Operations Management i dagligvaru: Utveckla och förvalta en optimerad återförsäljarnät

Hem > Industri > Detaljhandeln > Operations Management i dagligvaru: Utveckla och förvalta en optimerad återförsäljarnät

Operations Management in FMCG

Är du ständigt kämpar för att förstå din utomhus fältverksamhet? Är du kämpar för att ge en bättre arbetskultur?

Även om fältteam förbli en av de betydande intäktsgeneratorer för företaget, Det har mestadels förbi så sent som för ett par år.

Den fältteam rapporterar sina försäljnings framsteg i slutet av dagen och din mark team tar det för deras ord. Det har också sett en enorm ökning i upplevda värdet bland de senaste åren.

management anställd är en enorm term som inkluderar mångfacetterade faktorer, liknande medarbetarnas engagemang, anställd övervakning, performance management, behålla anställda etc.

Professor Collins studie visar att jämfört med företag som inte praktiserar strategier anställd hantering, de företag som gör kan uppleva-

  • 22% högre tillväxt intäkter
  • 23% högre vinsttillväxt
  • Över 66% minskning av personalomsättning

Men, när det gäller dagligvarubranschen, det blir lite komplicerat.

FMCG är en helt kundcentrerad industri. Tillväxten av en FMCG företag beror enbart på en kunds åsikt. En högre kund yttrande innebär fler produkter som säljs, fler hyllor ockuperade och bättre marginal på varje enhet.

Slående, 70% att köpa upplevelser baseras på hur kunderna upplever att de behandlas. Du kan påverka kundens förväntningar baserat på personliga produktutbud, kortare leveranscykel, stränga åtgärder för kvalitetskontroll, kundengagemang, och varumärkeslojalitet.

I syfte att bibehålla en sådan hög kund förväntan, måste du ha en bra arbetssätt för anställda och produktledning.

Har du någonsin använda CRM-programvara för FMCG industrin, integrera den med ditt kontorssystem? Om inte, då är det rätt tid att fatta ett beslut.

Hantera information under den dagliga verksamheten

Om du frågar någon erfaren distributionschef, de skulle säga att bättre förvaltning och samverkan informationen är nyckeln till smidigare verksamhet.

Genom att avleda hela dina interaktioner genom CRM strukturen, du kan påskynda varje process. Du kan också hantera flera oberoende aktiviteter.

De FMCG CRM ger möjlighet att hantera flera arbetsuppgifter genom en enda plattform. Den molnbaserade portal kan du skapa en arbetsgrupp, lägga till en ny medarbetare, uppsättning anställd hierarki, tilldela verk och få de nödvändiga arbetsrapporter.

En enda effektiv plattform innebär att du inte behöver skapa olika portaler eller integrera flera program att kommunicera. Du kan få jobbet gjort genom att logga in denna ansökan endast. Det sparar tid och gör ditt arbete mer organiserat.

Detta integrerade system förstärker arbetsflödet struktur och stärker kundservice samt.

Set-up unika anställda zoner modus operandi

När vi säger snabb rörliga konsumentvaror, din omsättningen beror på förmågan att vända produkterna över till konsumenterna tidigast.

Detta gör det nödvändigt att leverera produkterna så snart som möjligt och minska operativa förseningar.

Du kan visualisera distributionsprocessen som en ond cirkel av ordning generation, hitta hyllutrymme och öka försäljningen.

FMCG Order Cycle

Detta, i tur och ordning, blir en ond process för att öka din produktförsäljning.

I den här situationen, dina anställdas förmåga att svara på kundens samtal är också en viktig faktor. Så, vanligtvis, de anställda får utses till olika områden för att säkerställa snabbare leverans.

Men för att framgångsrikt genomföra hela processen av personaltilldelning och distribution arbete du behöver en molnbaserad portal för informationshantering.

De CRM-programmet hjälper dig att ställa en lämplig protokoll för att ställa upp medarbetarnas zoner på grundval av området eller geografisk position. Detta gör det möjligt att distribuera utsedda arbete inom ditt team.

Med sina goda egenskaper, du kan spåra och få all information, relaterade till beställa leverans. Du kan stärka din anställd övervakning och hålla upp det erkännande för deras hårda arbete och engagemang.

Detta ökar i slutändan din medarbetarnas engagemang och minskar personalomsättningen för.

Skapa ett snabbare sätt att fatta beslut

När du arbetar med en stor grupp, det är svårt att se till att allas behov alltid hålls i slingan. Bristen på information skapar missförstånd och slutligen skuggor din lagande.

CRM anställd instrumentpanelen skapar ett bättre sätt att hantera arbetsuppgifter.

De personalhantering kan du ställa upp en automatisk rapportering hierarki. Alla uppdaterad information kommer att vara tillgänglig för alla tillhörande personalteam som säkerställer att lösningen är fri från manuella fel.

Du kan ställa in ett separat rapporteringsstruktur för varje lag, enligt hierarkin.

En anställd kan rapportera, ladda upp orderstatus, höja och dela den med andra biljetter för personal utredning. I denna metod, alla kan veta vad som händer och var det händer.

CRM for FMCG

Även du kan ställa in samtals och mötes påminnelser med olika leverantörer så att dina anställda kan aldrig missa viktiga uppföljande samtal eller möte. Förutom, du kan få MOM för varje möte via ditt CRM-system.

Möt och organisera prestandamål

Performance Management är en av de nuvarande frågorna om dagligvaru detaljhandel. Om du inte kan mäta dina team prestationer, du inte kan hitta effektiva sätt att förbättra dina prestationer.

CRM programmet kan du följa de anställdas föreställningar inom CRM instrumentpanelen.

Sätta upp mål för varje anställd inom systemet, Du kan mäta snyggt resultat genom att analysera de rapporter som bygger på CRM-program.

Det ger dig möjlighet att spåra de anställdas arbete pågår inom en enhetlig instrumentpanel view. Du kan ställa in tidsperioden för rapporten enligt dina krav.

Slutsats

Det är viktigt att de anställda är bekväm med varandra för bättre förståelse, lesser konflikter och förbättrad produktivitet. En riktig personalhanteringsprogram kan se till att och ge önskvärda element för arbete progression och professionell utveckling. Det bidrar också till att förbättra kontorsmiljön och arbetskultur som råkar vara en viktig del av affärsutvecklingen.

CRM-program för dagligvarubranschen är en lämplig anställd verktyg, som visar dess resultat i förbättrad retention anställd och ökad avkastning.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning