Hur man kan integrera och effektivisera din e-marknadsföringsstrategier med CRM

Hem > produkter > marknadsföring > Hur man kan integrera och effektivisera din e-marknadsföringsstrategier med CRM

Kapture Email Marketing Service

Din marknadsföring mix saknas allvarligt utan e-postmarknadsföring, eftersom du kan gå miste om en populär kommunikationsmedium och engagerande med horder av potentiella kunder. e-postmarknadsföring, enkelt uttryckt, är den moderna motsvarigheten till direkt marknadsföring, även om det är mycket mer varierad i sin räckvidd och sofistikerade i sitt överklagande.

e-postmarknadsföring, om det görs rätt, kan vara mycket inflytelserik för att förbättra ditt totala marknadsföringsinsatser speciellt ditt innehåll marknadsföring. Rikta dina kunder via e-post kan göras i form av reklam, informera dem om kommande evenemang och erbjudanden, eller helt enkelt för att interagera med dem och bygga vänskapliga och förtroendefulla relationer.

Med det sagt, helt enkelt använda elektroniskt medium för att tala med dina kunder och potentiella kunder utan en tydlig marknadsföring strategi kan vara slösaktig, och även potentiellt skadliga, för ditt företag. Leverera e-post till dina kunder med irrelevant innehåll och vid olämpliga tidpunkter kan göra mer dåligt än bra för kundrelationer.

Leta upp din målgrupp

För att skapa den mest relevanta, högkvalitativt innehåll, måste du först förstå vem du skapar det för. Utföra detaljerade studier och analyser på din produkt eller tjänsteutbud och använda dessa data för att förutsäga de troligaste kandidaterna som kommer att vara villiga att köpa från dig.

Undvik låne färdiga listor, eftersom de kan innehålla ett brett spektrum av kundprofiler och du kan hamna fokusera dina resurser på fel personer när det kunde ha varit bättre spenderas på dina goda kunder.

Utnyttja dina andra marknadsföringskanaler för att få mer information om dina kunder och potentiella kunder och helst få en 360-graders utsikt över dem. en CRM tjänsten kan komma till hands för att effektivt samla alla data från flera källor och organisera den till en central databas för snabbare analys.

Känna igen dina marknadssegment

Ingen kund är den andra lik. Inte ens de som du har identifierats som en potentiell källa för företag. Ett meddelande som är väl emot av en kund kanske inte är så värdefull för en annan. Det är därför det är viktigt att på ett intelligent segmentera kundlista för att identifiera och slå samman kunder med liknande smak och krav.

Några av de parametrar som kunder kan segregeras kan vara åldersgrupper, geografiska platser, köpa kraft, gränsöverskridande historier, preferenser, etc. Vissa e-postmeddelanden kan vara mer lyhörd för unga kunder, medan andra kan vara lockande för de mer erfarna personer.

Producera och leverera relevant innehåll

Syftet med e-postmarknadsföring är att göra dina kunder medvetna om dig och ditt företag och bygga långvariga relationer genom att ge dem värde. Skapa e-postkampanjer som innehåller användbar information i form av blogginlägg, graphics, papper, eller sociala medier inlägg, bland andra.

Genom att studera de individuella profilerna för dina kunder och potentiella kunder som finns i de olika segmenten, anpassa innehåll för att maximera chanserna för omvandling. En väl etablerad CRM-databas med effektiv segmentering kan vara till stor hjälp i att mäta kundernas beteende och preferenser, som kan hjälpa dig att skräddarsy passar ditt innehåll baserat på deras förväntningar.

En annan viktig aspekt av framgångsrik e-postmarknadsföring levererar posten vid den lämpligaste tidpunkten. Håll koll på kundens beteende och studera aktuella trender så att du kan förstå när de är som mest tillgänglig tillstånd. Till exempel, dina kunder kanske inte vill ta emot meddelanden medan de är på arbetet, eller när de är borta på semester, och skicka meddelanden till dem under denna tid kan orsaka dem att få irriterad och bryta banden med dig.

Med en integrerad CRM tjänsten, Du kan även schemalägga leveransen av dina e-postkampanjer så att en bred publik kan nås på bästa möjliga tid, säkerställa att meddelandet är korrekt mottagande av kundens.

Analysera resultatet av dina kampanjer

planerar bara en kampanj och skicka ut till kunderna är inte tillräckligt. Du måste bedöma hur väl kampanjen mottogs, där du föll kort och hur du kan förbättra dina meddelanden för din målgrupp.

Vissa tillgängliga prestationsmått kan innefatta hur många e-postmeddelanden öppnades, hur många av dem faktiskt visade, hur många kunder interagerat med posten för att besöka dina webbplatser, sociala medier sidor, och bloggsidor, hur många kunder kontaktat dig för ytterligare frågor, och hur många av dem även köpt en produkt eller tjänst.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning