Hur är datavisualisering en viktig pelare för beslutsfattandet

Hem > Produktivitet > Hur är datavisualisering en viktig pelare för beslutsfattandet

How is data visualization an important support pillar for decision

Den mänskliga hjärnan är extremt mångsidig. dock, det kan inte behandla en orimlig mängd information i en kort tid på ett effektivt sätt. Detta är anledningen till att förmedla information i lagom stora bitar med hjälp av bilder och diagram kan vara till hjälp.

Ur ett affärsperspektiv, utvinna det mesta av din tillgängliga, historisk kundinformation krävs för att fatta bättre beslut om ditt företag och detta kan endast ske genom en effektiv användning av analyser. Att ta det första steget, företaget måste se till att ledande befattningshavare kan fatta bra beslut från bra uppgifter; De måste se till att integriteten för sina uppgifter inte äventyras av dubbel, inkonsekvens eller felaktighet.

Dataanalys och visualisering är inte begränsad av något område av verksamheten och kan användas för att identifiera problemområden, ta reda på den grundläggande orsaken för varje problem, föreslå hur ett problem kan rättas till och förutsäga förändringar i försäljningen med de tillämpade ändringarna.

Med tillkomsten av avancerade verktyg för datahantering som finns idag, som de tjänster som tillhandahålls av Business Intelligence (MED) och hantering av kundrelationer (CRM), företag och verksamheter kan upprätthålla en centraliserad kunddatabas som innehåller alla användbara och relevanta parametrar.

Diagram och grafer, över tabeller och kalkylblad

Den högsta ledningen i varje företag har ett brett utbud av ansvar som de behöver för att koncentrera sina ansträngningar på. Detta innebär i huvudsak att de har mycket mindre tid att läsa igenom stora, komplexa kalkylblad för att få den information som de söker efter. Som ett effektivt alternativ, chefer föredrar att kondensera och sammanfatta all denna information i enkla visuella diagram och grafer, som blir användbar i porträttera mycket data på det mest effektiva sättet möjligt.

Genom att använda en CRM tjänsten, chefer kan utnyttja de medföljande automatisering verktyg för att helt enkelt ange parametrarna genom vilka de kräver de data som ska intelligent sorteras. Detta minskar avsevärt den tid som går till spillo på repetitiva uppgifter som datasortering och inträde.

Genom att synkronisera visuella representationer med din CRM-databasen, alla eventuella ändringar i realtid lätt återspeglas på det visuella genom att helt enkelt införliva den i databasen, möjliggör sömlös datahantering. Oftare än sällan, när lämplig typ av representation används, du kan få värdefull, talan insikt som skulle ha begravts, var du fastnat perusing en tabell eller kalkylblad.

Analysera nu att förbättra morgon

Varje företag fungerar annorlunda, naturligtvis deras mått för framgång kommer också att vara radikalt distinkt. För en effektiv mätning av verksamhetens resultat, företaget kan använda sig av en CRM tjänsten att effektivt spåra nyckeltal (KPI), vilka är, som namnet säger, indikatorer på hur väl företaget gör på marknaden.

Många företag har en rad nyckeltal som de kan fastställa sin framgång på marknaden. Visar nyckeltal i ett visuellt medium hjälper att förstå de områden där bolaget är ledande, där är i nivå med konkurrenterna, och där det släpar efter. Vilket är vanligt med de flesta visuella representationer, Detta gör det möjligt för företag att enkelt studera och leta efter dolda mönster i data samt göra det mesta av den vunnit insikt genom att kartlägga nya trender och arbetar på dessa möjligheter.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning