Att locka gäster genom flexibla förpackningar – CRM för gästfrihet

Hem > Produktivitet > Att locka gäster genom flexibla förpackningar – CRM för gästfrihet

Flexibla förpackningar kan vara en central attraktion för besöksnäringen
Varje konsument vid ett tillfälle eller annan skulle ha undrat om "det är värt det". När du bokar en resa eller hotellpaket, kunder går genom utvärdering av utgifter och göra en bedömning av huruvida de tjänster som mottagits är värt pengarna spenderas.

De flesta av kunderna i hotellmarknaden är berörda och känslig om det pris som de debiteras. Priserna är den mest flexibla delen av presentationen mixen i besöksnäringen. Flexibiliteten innebär att priserna inte är reglerade och kan ändras när som helst. De kan användas för att påverka kunden, och därmed ge högsta ledningen med en mycket mångsidig och användbara säljverktyg.

En grundläggande “paket” i gästfrihet betyder Bed and Breakfast. Målet för varje paket är att locka reservationer, generera publicitet och konsumenternas intresse genom att erbjuda en värdebaserad tjänst som är nytt och spännande i alla bemärkelser. Dessa komponenter fungerar särskilt bra för en serveringsmiljöer.

Utformad för att Lure

Pushing paketet utöver den typiska "Bed and Breakfast" erbjudande är nyckeln. Hotellen måste pitch in alla sina resurser. Det första steget är att strategiskt lista de tjänster och bekvämligheter som redan erbjuds, oavsett om det är gratis eller prissatt, och sedan sätta in dem i ett paket som verkar vettigt för en viss kund. Till exempel, att locka affärsresenärer, förpackningen kan Wi-Fi, frukost, hyttanläggning, gym och andra relevanta komponenter för att förvandla det till ett särskilt paket som gör susen!

Även om de flesta av komponenterna som erbjuds är gratis, kunden uppfattar det som ett privilegium när en mängd olika tjänster och bekvämligheter listas tillsammans i ett paket. Det är inte bara ger dem ett gott intryck av hotellet men också ger dem en möjlighet att känna att de får mer för pengarna. Dessa poster kommer på liten eller ingen kostnad för hotellet, men normalt är en detaljhandels hastighet för gäster och kan fungera som nyskapade, mervärde som visar besparingar för kunden.

alternativt, även om många av dessa tjänster är redan gratis, det finns en känsla av upplevd värde för att ta emot så mycket på en gång. Många hotell använder ett hotell CRM programvara för att automatisera skapandet av anpassade paket för gruppbokningar. CRM hastighet upphandlande programvara väger varje faktor vid beräkningen av den totala paketpriset. CRM prissättning algoritm utvärderar och uppskattar den kombinerade prissättning som omfattar olika faktorer såsom säsongsmässiga efterfrågan, antalet besökare, erbjudna faciliteter, livsmedels funktioner, nuvarande vakans, skatter, inneslutningar, etc.

Lure utan luckor

Internet har gjort det mycket lätt för tekniskt kunniga, new age-konsumenterna att jämföra och analysera priser. The last thing a hotel wants is for a potential guest to discover that the package is actually a bad deal! Hotellet CRM kan garantera att paketet är erkänd och priset tilldelats paketet är mindre än detaljhandeln värde och förstärker värde, vilket gör den fri från alla slinga hål.

Även förpackningen är inte svaret på alla problem, det är definitivt en uppmärksamhet grabber. Om det görs på rätt sätt och effektivt, flexibla förpackningar kan och kommer att locka kunder, hålla hotellets beläggning fullt vid alla tidpunkter.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning