Roll av automatisering i säljprocessen: Hur det fungerar och förbättrar din försäljningsaktivitet

Hem > produkter > försäljning > Roll av automatisering i säljprocessen: Hur det fungerar och förbättrar din försäljningsaktivitet

Role of automation in sales

Orden kreativitet och insikt är oftast kastas runt för större tyngd i försäljnings diskussioner. Men i verkliga affärssituationer, begreppet kreativitet och insikter är reserverad för teknik- och marknadsavdelningar. Säljteam är tydligt förväntas stänga erbjudanden och få kunder med minsta möjliga krångel.

I den för närvarande mättad och konkurrensutsatt marknad, organisationer bör vara smidig och flexibel för att anpassa förändra försäljningsscenarier. Detta kräver en mycket mer trängande skäl att ingjuta bättre kreativitet för att förbättra din befintliga försäljningssituationen.

I den här situationen, en delvis eller fullständigt automatiserade försäljningssystem kan avsevärt förbättra effektiviteten i dina säljprocesser.

I den här artikeln, Vi kommer att undersöka automatiseringen i olika säljsituationer. Du får också lära om faktorer som gör iterationer och avvikelser för att förbättra dina befintliga säljsituationer. Detta kommer att hjälpa dig att uppnå en snabbare tillväxt.

Roll för kreativitet i modern säljledning

En regelbunden inflöde av kreativitet och insikter är en förutsättning för att hantera moderna försäljnings utmaningar. Den moderna försäljningsprocessen skiljer sig radikalt från den beprövade metodik.

Låt oss tänka en sekund, varför modern säljledning är så olika?

I traditionell mening, marknadsföring eller kund uppsökande program är ansvarig för att komma upp med en möjlighet kontaktlista. Efteråt, dessa adresser antydde genom direktreklam eller andra konversation initiatorer. Om du får ett kundrespons, ditt säljteam kan sparka till handling och ta den framåt till slutskedet av omvandling.

Orsaker till misslyckanden traditionell försäljnings tillvägagångssätt

 1. användare ständigt bombarderas med e-postmeddelanden som dränerar intresset för dessa kanaler
 2. Andelen godkända vanlig e-utskick och samtals outreach ständigt minskar
 3. Vanligtvis, kunder väljer att svara via olika kanaler
 4. Det är svårt att välja mellan motstridiga alternativ
Nu, Tänk på Moderna försäljning strategi

Alla de ovan nämnda fel skäl kan möjligen övervinnas genom att följa en automatisering-aktiverade säljande strategi.

Sales automation approachNär du tar en skarpare, din försäljning strategi kan vanligen representeras i denna form.

Denna cykliska processen består av olika steg. Det hjälper dig att förstå en yttersta sanningen:

Den automatiserade försäljning strategi är en process för ständig utveckling.

De första stegen innebär att helt enkelt ta fram några redan existerande försäljningsförfaranden. Den första serie av försäljningen, utbyten innebär att få fokuserad information om den aktuella försäljningssituationen.

Senare kan du göra ändringar i säljprocesser och utvärdera effekten av dessa ändringar.

Detta system hjälper dig att förstå de befintliga utmaningar och eventuella förändringar. Du kan också förstå effekten av eventuella avvikelser i din befintliga försäljningsflöde. Detta hjälper dig noll-in på förändringar som kan vända ut för att vara den mest effektfulla förändringar i den slutliga försäljningsutfall.

I den inledande delen, kommer du först göra en pre-existerande försäljningsprocessen.

Efteråt, du kan förstå luckor i din nuvarande förfarandena försäljning och eventuella förändringar som kan göras för att åtgärda dem. Detta tillvägagångssätt gör det också möjligt att göra skarpare förändringar som leder till stegvisa förbättringar i det befintliga säljsituationer.

Framgången med detta tillvägagångssätt beror på att få en regelbunden inflöde av idéer och koncept i din verksamhet. Du måste också ha en bättre förståelse för att genomföra dessa idéer i din dagliga affärsprocesser. Detta gör att du kan behålla din försäljningsprocess för större framgång.

För detta, du behöver ett konkret system för att spåra och hantera hela försäljningsansvar.

Detta gör det möjligt att följa en kreativ process för att uppnå rätt insikter och förbättringar i din pågående försäljningstransaktioner.

Detta innebär också att automatisering i sig är mycket mer än en enkel tankar process. En automatiserad försäljning strategi innebär flera steg som informationsinsamling, datahantering, klient lista byggnad osv ....

Du behöver ett omfattande system som innefattar end-to-end försäljningsansvar för att fatta rätt beslut med minimal fel. Typiskt, detta också skulle kräva en större flexibilitet i hantering utmaningar och möjligheter att hantera din försäljning ansvar.

Förbättra strukturen av ditt säljteam

Enligt undersökningar som utförts av HBR forskargrupp, ditt säljteam strukturering och organisation är en allt viktigare faktor som avgör din slutliga framgång.

Improving sales process

Bland dem, de framgångsrika organisationer har någon form av strikt rapportering eller automation förfarande.

När du kommer att tänka på det, en automatiserade försäljning rapportering har många fördelar.

Det ger dig omedelbara rapporter om intäkter omsättning och försäljningsmarginaler.

Detta gör att du kan fokusera på rätt kompetens i berörda säljavdelning. Det skapar också en inbyggd flexibilitet som hjälper dig att påtvingade beslut och improvisationer i nuvarande försäljningssituation.

Detta gör det möjligt att göra de rätta förändringarna att etablera en optimal säljcykeln.

Öka din marknadsförståelse och penetration

I en mycket överbelastade marknad, den största marknadsföring och försäljning utmaning är att uppnå erforderlig närvaro på en konkurrensutsatt marknad. Du kan läsa mer om uppnå rätt penetration på en konkurrensutsatt marknad i den här artikeln.

Om du är synlig för rätt personal och rätt nisch, Det kan omedelbart höja din omvandlingsfrekvens.

Nyckeln till att uppnå rätt penetration är kundsegmentering och fokuserade uppsökande.

Det uppnås genom kundprofilering för att hantera kundkontaktdata.

Detta gör det möjligt att behålla Omni-kanals kunddata som krävs för att nå flera kunder.

Detta system gör det möjligt att initiera sekundära samtal genom kundspecifik brevet eller andra konversation initiatorer såsom vissa adresser.

Förbättra kundvärde Exchange

I de flesta fall, din förmåga att avsluta affärerna är till stor del beroende på den viktiga faktorn - förbättra kundvärde utbyte.

Snarare än att tillhandahålla rabatter och erbjudanden, automatisering kan du skapa mer användarorienterad strategi för att öka din egen kundnytta.

För detta, måste du först förstå de olika faktorer som förbättrar din kundvärde utbyte.

automation in sales

Enligt dessa data, förmågan att förstå och förbättra varje aspekt av kundinteraktion är mycket viktigt.

Dessa är de många faktorer som kan ha den högsta betydelse:

 1. kundinteraktioner
 2. Personalized Interaktioner
 3. Korsförsäljning / Upp sälja
 4. kund Segmente
 5. Skapa Omni kanalupplevelse

Du kan styra och upprepa dessa olika faktorer genom en automatiserad försäljningsprocessen. Det hjälper dig också att hålla en tyglar på flera processer som för närvarande fortskrider i dag.

Hämtmat:-

Vanligtvis,förvaltningen eller försäljningschef kan sällan tillbringa tillräckligt med uppmärksamhet på varje utsikter eller kund.

Om du kan automatisera vissa aktiviteter, Det frigör upp mer tid och energi på aktiviteter för att uppnå bättre avkastning.

En automatiserad försäljning tillvägagångssätt kan du styra och samordna aktiviteter för att dina egna långsiktiga försäljningsmål.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning