Tips för direktförsäljning

Tips för direktförsäljning

Gör direktförsäljning fortfarande roll eller är det bara en del av det gamla systemet som behöver tas bort.

I de flesta organisationer, direktförsäljning fortfarande betydande del som bestämmer den ultimata omsättning. Om du kan behärska den direkta försäljningsprocessen, Det kommer omedelbart att få dig fler kunder och högre intäkter.

Om du får riktigt bra på direktförsäljning, det betyder mindre svårigheter vid att uppnå målen. Det hjälper dig också att bygga och näring bättre kundrelationer. dock, är dåliga på direktförsäljning kommer att leda till direkt motsatt resultat.

I den här bloggen, Vi kommer att undersöka olika aspekter och egenskaper hos den direkta försäljningsprocessen.

Direktförsäljning är en Prime kundförvärv kanal

Oavsett om du säljer en fysisk produkt eller programvara, direktförsäljning är en viktig del av din verksamhet. Även när din första kontaktpunkt med utsikterna är via e-post eller webbplats, behöver du antagligen en direkt möte för att faktiskt förverkliga den slutliga transaktionen.

Detta håller direkt försäljning som en kritisk fas för alla dina försäljnings trattar.

Om du inte är bra på denna fas av din säljprocess, är det troligt att du kommer att drabbas av en betydande nedgång-off på denna del av försäljningen.

Också, direkt försäljning är en kombination av flera färdigheter. Typiskt detta inkluderar förhandling, presentera en övertygande demo eller någon annan förslutning definierande aktivitet. Annat, du kommer sannolikt att sluta upp att titta på de flesta av dina säljmöjligheter misslyckas immaturely och bita i gräset.

För detta, du behöver för att vara anpassade för att förverkliga alla de direkta försäljningsmöjligheter som kommer i din väg.

Räkna ut en direkt försäljning strategi

I en värld av transaktioner på nätet, du kan använda utarbeta försäljning tratt och flera beröringspunkter för att stänga en viss försäljning. Men direktförsäljning ta en snabb lane strategi som behöver snabba beslut.

Någon känsla av otillräcklighet eller ineffektivitet kan lätt punktera dina chanser att stänga dessa affärsmöjligheter. Vanligtvis, direkta säljare behöver mycket mer data för att faktiskt hjälpa dig stänga erbjudanden.

Detta gör hastigheten och effektiviteten i beslutsfattandet vara de viktigaste aspekterna av din försäljning strategi. Du bör kunna justera dina individuella beslut att utnyttja de möjligheter som finns.

En direktförsäljning app som en mobil CRM kan hjälpa dig att hantera försäljningsaktiviteterna på önskad effektivitet. Detta hjälper dig att göra alla nödvändiga beslut genom en enda enhetlig plattform.

direkta försäljningsprocessen

Detta hjälper dig att eliminera punkt obeslutsamhet eller tidsfördröjning hela din direkta försäljningsprocess. Det enhetligt system ger dig också enkel tillgång till produktegenskaper och därmed bättre chanser att nedläggningar deal.

Anpassa och hantera kundmöten

I detta scenario, du ska hantera en allt mer välutbildad kundbas. Kunderna bör vara väl medvetna om tillgängliga marknadsalternativ och prissättningsintervall.

Genom att anpassa de befintliga relationer, du enkelt kan kombinera och hantera befintliga relationer.

En normal affärsprocess underlättar många arenor att samla in och anpassa din kundrelationer management. Rollen av verksamheten skulle vara att utnyttja och utnyttja alla dessa många beröringspunkter.

Enligt Pitney Bowes, dessa är de möjliga beröringspunkter för att samla in data och bygga kundrelationer.

direkta säljledning

Om du kan väl använda dessa beröringspunkter, Det kommer att leda till bättre kundrelationer och engagemang. Det är också en resursstark möjlighet att upptäcka intäkter generation vägar.

Skalning antalet direkta säljmöten

På en konkurrensutsatt arena, antalet försäljningar stängd för mötena deltog alltid faller.

Detta kräver att du ständigt öka antalet säljmöten deltog under varje dag. Du bör också få din bästa fot framåt i dessa situationer.

Detta problem kan påverka hela organisationen vertikala.

Till exempel, Wall Street Journal visar att en genomsnittlig VD bringar 18 timmar om dagen på möten och 20 timmar på diverse aktivitet varje vecka.

direktförsäljning tips

Du kan multiplicera dessa siffror med 10X för en genomsnittlig försäljning kille där han behöver för att samla in och räkna ut alla aspekter.

I slutet, Detta begränsar möjligheterna att effektivt skala antalet möten. En bättre dagliga möte planerare systemet kan du hantera och ordna möten hela dagen. Du kan också radikalt öka antalet möten deltog varje dag.

Hantera och organisera dagliga förhandlingar

Typiskt, förhandlingarna försäljnings är en normal del av all försäljning affär. En framgångsrik försäljning förhandling programmet kan du påverka och skapa flera möjligheter - deal marginaler, up sälja och kors sälja möjligheter, total produkt anpassning etc. Det visar flera aspekter av affären gör till din fördel.

Eftersom de flesta av de levande förhandlingar är en del av direktförsäljning, Du bör vara utrustade för att stänga varje affär.

I en framgångsrik förhandling, du måste ständigt lägga till data och lyckad affär faktorer som leder till nedläggning. Om du kan leda till särskilda nedläggningar, du kan påskynda erbjudanden. Annat, det kommer att möta ständiga bekymmer. Det kan också kräva ett flöde av information som underlättar snabbare beslutsfattande.

Detta kräver direktförsäljning person att komma upp med avgörande beslut tidigast. Detta gäller för små och stora organisationer både…

en rörlighet baserade CRM-plattform hjälper dig att effektivisera flera delar av beslutsfattandet. Detta hjälper dig också lay-out processflödet som leder till enskilda beslut.

Hämtmat:-

Skillnaden mellan stängnings 10% – 5% av din försäljning möten är vanligtvis världar isär när det gäller den slutliga genererade intäkter. En bra direktförsäljning laget kommer att kunna upptäcka och omvandla de rätta möjligheterna. Detta uppnås vanligen genom att de mest lättrörliga och mångsidiga säljteam.

Kapture CRM är ett mobilitetsbaserad CRM-plattform som gör att du kan navigera utmaningar den dagliga försäljningen.

Gratis CRM Trail Banner