Tips för startups- För att driva en framgångsrik lead generation kampanj

Hem > produkter > marknadsföring > Tips för startups- För att driva en framgångsrik lead generation kampanj

Målinriktad strategi för att generera leder

En av de stora utmaningarna i dagens marknad är den effektiva lead generation, och detta är särskilt sant för nya startup. De flesta startups idag fullt ut förstå sin produkt eller tjänst, men oftast misslyckas på korrekt analys av deras målgrupp, vilket leder till mindre än den optimala lead generation och försäljning.

Ett vanligt misstag som många startup gör är helt enkelt reklam för produkten för alla i hopp om att få kunder - ett stort no-no så långt effektiv marknadsföring går. För att undvika denna situation, du behöver för att förbereda vidare och planera dina kampanjer genom att hålla i åtanke de människor som skulle vara den sannolika att dras till vad du erbjuder.

Du kan köra en framgångsrik marknadsföringskampanj för start genom att följa tips och tricks som visas nedan.

Fokus på målgrupp

Var beredd på att se till att du inte tar bilder i mörker. Gör en marknadsundersökning och bedöma de gynnsamma kunder som är mest mottagliga för dina produkter, så att du kan fokusera din marknadsföring på dem, i stället för att slösa bort stora mängder pengar på marknadsföring till ett slumpmässigt publik.

Schema gratis prövningar eller dela ut prover av din produkt eller tjänst till potentiella kunder så att de kan förverkliga vad de får ut av det. Detta inte bara hjälper dig att locka fler potentiella kunder, men också låter dig förstå vilka produktegenskaper var underwhelming eller överväldigande, och vad mer de förväntar sig av det.

Filtrera lönsamma utsikter från olönsam

När du har kört dina förstudier, det är tid att samla in och prydligt organisera den inkommande kunddata. En go-to verktyg för de flesta företag, start eller inte, är en Hantering av kundrelationer (CRM) programvarutjänst.

En väl etablerad CRM-system är utrustad med kraftfull databas hanteringsmöjligheter och automatisering verktyg som gör det lättare för dig att skapa en betydande datalager med detaljer som kundnamn, ålder, plats, köphistorik, köpa kraft, etc. Genom att analysera databasen, du kan identifiera de ledningar som inte bara är benägna att köpa från dig, men kan också komma tillbaka för återkommande kunder eller kan vara inflytelserik nog att få in tillräckligt med hänvisningar.

Några användbara tekniker som du kan använda för att utföra denna identifiering är bly scoring och betygssättning, som låter dig rangordna dina leder - desto lönsammare ledningen är, ju högre deras rang - och prioritera ditt försäljning och marknadsföring processer för dem.

Arbetet med att bygga långsiktiga relationer

När du har hittat ditt mål leder, du måste låta dina säljare arbeta för att effekt omvandlingar från bly till kund. Detta kan göras genom ett begrepp som kallas "lead vårdande", vilket i huvudsak innebär att sträva efter att skapa vänskapliga relationer med potentiella kunder. Undvik hårt säljer, lyssna till kundens oro, göra snabba uppföljningar, etc.

Ditt mål bör inte vara att sälja dina produkter eller tjänster till en kund, utan snarare att förstå deras värde krav och behov, och arbetet med att förse dem med ett lämpligt värde proposition. Detta är nyckeln till att göra dina kunder nöjda och lojala så att de föredrar ditt företag över dina konkurrenter.

Vid slutet av dagen, du skapar ett ömsesidigt givande relation genom att utbyta begreppen värde - är kundernas värderingar uppfylls när deras behov uppfylls, och de, i tur och ordning, ge fler affärer för dig.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning