Hur Ineffektiv FMCG Distribution saktar ner din verksamhet och sätt att förhindra den

Hem > Industri > FMCG > Hur Ineffektiv FMCG Distribution saktar ner din verksamhet och sätt att förhindra den

FMCG Distribution

FMCG gjort rätt kan vara en av de mest lönsamma företagen, men det kan också snabbt vända sig till förluster som du främst hanterar färskvaror med begränsad hållbarhetstid.

Om du misslyckas med att flytta dina varor på ett effektivt sätt eller produkter når destination sent, etiketten får inte längre utföra sitt bästa överklagande. Dessutom, den bästa hyllutrymme kan redan vidtagits av konkurrerande produkt, nedflyttning dina produkter för att ta emot mindre ögonglober och uppmärksamhet.

Ett ineffektivt distributionssystemet är en karakteristisk misstag förrätter och lokalt fokuserad verksamhet. I dessa situationer, dina produkter tenderar att får skymundan för större företags med en mer strömlinjeformad lagerdistributionskanaler.

Hantera din Inventory är en eftertraktad Skill

Stora företag och företag för länge har lagt tonvikten på lagerdistributionskanaler. Det gör lagerhantering i en mycket uppskattad mannen på talang marknaden.

Till exempel, Apples vd Tim Cook ansvarar främst för att optimera lagerflödet över äppel fabriken och butiker. Nu vet du om Steve Jobs perspektiv om vikten av distributionskanal på ditt lager kanal.

Även när du inte kan använda en lagerhantering specialist som Mr.Cook, skaffa nödvändiga verktyg och information kan hjälpa dig att effektivisera lagerflödet.

Här är de sätt, där ineffektiv lagerflöde kan bromsa ditt företag tillsammans med sätt att ett positivt sätt att övervinna dem.

Det gör din produktförsäljning mer samlats in i en konkurrensutsatt marknad.

Få maximal exponering på detaljhandelskedjor

inventory management in fmcg industry

Det sägs att ett tecken på en bra inventeringssystem är att en ’produkt vid tillverkningsenheten skulle stämplas med dess avsedda hylla avstånd.’ Det är oföränderliga praktiska svårigheter att uppnå denna effektivitet. Till exempel, efterfrågan på marknaden är en ständigt varierande faktor, som ständigt skiftar din tillgängligt utrymme i butik. Utan vederbörlig uppmärksamhet, du kan sluta med ett överskott tillverkade inventering utan en möjlighet att sälja utrymme.

Enligt studier, det blir maximal butiksyta hylla exponering och senaste tillverkningsdatum som bestämmer chanser att sälja en viss produkt. När en stapel kunde fås genom att endast en detaljist, en butikens bästa möjliga plats får maximal uppmärksamhet och högsta köper.

There are five main factors that a retailer could help you achieve the best retail space:

Det kan delas in i följande avsnitt.

1. Beräkning tilldelningsbar Space

2. Förstå detaljhandels Krav

3. Leverera senaste tillverkningsdatum

en CRM Lagerhantering kan ge dig en klar förståelse för alla dessa faktorer, även vid en detaljhandels rotnivå. Med produkter som släpps ut i en ständigt föränderlig bransch, har ett lättillgängligt format att sälja dina produkter är avgörande för företag. Med en CRM-system, din detaljhandeln personal eller personal kan regelbundet uppdatera aktie tillgängligheten på försäljningsställen. Dessa uppgifter gör det möjligt att leverera de senaste produkt datum på försäljningsställen, så att du kan leverera produkter som de kör ut.

Hantera produkt Manufacturing Flow

Manage Product Manufacturing Flow

Enligt beskrivningen ovan, det finns uppenbara incitament för att få senaste uppdateras produkter händerna på konsumenten. I en hektisk FMCG Industry, en önskvärd produkttillgänglighet datum kan variera inom en dag till två veckor på sin maximala.

I detta scenario, du behöver för att få en korrekt perspektiv om att utnyttja optimal tillverkningsdatum och anskaffning nödvändig råvara. Följaktligen, du kan även hantera att skaffa råvaror och tillverkningsprocess för en viss tidsperiod. Alla dessa hjälper dig att få maximal effekt produkt inom föreskriven budget.

Genom CRM Processing , du hanterar din tillverkningsprocess som den passar in i din gyllene tillfälle. Det gör att du kan tillverka dina produkter på effektivast möjliga sätt samtidigt som dina kunder de senaste daterad produkter. CRM bearbetning panorerar ut varje detalj, du kan få de bästa priserna för de senaste varor.

Hantera mellan män och specifikationer

Manage Inventory Network

För att hantera ett nätverk inventering och distribution, du kan arbeta med mellan män och distributörer. Oftare, din distributionskanal kan ha individuell motivation eller incitament för att sälja din konkurrerande produkt. I detta scenario, din konkurrent produkt kan skjutas i stället för din produkt, vilket resulterar i långsam ned din försäljning.

Köra ett dagligvaruföretag innebär att din produkt inte ur spel för att gynna din konkurrent. en CRM-programvaran låter dig ständigt följa din produktefterfrågan över marknaden och tid. Detta hjälper dig omedelbart att känna igen någon oegentlighet i produktkrav eller mäldflödet.

Är en bransch där både tid och pris är de avgörande faktorerna, FMCG är svårt att hantera genom människo översikten. Ett CRM-system effektiviserar era processer från tillverkning till butiker, uppnå bättre effektivitet och vinstmarginaler. Kontakta oss att veta, hur ett CRM-system kan förbättra din FMCG Inventory Management.

distribution av konsumtionsvaror, crm för distributionskanal

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

2 kommentarer

  1. Its a very useful information. Any organisation that carries an inventory of products has a need to maintain accurate information on the movements of all these items to better serve its customers and run a profitable business.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning