Hur är säljstöd förbättra lagets kapacitet

Hem > produkter > försäljning > Hur är säljstöd förbättra lagets kapacitet

Sales Force Automation förbättra lag Capability

I den digitala tidsåldern, företag och företag kan inte längre råd att förlita sig på konventionella metoder för förvaltning av sin försäljning och chefer. Legacy funktioner och program blir allt otillräckliga för att hantera försäljningsprocesser som leadhantering, samtrafik inom säljkåren, åtkomst till produktkatalogen och aktuella kampanjer och erbjudanden, försäljning prestandaövervakning, etc.

Säljstöd (SFA) är den nya gränsen för effektiv säljkår förvaltning. Som namnet antyder, säljstöd syftar till att förbättra effektiviteten i en säljteam genom att hjälpa dem att automatisera sina återkommande och tidskrävande uppgifter och processer med ett verktyg. Modernare SFA-system, dock, är inte bara sysslar med hantering av försäljningsprocesserna, men också hjälpa till att hantera och analysera resultat och feedback.

Although some of the SFA elements may be similar to those present within a hantering av kundrelationer (CRM) systemet, de kan inte bytas ut. En av CRM modulerna avser försäljning, medan SFA är mer specialiserade på hantering av försäljningsaktiviteter. Med det sagt, ett företag kan verkligen anta båda dessa system samtidigt och integrera dem för att säkerställa den totala effektiviteten i sin verksamhet.

lead Management

Säljteamet är ansvarig för att föra in fler kunder för verksamheten. Denna process börjar med säljteamet att hämta alla potentiella kunder som genereras av marknadsföringsteam. Med ett stort försprång lista, laget fortsätter att organisera dem utifrån vissa förutbestämda kriterier så att analys och förvaltning kan bli lättare.

Till exempel, ledningar kan kategoriseras som kvalificerade, intresserad eller kontaktas på grundval av hur långt de är i försäljningspipeline. med SFA, automatiskt schemalägga uppgifter och händelser som säljmöten, uppföljning meddelanden, och e-post. Det kan också spåra en försäljning verkställande dagliga planer och aktiviteter och ställa in påminnelser och larm för att leverera sina åtaganden.

försäljning tratt

Effektiv hantering av leads kräver ett lämpligt verktyg för datavisualisering och analys. En försäljning tratt är avgörande för att förstå fördelningen av leder och deras inverkan – hur många leads är fortfarande okvalificerade, hur många har kvalificerat, hur många har kontaktats, hur många är mer nyfiken, hur mycket intäkter kan potentiellt genereras från en ledning på lyckad omvandling, etc.

SFA samlar all denna information från försäljningsdatabas och presenterar det på ett bekvämt och lättillgängligt sätt. Försäljnings tratt visar visuellt hur långt längs ledningarna är i försäljningspipeline, möjliggör ett säljteam för att planera och fatta välgrundade beslut om vem som ska följa upp med och när man ska närma sig dem.

Datahantering

försäljningspersonal, innan sköter en ledning, måste få en klar bild av produkten eller tjänsteutbud och informeras om eventuella pågående erbjudanden och rabatter, så att de kan förmedla den till ledningen. Detta kräver ett system där information lagras och uppdateras centralt, se till att varje försäljningschef går framåt med samma data.

De flesta SFA-system är utrustade med moln kapacitet, som ger säljteam snabbt och fjärråtkomst till sin produktdatabas på sin mobila enhet, även när de är på språng eller ute på fältet. Säljchefer kan omedelbart informera sina chefer med uppdateringar prissättning, marknadsföringsmaterial, och forskningsrapporter, vilket gör det lättare för chefer att göra de mest lämpliga förslag och offerter utan en massa back-och-tillbaka för godkännande från chefer och minska svarstider.

Orderhantering

Försäljningspersonal kan göra mycket bättre i realtid tillgång till sina kundorder. Detta hjälper dem att övervaka sina register och infria sina löften till kunderna. När kunden har bekräftat ett köp, SFA kan automatiskt generera en beställning och driva den framåt i rörledningen för bearbetning. Det kan också visa orderinformation såsom tid för bearbetning, leveransstatus, och kvitton.

Med hjälp av detta verktyg, säljteam kan hjälpa sina kunder med information om deras ordning, utan att behöva söka igenom en stapel av dokument för att hämta relevant information. Detta förbättrar kundens upplevelse och garanterar deras tillfredsställelse och lojalitet.

Utvärdering av prestanda

Det är viktigt för en försäljningschef att förstå hur väl deras chefer gör på fältet. För detta ändamål, de behöver för att spåra varje befattningshavarens verksamhet, såsom leder träffade, uppföljningar som gjorts, säljmöten planeras och levereras, och slutligen intäkter från försäljning.

Ett SFA-systemet får automatiskt denna information från respektive befattningshavare och organiserar det i tydliga mått, så att chefer kan få värdefull insikt från det och bidra till att förbättra en verkställande prestanda genom att vidta korrigerande åtgärder.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

5 kommentarer

  1. Får jag bara säga vad en lättnad att hitta en person som verkligen förstår vad de talar om på internet. You actually understand how to bring a problem to light and make it imtnrpaot.More people need to look at this and understand this side of your story.It's surprising you aren't more popular given that you certainly have the gift.Stop by my blog post

  2. CRM är bra verktyg för synkronisering marknadsförings- och säljprocesser. De är perfekta för projektledning, ärendehantering och bly vårda. Företagen måste definitivt investera i CRM-verktyg som matchar sina affärsmål och mål. SutiCRM är en stor out-of-the-box försäljning aktivering och marknadsföring automationslösning.

    1. Ja Andrew, framgångsrikt genomförande av CRM-program har ROI på nästan 200%. Men då måste du se till att det är genomfört på rätt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning