allmänt bättre utsikter förvaltning innebär att din totala säljledning blir också bättre.

Med bättre utsikter förvaltning, Du kan få en bättre helhets tyglar av processen av prospektering.

 1. Centraliserad kunddata

En försäljnings pipeline vanligtvis fastställs genom en försäljning plattform som kombinerar flera pågående försäljningsverksamhet. Detta råkar också vara ett utmärkt sätt att samla all relevant kundinformation.

Du måste också upprätthålla nära medarbetar- och kundkommunikation. Detta innebär att du kan komma åt dina anställda genom det centraliserade kunduppgifter.

Molnet servrar är också ett säkert sätt att lagra och dela dina kunddata. Detta inkluderar kontaktuppgifter, köphistorik, interaktions sammanfattningar, framtida möten, påminnelser etc.

 1. Prioriteras och systematiserade Lead tracking

Försäljnings rörledning låter dig veta, vilka utsikterna är närmare omvandling och som leder är längre bort från eventuell konvertering. Detta centraliserade informationssystem kan säljare att enkelt följa upp med vardera leder.

I detta fall, de CRM-plattform också hjälper dig att generera mer kvalificerade leads för ditt företag.

Kontakt ledningssystem, är en mycket lättillgänglig och funktionell instrumentbrädan utformning, medan biljettsystem och försäljning spårning funktioner är extremt kompatibla att generera framtida försäljningsutsikter.

 1. Empower Marketing Management

En allomfattande kundhanteringssystem bidrar till att skapa, spåra och hantera marknadsföringskampanjer på ett effektivt sätt. Kundfokuserad strategi ger dig en perfekt förståelse för kundernas behov och förväntningar om din tjänst eller produkt. Så det är lätt att bilda en marknadsföringsstrategi genom att analysera kunddata med den integrerade CRM-system.

Sociala medier integration kan också bidra till att generera mer trafik på din webbplats. Du kan hantera sociala mediekampanj, E-postmarknadsföring och leadhantering på en enda CRM-plattform.

 1. Realtidsförsäljningsprognoser

Du bör gå utöver antaganden samtidigt som man erkänner de framtida försäljning. Detta inkluderar att analysera de senaste analys snarare än att förlita sig på enbart föraningar och gissningar.

En olämplig försäljningsprognosen kan resultera i allvarligt skada dina framtida projekt.

effektiv hantering av försäljnings pipelines

Försäljnings pipeline är ett effektivt sätt att organisera och effektivisera dina pågående transaktioner. Baserat på nuvarande interaktioner, Du kan segmentera dina framtidsutsikter som varm, varm och kall.

Sales Pipeline prospects

Detta utgör en relativt noggrann beskrivning av risken för konvertering.

 1. Korrekt riskbedömning och hantering

En väl fungerande försäljningspipeline låter dig identifiera den del av försäljningsprocessen som dina framtidsutsikter överväldigande avlämning.

Detta ger dig en möjlighet att förstå orsaken till läckan, analysera utsikterna, och systematisera säljprocessen. Genom att selektivt fastställa din säljprocess, Du kan också öka din hastighet av kundförvärv. Därav, Detta spelar en viktig roll för att öka den totala förvärvs kunden.

Slutsats

Det bästa sättet att få vattentät kontroll över vad som händer i din försäljning pipeline är genom en CRM-program. Det ger inte bara en tydlig säljcykeln, men också monterar de olika segment av säljprocessen på en gemensam försäljningspipeline instrumentpanelen.

Efter att ha en tilltro på Försäljnings pipeline, du kan tänka på en reviderad strategi för att ta nästa steg i branschen.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning