Round Robin schemaläggning i Territory Sales

Hem > produkter > försäljning > Round Robin schemaläggning i Territory Sales

3-1

Round Robin schemaläggning i Territory Sales

Round Robin är en schemaläggningsstrategi som inte bara är musik för öronen, men också mycket intressant att förstå på djupet. Round Robin är en klassiker när det gäller resursdelning och används i stor utsträckning och accepterat bly uppdrag stil i försäljning.

Grundtanken i Robin Robin schemaläggning är att det måste finnas en jämn och jämn fördelning av leads inom säljteam, eller det är inte rättvist att agenter inom teamet. Men faktum kvarstår att helt jämn fördelning av försäljningen alltid kan förbli en dröm för även de mest organiserade säljteam eftersom det alltid kommer att vara ett fåtal kvar ut uppföljningar som behöver tilldelas någonstans.

Round Robin schemaläggning är ett uppdrag strategi som distribuerar leder till gruppmedlemmarna en efter en tills alla har en ledning, efter vilket uppdrag börjar igen från den första sökanden.

En särskild bly uppdrag strategi är relevant i försäljning sedan, i frånvaro av en, säljteam kan sluta slösa 90% av sin tid och resurser att kompensera för en.

Round robin kan sammanfattas i några få ord på följande sätt:

"En i taget, rotations.”

Definiera Round Robin i Sales:

Den round-robin strategi är i huvudsak en uppsättning regler distributions bygger på numeriska logik. Dessa fördelningsregler sedan implementeras på en försäljningen programvarusystem för att genomföra schemaläggning för bly tilldelning.

Även Round Robin är smart och effektivt på papper, data och dess kvalitet som matas till algoritmen spelar en viktig roll i dess effektivitet.

En idealisk scenario där Round Robin är på topp effektivitet:

  • Närvaro av en stor mängd data.
  • Ett lika stort antal tagare.
  • Lika hög kvalitet leder.

Hur round-robin Assists kampanjer:

Round Robin arbetar parallellt med försäljning tratt och lead generation-kampanjer. Genom att göra dessa strategier effektivare, RR förhindrar förlust av leads och slöseri med resurser.

Round Robin bly tilldelning hjälper företag med stor, territoriella lag tilldela lika nya leder till territoriella grupper.

Få Djupgående:

Den round-robin-algoritmen utför distribution baserad på en uppsättning siffror.

I försäljning, distribution och tilldelning av samtal / e-post, etc., sker baserat på kval som ’nästa free agent’, ’Bästa samtals agent’, etc.

Förstå hur round-robin algoritmen fungerar för Sales:

Låt oss föreställa oss att det finns 4 försäljningsagenter inom ett område laget nämligen; A1, A2, A3, A4. Nu har vi tilldela en prioritet till varje medel baserat på faktorer som en tillgänglig agent, bästa agent, etc.

Antag prioriteringarna i medel är 3, 1, 2, 4.

Låt oss nu ställa bly hanterings en viss varaktighet för varje agent, med andra ord, den tid som krävs för varje medel för att sköta en ledning.

Antag varaktigheten är 4, 2, 4, och 4 för agenter A1, A2, A3, och A4.

Nu under en förfrågan lead flöde, låt oss anta timeshare för varje agent för bly hantering som 2, varefter ämnet är återigen tillgänglig på prioritet för att tilldela.

Den round-robin tilldelning diagram för 7 leder i detta scenario kommer att vara följande:

Ombud Prioritet Varaktighet
A1 3 4
A2 1 2
A3 2 4
A4 4 4

Leda hantering quantum -> 2 enheter.

A2 A3 A1 A4 A3 A1 A4
0 7

Slutsats:

Rotations bly tilldelning av round robin-algoritmen fungerar sälj företag team bästa. När de införlivas i ett CRM, round-robin hjälper till med företagets område säljledning som möjliggör lika och balanserad uppdelning av samtal, e-post, web leder bland tillgängliga säljare. Läs mer om territorium försäljning och round robin schemaläggning i försäljningen CRM.

NYA INLÄGG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning