CRM-programvara för Hospitality: Hur hotellbranschen kan slå Airbnb modell

Hem > Industri > Sjukvård > CRM-programvara för Hospitality: Hur hotellbranschen kan slå Airbnb modell

bespisningsverksamhetenDe besöksnäringen har alltid varit tillmötesgående förändringar i sättet att göra affärer. Men under de senaste åren, det har varit en fullständig förändring-over.

Med införandet av branschförändrande tjänster såsom ’Airbnb', gästfrihet tjänsteleverantörer har varit tvungna att omvärdera deras sätt att operandi. Den ’Airbnb’ vänder sig till cirka 150 miljon användare som kan bläddra och välja från någon av de 4 miljoner verifierade Airbnb listor.

För att överleva och frodas, gästfrihet tjänsteleverantörer måste vara mer organiserad och strömlinjeformad i sin dagliga verksamhet.

Detta kräver gästfrihet leverantören behöver för att tjäna ett komplett paket i stället för fristående boende.

Låt mig förklara

När gästen köper en gästfrihet paket, det bör vara en helt avkopplande hands-off erfarenhet. Hotellbranschen är bättre rustad att tillhandahålla denna tjänst än en fristående aktör. I den här bloggen, Vi kommer att diskutera hur gästfrihet företag kan vända sina inneboende fördelar i en stor konkurrensfördel. Detta innebär att bygga publiken och samla feedback på en daglig basis.

Omdefiniera punktlighet och tidsplanering

Något som definitivt skulle kunna dämpa den soliga jolly stämningen av dina gäster är dålig planering eller brist på punktlighet från din sida under sin semester. Om du inte är angelägen om att hålla jämna steg med ditt schema, du kan hamna vrida entusiasm dina gäster till tystlåten frustration.

Även med de bästa avsikter, Det finns ett antal faktorer som kan kasta din punktlighet utanför rälsen. Till exempel, du kan RÄKNA antalet gäster, få tidpunkterna för programmet fel eller ens göra dåliga bokning fläckar. I alla dessa fall, måste du ha ett mer systematiskt sätt att hantera dina bokningar.

Istället för att försöka hantera dina skyldigheter på en fly-by basis, du kan genomföra en gästfrihet CRM att hantera dina gästfrihet tjänster på ett mer systematiskt basis. Detta säkerställer att hela teamet är tillgänglig på en enda plattform. Du kan också se till att dina bokningar aldrig få flaggade eller felaktigt på grund av dåliga arrangemang.

Med CRM-program för besöksnäringen, du kan effektivisera och optimera de olika aktiviteter som går in i en stor gästfrihet paket. De Mobile CRM ser till att alla gruppmedlemmar är på samma sida om programuppgifter och deras respektive ansvarsområden. Du kan också starta tidsstämpling dina olika aktiviteter för senare granskning och analys.

Passar menyn till gästpreferenser

I det fall du erbjuder resepaket, Du bör vara beredd att betjäna grupper med olika smak och preferenser. Precis som allt annat i livet, förstå matpreferenser kan vara genvägen att förstå din kund.

För det första, Detta innebär att det inte är en bra idé att begränsa dina gäster alternativ till en ’cut-and-dried’ menyalternativ. Du måste vara tillräckligt flexibla för att matcha och uppfylla de särskilda kraven för dina gäster.

Oavsett om du är en hotellverksamhet eller flygleverantör, du behöver för att låta dina gäster att ange sina preferenser och möta dem på bästa förmåga.

Senare, du kan använda denna information senare möter dessa förväntningar.

Till exempel, låt oss betrakta ett flygbolag meny. Om du tänker på det, besöksnäringen måste också tillgodose passagerargrupper så olika som flygbolagen.

Flygbolaget meny försöker täcka och mätta smaken av dess skiftande passagerar föredrar.

I den här situationen, du kan dra nytta av att skapa en kundprofil för varje användare. Alla dessa profiler kan lagras i ett CRM-plattform. Detta är i grunden känd som kundprofilering

Inom en enda molnbaserad profil, kan du samla och effektivisera kundernas krav på en enda plattform. Baserat på denna information, du kan börja erbjuda bättre alternativ i framtiden.

Denna process kan vara en katalysator för att få en bättre förståelse för dina gäster. Som matpreferenser erbjuda praktiskt taget en titt vy i gäst smaker, du kan använda denna strategi för att förbättra dina gäst erfarenheter.

Effektivisera och organisera dina resepaket

Med den höga kostnaden för gästfrihet paket, dina gäster kommer inte att nöja sig med bara bords tjänster. eller några grova planen av ett paket. Du måste reda ut detaljerna och verkställa dem att handtaget.

Du bör kunna ansluta de olika verksamheterna och koppla dem till en enda pipeline av aktiviteter. Detta innebär att besluta och genomföra med precision där gästerna ska stanna, bör eller inte bör ägna tid etc…

Om du funderar på att ge dina gäster med en helt hands-off erfarenhet, Detta bör innebära att ordna och hantera alla de invanda formulera detaljerna i turnén.

För detta, du behöver en CRM-program snarare än en fristående programvara. Detta innebär att organisera och effektivisera säljprocessen genom en enda plattform.

Genom att lova och leverera rätt resepaket, Du kan tillfredsställa dina befintliga kunder under körning framtida försäljning. Detta innebär högre marginaler i framtiden. Bättre marginaler innebär högre vinster, som kan omvandlas till mera lämpliga gästpaket.

Ta fram din ’competitve prissättning’ fördel

Enligt studier, prissättning är en bestämd faktor i jämförelse-and-välj fas av verksamheten. Men det är bara startpunkten för kundrelationen.

Du måste följa upp konkurrenskraftiga priser med bra service erfarenhet. Med andra ord, du kan inte göra dina kunder känner att du drar tillbaka på potentiella kostnader.

Med andra ord, du kan få dem att känna som om de bara har landat i de felaktiga torn där de känner sig ovälkomna.

I stället för kostnadsbesparingar, gäst ledningssystem låter dig överblicka och optimera de olika Hotelier processer. Detta hjälper dig att effektivt skära ner på prissättningen utan att påverka gästupplevelsen.

Det hjälper dig också kontinuerligt övervaka bokningsnivåer, vilket gör att du kan besluta om optimal prissättning för att maximera bokningar över kalendern.

Och, Detta leder oss till nästa punkt.

Skapa en försäljning tratt för att fylla upp de boende fläckar

När du kör ett företag, det är inte en bra idé att förvänta sig dina gäster att slå ur det blå och fylla upp alla platser i hela 365 dagarsperiod.

Om du hålla fylla upp priser över din bokning fläckar, det kommer att leverera en betydande uppgång i intäkter. Detta gör det möjligt att erbjuda bättre tjänster och förmåner för dina gäster.

För alla dessa, du behöver för att upprätthålla relativt fyllda upp bokningar över hela linjen

Det kan vara möjligt genom att utveckla en försäljning tratt för att hantera dina potentiella gäster

Travel eller Tourist BehaviorDu kan förklara en försäljning tratt mekanism så enkelt som nedan.

Alla potentiella gäster som förfrågan gäller om dina tjänster kanske inte har omedelbara planer på att göra inköp. De kan bara checka ut på marknaden på en sekund infall eller de kan titta på semester alternativ för en semester sex månader på vägen.

Du måste utvärdera och förstå deras intresse att engagera sig i ett visst köp. Genom att ha en CRM-baserade försäljning tratt, du kan vara säker på att du effektivt kommunicera med var och en av dessa leder till förvandla dem till betalande gäster i framtiden.

Med Kapture CRM, du kan direkt utvärdera och tilldela intresset tilldelas varje kund. Detta låter dig göra omedelbara bokningar med rätt kund. Annars, Du kan också tilldela och ställa in påminnelser för framtida kontakt för varje enskild kund.

Slutsats:-

Om du är en gästfrihet tjänsteleverantör, du måste lära oss att ta ett mer samlat grepp mot betjänar dina gäster. Genom att skapa servicepaket anpassade till dina gäster, du kan göra din företagstjänster mer önskvärt för din specifika målgrupp.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Jayakrishnan
Författare:
Jayakrishnan
Handla om:
Jay är en kopia hacker på Kapture CRM. Förutom arbetet Jay tillbringar tid att läsa och gräva gamla tv-program.
Fler artiklar av: Jayakrishnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning