Hur Mobile CRM kan gynna din Startup Business

Hem > produkter > Mobil > Hur Mobile CRM kan gynna din Startup Business

mobile crm benefits

Indiens start ekosystem fortsätter att öka i snabb takt. Nu har vi nästan 19,000 teknik-aktiverade nystartade företag, enligt ekonomiska-undersökning 2015-2016. dock, trots de innovativa idéer och banbrytande projekt, många företag kämpar för att överleva konkurrensen, och många så småningom tvingas stänga.

Acceptera utmaningar, många företag nu använder Customer Relationship Management och få fantastiska fördelar av det.

Enligt den senaste undersökningen av Trackvia, framgångsrikt genomförande av CRM-program kan öka omsättningen med 41% för per säljare och kan förbättra kundlojalitet med upp till 27%.

Office-baserade CRM-system är kraftfulla verktyg för små företag, men när du får utanför kontoret, du kommer att vara helt frånkopplad från rikedom av dina CRM-verktyg.

Det är så försäljningen baserade startups inför maximal problem när det gäller informationshantering, klient kommunikation och gruppsamarbete. Att öppna upp din bärbara dator för att logga in på en avslappnad chatt med din klient inte är ett bekvämt alternativ hela tiden, särskilt när du är ute för ett möte.

Med ditt säljteam utrustad med en mobil CRM kan gynna dig i stor utsträckning.

Snabba fakta om mobila CRM

  • Inte bara CRM industrin växer i snabb takt, men Mobile CRM förväntas växa med 500%, med mer än 50% affärs rulla ut eller lotsa mobil CRM. (Källa- Gartner)
  • Mobil tillgång till en CRM ökar säljkår produktiviteten med i genomsnitt 14.6% med en ytterligare 3 i 10 mobila CRM-användare rapporterar produktivitetsförbättringar på mer än 20%. (Källa- Nucleus Research)
  • Företag som har mobil CRM möjlig hade en mycket högre andel av reps uppnå sina försäljningskvoter. (Källa: Super Office)benefits of mobile crm

Att sälja on-the-go

CRM-program är ingenting annat än ryggraden i ett säljteam. De måste få tillgång till olika marknadsföring och säljverktyg, även om de är utanför kontoret. Utan en mobil CRM, Detta kunde inte ha varit möjligt på alla.

Gå ut för ett möte med en mini-kontor i fickan kommer säkert att ge en högre nivå av förtroende. Du kan utföra försäljningsprocessen som helst, oavsett var du är.

Alla tider tillgång till uppdaterad information

Föreställ vanligt scenario för ett företag med en decentraliserad säljkår - medan deltar i ett möte du plötsligt behöver lite information för att visa din klient. Du kallade dina gruppmedlemmar, och bad dem att skicka ett mail fäst med dokumenten, och väntat länge räknar med att ta emot e-post från kontoret.

logiskt, du helt enkelt inte kan slösa din tid som det. Det lämnar verkligen ett dåligt intryck på din klient och för detta, du kanske inte får din förväntade nedläggningen.

Med en mobil-aktiverade CRM-system, du kan komma åt uppdaterad kundinformation, Produktinformation, broschyr och allt bara ett klick.

Förutom, informationen kommer med en organiserad form, gör det lätt att räkna ut. Och det bästa är att dess begränsad åtkomst bekräftar helt informationssäkerhet.

Rapportering i realtid

Om du eller någon av dina säljteam medlemmar avslutar en transaktion på mötesplats med en kund, kan du behöva gå tillbaka till kontoret för att uppdatera mamma eller transaktionsuppgifter i systemet senare. Denna typ av försening bromsar processen.

När du kör ett nystartat företag, du behöver en superförsäljningsprocessen. Med en mobil-aktiverad CRM, kan du helt enkelt uppdatera alla poster från din smartphone eller surfplatta när du är där med kunden. Dessa realtidsuppdateringar kommer att dyka upp på instrumentbrädan så att dina co-säljare och chefer kan omedelbart veta om arbetet pågår.

Kortare säljcykeln

Från tidigare punkter, för all del, ett CRM framgångsrikt kan minska säljcykeln, rädda dig från ansträngning av den långa säljcykeln. Det effektiviserar ditt lag ansträngningar med tekniska verktyg för att förhindra dig från onödiga dröjsmål.

Samverkan på toppen

Ett nystartat företag behöver alltid en fullt organiserad och sammanhängande säljteam. De behöver en plattform, där de kan chatta, dela med sig, rapportera och göra stora beslut omedelbart.

CRM ger dig rätt tillfälle att förbättra din gruppsamarbete. Med sin inbyggda chattfunktionen, du kan dela allt med ditt team, vare sig det är en bild, video-, ljud eller ett dokument. Bilda en grupp eller gå för en-till-en interaktion - med CRM kan du lösa något lag eller klient frågor omedelbart. Du behöver inte ringa för ett möte eller individuellt kalla människor och be sina problem. Du kan interagera med flera anställda direkt via mobil CRM-app.

[Hitta mer på gruppsamarbete, med mobil CRM - 5 Tillämpningar av Mobile CRM för att uppnå 5x Sales Resultat]

Också, det ger dig möjlighet att upprätthålla och följa utvecklingen och arbeta utvecklingen av dina anställda.
Viktigast, din CRM-verktyg kommer alltid att ta hand om din datasekretess.

mobile crm for small businessUltimate kundengagemang

Med CRM i fickan, kan du kontakta din klient när du vill. De integrerade sociala nätverk och andra system kommer att hjälpa dig att svara på kundernas frågor, e-postmeddelanden, sociala media kommentarer och feedback.

Genom att ge ett snabbt svar på kundernas förfrågningar och feedback, du kan uppnå enastående kundengagemang och varumärkeslojalitet.

Slutsats

Med uppsving av mobila datorer, molnbaserade datanät och smarta enheter, företag förstår nu att allt som kan göras digitalt på kontoret också kan åstadkommas enkelt på språng. Så, varför inte med CRM?

Att ha en mobil CRM är inte längre frivilligt.

Med hjälp av mobila CRM kan du hantera en framtida affärer i din försäljning tratt. Du kan göra möjligheter att definiera utsikterna för ditt företag, hantera rörledningar och tillhörande aktivitetskretsar, och göra vissa noggrannhet försäljningsprognosen.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning