CRM For Real-Estate

De Fastighetsbranschen i Indien är redo att omfamna affärsautomationssystemet. Tillsammans med alla affärs industrier, Real Estate står också inför enorma turbulensen och agenter kontinuerligt anta ny teknik för att hålla jämna steg med de ökande efterfrågan på marknaden.

Indiska fastighetsutvecklare behöver justera sin kundservice strategier på grund av följande skäl:

  • Nya regler och förordningar i fastighetsbranschen
  • Stigande kundernas förväntan
  • Ökad konkurrens

Med omedelbar tillgång till information och konsumenterna blir mer tillfreds med tanken på att sälja sina egna hus och fastigheter, den indiska fastighetsbranschen trycks hårt för att hålla jämna steg med skiftande tidvatten. Som svar på successivt välinformerade köpare bas och, med tanke på faktum globaliseringen, våra fastighetsutvecklare har skiftat växlar och accepterat nya utmaningar.

Det är därför du kan se den ökande populariteten för Real Estate CRM i vårt land. Mäklare letar efter Real Estate CRM skräddarsydda för sina industrins behov. Små och medelstora mäklare är de mest nytta av CRM för Real Estate.

crm in real estate industry

I denna nuvarande situationen, där hela marknaden är helt kundcentrerad, både små och stora mäklarhus kräver Kundvård programvara för att upprätthålla på en konkurrensutsatt marknadsekonomi.

CRM programvara inte bara börjar arbeta från den dag en köpare och mäklare ingå ett avtal, men också det ger värdefulla insikter för att generera fler potentiella kunder och omvandla dem till affärsmöjligheter.

Det hjälper till att få aktuell information projekt

Så många människor är nu investerar i fastigheter och så många människor säljer sina fastigheter för att få nya. Indiska fastighetsbranschen väntas tillväxten av 7.0% det här året, enligt Thomson Reuters.

I denna stora industri, du behöver för att växla upp nya strategier och integrera kraftfulla verktyg för informationshantering med systemet. Verktyg som kan påminna dig utnämningarna, Dagliga uppgifter, visa fall köparnas informations, och alla data om egenskaper och kontrakt.

Tydligen, köparna ska kunna få tillgång till information som de behöver för att göra mer logiska beslut, det putsning ned betydelsen för de mindre informerade mäklare.

Smarta fastighets mäklarhus är omfamna dessa tekniska framsteg och med färska CRM-verktyg att överleva. medan, andra att hålla sig till de traditionella tekniker och gamla metoder, eftersom det är så erbjudanden och överlämning processer har alltid gjorts.

tafatt om, historien har visat gång på gång, nostalgi är knappast en bra affärsmodell - oavsett vilken bransch du tillhör.

Med lämplig projektledning programvara kan du lägga till en checklista projekt för att följa utvecklingen av en viss affär, ändå kan hålla informationssäkerheten vid sin fulla. Att integrera en kalender med din CRM-system, du kan hålla koll på aktuella och kommande evenemang, möten och möten.

importance of crm in real estate

Det förenklar processen utförande och överlämning

Fastighets CRM-system kan spela in alla betalningar och när erhållits från köparna. Det kan även hjälpa till att spåra avbetalning processen, eftersom köparna betalar i allmänhet stora mängder för deras egenskaper i omgångar. Med Real Estate CRM är det troligt att skapa en betalningskalender, hålla enlighet med bolagets finansiella strategier.

Detta kommer att hjälpa utvecklare att skapa ytterligare bokstäver efterfrågan och skapa korrekta rapporter om betalningsprocessen. Så, så småningom, överlämningsprocessen kommer att bli lättare med tydligheten i betalningsstruktur och korrigera dokument.

Förutom detta, CRM ger en holistisk och organiserad metod för prognoser och budgetering.

Inom fastighets livscykel, förmedling måste kommunicera med köparen ofta, oavsett om det kräver bokstäver för betalning, milstolpe fullbordan, eller underhåll relaterad kommunikation. En liten fel här kan orsaka allvarliga skador på kundrelationer.

Med CRM-system, du kan njuta av alla fördelarna med marknadsföring och försäljning automation. CRM-verktyg kan du konfigurera och skapa automatiserade kommunikation via e-post eller mobila meddelanden. Med detta, du kan förse med en anständig påminnelse om de transaktioner som ägde rum i köparens konto.

Det ger verktyg för att upprätthålla regelefterlevnad

I den nuvarande situationen, den indiska fastighetssektorn står inför en otrolig tryck av förordningarna, på grund av införandet av RERA Act. Enligt denna lag, alla fastighetsutvecklare och initiativtagare behöver för att avsluta projektet detaljer, såsom layout, landinformation, godkännanden, arbetstagare och beräknas vara klart tidsplan för projektet med regulatorn liksom konsumenten.

På kortare anteckning, den senaste budgeten (2017) skapar också anmärkningsvärd spänning i den indiska Realty sektorn. Att vara den näst största sysselsättningen generator, efter jordbrukssektorn, tilldelning till PradhanMantriAwasYojana ökade från Rs. 15,000 crore till Rs. 23,000 crore i den indiska fastighetssektorn. Ytterligare, Regeringen har bekräftat sin avsikt att bygga 1 crore hus landsbygd 2019.

Så, det är rätt tid att acceptera de utmaningar och uppskattar de möjligheter och skapa maximal vinst genom att använda rätt teknik.

CRM-program utnyttjar anslutningsmöjligheter bland köparna och mäklarfirmor och hjälper till att ta fram rapporter på daglig basis. Således, Det förkortar och effektiviserar arbetsprocessen så att du kan uppnå snabb projektet avslutats. Organiserad och segmenterad information om CRM instrumentpanelen som hjälper dig att systematisera ditt arbetsflöde, så att du kan behålla regleringen, ändå behålla dina intäkter.

Finishing ord

Dessutom med de tre ovan, fastigheter CRM-system effektiviserar kundförfrågan spårning från början till nedläggning, utveckla en försäljning tratt och ger dessutom en realtids syn på det. Med alla sina funktioner och program, CRM programvara erbjuder dig den perfekta öppningen för att komma in i riktade kundsegment och ta rätt tillfälle att öka din vinst.

Med de förändringar, dagens Realty sektorn har blivit helt mogna att anta affärsautomationsprocessen.

Gratis CRM Trail Banner