Fyra smarta kundsegmentering strategier för att bestämma din målgrupp

Hem > Kundservice > Customer Data Management > Fyra smarta kundsegmentering strategier för att bestämma din målgrupp

Target Audience Segmentation

Du har kommit upp med en bra affärsidé - du är nästan redo att rulla ut. Men innan du går vidare, måste du bestämma din målgrupp. Du bör också bestämma vem som ska vara centrum bit av dina olika marknadsförings rörelser och aktiviteter?

Enkelt uttryckt, om du säljer pennskrin, din målgrupp bör vara elever. Om din marknadsföring och försäljningsställen inte följer denna logik, det skulle vara svårt att flytta din inventering. När man tänker på det, Detta är en uppenbar logik.

Å andra sidan, om du riktar massmarknaden utan prioriteringar bland publiken, det kommer inte till stor del tilltala alla. Du kommer också att misslyckas med att vädja till kundens olika behov och förväntningar. Detta kommer att hindra dig från att framgångsrikt planering och genomförande av en effektiv marknadsföring kommunikationsstrategi.

När företagen inte investerar på att identifiera sina målgrupper, de slutar upp inte att överklaga till rätt målgrupp. Detta leder i sin tur-intäkter till stor del nedslående försäljnings.

Vad gör en målgrupp?

Så, Vad är tanken bakom målgruppen? Har en målgrupp verkligen existerar eller är det bara en abstrakt sminkad koncept?

Detta är en viktig fråga som kräver grund demonstration.

Samtidigt införa en produkt eller tjänst på marknaden, din första uppgift bör vara att identifiera dina mest lönsamma segmentet. Detta kommer vanligtvis att vara ett litet segment inom det större publik. Denna nyckel segment är benägna att köpa dina produkter och upprätthålla en framgångsrik långsiktig affärsrelation.

I detta utrymme, din målgrupp kan i huvudsak beskrivas med bilden nedan.

 Customer segmentation strategies

Med tanke på hela marknaden, din tillgängliga marknad utrymme är en liten underavdelning. I detta finns marknadsföring avsnitt, din målgrupp är en ytterligare mindre segment.

Det finns som en mindre del av din totala tillgängliga marknaden.

Praktiska fördelar att upptäcka din målgrupp

Genom att upptäcka målgruppen segmente, du kan börja ge en bättre riktning till hela din marknadsföring verksamhet. Du kan också dra nytta av framgångsrika faktorerna bakom varje affärsverksamhet.

Det kommer att ge dig specifik riktning i följande avseenden-

  • Craft specifika massage
  • Fokus på potential
  • Att nå ut till rätt kunder

Om du säljer en kvinno produkt, då måste man begränsa din marknad för kvinnliga köpare. Utöka din marknad till att omfatta de manliga köpare kommer att kosta dig värdefulla marknadsföring dollar och tid. Förutom, detta kan ta dig bort från din målgrupp.

Så, Det har en direkt roll för att bestämma framgången för ditt företag.

I denna artikel kommer vi att berätta om att upptäcka och utnyttja din målgrupp. Vi kommer att i huvudsak med hjälp av korrekt segmentering och CRM kundsegmentering för att avgöra din målgrupp.

1) Identifiera och hantera din marknadsföring Möjligheter

En bra utgångspunkt för att identifiera din målgrupp är att förstå vad syftet din produkt / tjänst löser. Vilken uppsättning av människor kommer att få nytta av din produkt eller tjänst?

Till exempel - om du säljer en viss barnmat med tillsatt kalcium och järn, det gynnar nya föräldrar, som vill att deras barn att äta mer kalcium och järn för deras hälsa. Produkten är för att betjäna detta marknadssegment bara. Så du måste skapa innehåll och bygga upp marknadsföringsstrategi som passar just den marknadssegment.

En komplett marknadsföring ledningssystem hjälper dig att avgöra CPA (kostnad per förvärv) och ROI för din målgrupp.

Detta hjälper dig att välja rätt målgrupp segmentet och kundpreferenser baserat på publikens intresse.

Till exempel, låt oss ta det gäller barnmat. När du försöker att nå kvinnor som är mödrar, kanske du vill välja sociala medier som används av kvinnor som Instagram, Snapchat etc. Detta kommer att vara ett bättre alternativ än andra sociala kanaler som Linkedin eller ens AdWords och äldre marknadsföringskanaler.
Detta tar dig närmare din målgrupp.

2) Kontrollera och konsolidera din befintliga kundbas

Vilka är dina nuvarande konsumenter och varför de köper från dig? Finns det en gemensam egenskap eller intresse? Finns det något som du kan göra för att förbättra sina erfarenheter?

Den kundsegmentering låter dig bestämma och prioritera mellan olika kundkrav. Du kan också noggrant analysera och filtrera din kunddatabas.

Du kommer troligen att ha en hög med kunddata som innehåller inköpsinformation, inköpshistorik, kontaktuppgifter, personuppgifter och många andra nödvändiga saker. Bortsett från dessa väsentligheter, finns det några brokiga onödiga detaljer också.

CRM segmente kan ta betydande data från kundtjänst genom försäljning och marknadsföring; efteråt leverera det hela vägen till utveckling och viktiga chefer.

De CRM-program hjälper segregera och borra ner på exakt kunddatabas. Dess strategiska försäljningsinstrumentpanelen kommer att visa dig varje viktig aspekt av ditt företag för att bilda en integrerad rapport om dina nuvarande kunder.

customer segmentation techniques

3) Skapa Geografiskt och åldersgrupp Segmente

Du kan marknadssegment baserat på valfritt antal parametrar. Detta kan inkludera åldersgrupp eller generering av köparna, demografi, eller geografiskt läge.

I denna, målgrupp kundsegment bör vara tillräckligt stor sak att uppfylla de ekonomiska kraven i ett företag.

Till exempel - om du vill starta en pedagogisk programvara för att hjälpa människor att öka sin matematiska resonemang, så ska du segregera din målgrupp på grundval av åldersgrupp.

Enligt Direct Marketing Association Report, segmenterade och riktade e-postmeddelanden genererar 58% av alla intäkter.

4) Räkna ut din försäljning leder från alla Leads

Som vi redan diskuterat, behöva välja rätt kundsegment kommer att öka avkastningen på investeringen.

Även de framgångsrika näringslivsorganisationer kämpar för att hitta leda till försäljning konvertering förhållande av mer än 5%. Detta kräver att du identifiera dina mest opportunistiska utsikter aka leads. Dessa är utsikterna med ett verkligt behov för din produkt och nödvändig budget för att göra inköp.

I detta skede, din nisch ska börja ta form som din nuvarande databas. Du kan få nödvändiga utsikter detaljer och skapa filter enligt denna klassificering.

Med hjälp av dessa analyser kan man räkna ut vem som kommer att bli din framtida kund. Du kan göra en perfekt försäljningsprognosen och kurva din försäljningsstrategi enligt förutsägelsen.

CRM hjälper dig att bilda prediktiva modeller som avgör lukrativa kunder baserat på Customer Lifetime Value (CLV). Detta är en viktig implikation som beräknar nettovärdet av en framtida relation med din kund.

Customer Lifetime Value

Använder sig av CRM-verktyg, du kan göra det säkert, vilka delar av din marknad har det högsta CLV. Förutom, du kan också ta reda på kunder med en låg CLV och använda CRM-data för att hitta sätt att utveckla sin livstid värde.

Denna analys kommer att hjälpa dig att generera en riktigt produktiv social mediekampanj. Du kan ladda upp betydande statistik nöjda kunder eller deras vittnesmål för att förstora din målgrupp och locka fler kunder

Slutsats

Kapture CRM ger dig värdefulla insikter i kundernas beteende genom att spåra kommunikations, samla försäljningsdata och utvärdering av trender bland specifika marknadssegment. Noggrann analys och enkel tillgång till uppgifter bidrar till att skapa verkliga förutsägelser och identifierar den exakta marknaden för en produkt eller tjänst.

För nystartade företag, denna utveckling kan ta tid för undersökning och justeringar men det ger värdefull insikt i de krav och motivationen hos potentiella kunder.

Kontakta Kapture CRM att ta reda på rätt affärsstrategi genom att behandla din marknad.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning