Hur Customer Service Software ökar din Customer Experience

Hem > Kundservice > Hur Customer Service Software ökar din Customer Experience

CRM Systems Kapture

Under det senaste decenniet eller så, branscher börjar inse att de inte längre ligger i centrum av ekonomin, utan måste kretsa och komma runt sina kunder för att säkerställa att de förblir lojala mot dem och hålla på att ge fler affärer.

Med snabba framsteg inom tekniska nätverk sker under samma period, kunder är inte längre begränsad till enbart lita säljare på deras ord för att ge god kvalitet och värde i sina produkter eller tjänster. De kan direkt kontakt med sina jämnåriga som tidigare har behandlats med näringslivet och har delat sina personliga erfarenheter.

För att övervinna denna kraft förskjutning i marknaden, företag har börjat åter anpassa sin försäljning och marknadsföring för att hålla sina befintliga kunder lojala mot dem, i stället för att hela tiden försöker att ta in fler och fler kunder. En forskning som utförs av Ipsos, ett marknadsundersökningsföretag, har kommit fram till att behålla en kund är nästan 5 gånger billigare än att försöka få en ny.

Det är därför en Hantering av kundrelationer (CRM) programvara service is quickly gaining popularity in most business circles. Även om det började som ett verktyg för att hantera säljcykeln, CRM-program har utvecklats med stormsteg, med de flesta företag att anta att effektivt hantera sina kundrelationer.

Anslut med dina befintliga kunder

Även om det är viktigt att fördela en del av dina resurser för att vinna nya kunder, fokusera på dina långsiktiga kunder är ännu mer fördelaktigt för verksamheten. Begränsa inte din relation när försäljningen görs och en bly omvandlas till en kund. Håll nå ut till dem långt efter köpet, förse dem med värde och ge dem en känsla av förtroende för ditt företag. Kortfattat, vara proaktiv i ditt arbetssätt för kundservice snarare än att bara reagera på sina frågor, oro eller kommentarer.

en tjänsten CRM-program är en perfekt passform för detta ändamål, som med sin kraftfulla automation funktioner, du kan organisera varje kunds personuppgifter i en central databas och schemalägga lämpliga kommunikationsuppgifter baserat på deras profiler. Informera dem om alla kommande evenemang, försäljning, erbjudanden och exklusiva som är relevanta för deras åldersgrupp, eller geografisk placering, eller kanske till och med baserat på deras köphistorik.

Skräddarsytt ditt företag för dina kunder

Företag få information om sina kunder genom olika marknadsföringskanaler, såsom e-post, webbplatser, sociala medier, etc. dock, denna typ av information är aldrig statisk, eftersom många kunder kan ändra sin livsstil, yttranden, eller köpmönster.

Proaktivt uppdatera din databas kan du undvika situationer där dina meddelanden och erbjudanden blir irrelevant för kunden, eftersom de var mer lämpade för deras gamla jag. Dessa scenarier kan minska kundens förtroende i din verksamhet, eftersom de kan känna att du inte bryr sig tillräckligt om dem eller förstå dem.

Inkludera dina kunder i beslutsprocessen cykel

Att skapa en produkt eller tjänst mix utan förverkliga dina kunder krav och behov är en av de största misstag som ett företag kan göra. Vid slutet av dagen, om du inte kan ge värde till dina kunder, då de inte kommer att tveka att byta till dina konkurrenter. Det är därför det är viktigt att först mäta din marknad genom att be dina potentiella kunder en massa frågor om deras behov och förväntningar.

Din första produkt eller tjänst kan inte vara helt förenligt med kunden, och denna skillnad kan fyllas med intelligent analys av erhållna synpunkter och förslag, och införliva den i din produkt. By showing your customers that you value their opinions sets the right tone in their mind about your business, och gör det mer sannolikt för dem att göra mer affärer med dig.

Uppskattar dina trogna kunder

Om en kund känns som om de bara skjuts in i affärer utan är försedd med värde, de kommer att bryta banden med dig och ta sin verksamhet till en konkurrent. Lojalitet är ett viktigt begrepp, och är särskilt tillämplig för en miljö som präglas av hård konkurrens och oförutsägbara kunder.

Visa tacksamhet till dina kunder att välja dig och ditt företag över dina konkurrenter. Struktur lojalitetsprogram för att belöna lång tid kunder och låta dem veta att de är en viktig del av verksamheten. Offering them freebies, djupa rabatter, och exklusiva erbjudanden kan gå långt i smide lojala relationer.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning