Fyra bekväma sätt CRM kan få dig återkommande kunder

Hem > Kundservice > Customer Data Management > Fyra bekväma sätt CRM kan få dig återkommande kunder

CRM for repeat customer

Samtidigt reser till en ny destination, besökare har alltid en rad av boende och fritidsaktiviteter. Om du befinner dig i besöksnäringen, du förmodligen inför två stora utmaningar -

Det viktigaste är att differentiera kvaliteten på tjänsten från konkurrenterna. Anta att du har en utväg nära Gokarna stranden, dock, det finns andra hotell samt, på samma plats. How do you upprätthålla i tävlingen och erbjuder överlägsen service till besökarna? Varför människor väljer din utväg lämnar andra tillgängliga alternativ?

Den andra frågan är att få fler återkommande besökare. Folk brukar vilja besöka nya platser. Den behöver en stor attraktion för att föra dem tillbaka till hotellet igen och igen. Vanliga gästfrihet och genomsnittliga service kan aldrig få dem att känna sig hemmastadda. Här också du behöver något mer för att behålla dina kunder.

Nu, Låt oss förklara hur CRM-program kan hjälpa dig att ta itu med de båda ovanstående utmaningar.

 1. Förstå gillar och inte gillar gäster

“Kom närmare än någonsin till dina kunder. Så nära att du tala om för dem vad de behöver väl innan de inser det själva.” – Steve Jobs, Äpple

Hotellägare behöver intensiv kunskap om sina gäster behov, aktiviteter, och preferenser. Så att du kan leverera utmärkta gästfrihet, skapa värde och därför, stimulera kundlojalitet på sin högsta nivå.

Varje person har en individuell preferens medan utflykt för en resa. Vissa människor gillar äventyrliga resor och en del föredrar semester bara för avkoppling. Likaledes, det finns skillnader i rummet och servicebehov samt.

För detta, du måste förstå gillar och ogillar av dina gäster. Det kan bara ske genom att spåra deras service och förbrukningen historia med en lämplig CRM-system.

Du måste skapa en enastående upplevelse anpassas till gästernas behov att upprätthålla organisationens långsiktiga framgång.

why customers move away

Customer Retention in Hospitality

Nedan är några snabba fakta om resenärer och deras metoder-

 • Mer än 50% av hotellbokningar sker online.
 • 3 i 4 resenärer är överens om att smartphones är mycket viktiga, även avgörande.
 • 1 i 3 Resenärer medger att använda smartphones mer när de reser än de gör hemma.
 • Turister läste i genomsnitt 6-7 recensioner innan bokning (spenderar i genomsnitt 30 minuter, fastän 10% spendera mer än en timme); affärsresenärer läsa ett genomsnitt av 5 omdömen.
 • 30% resenärer använder mobila app för att hitta information om hotellet.
 1. Tillhandahålla personlig upplevelse som gör deras semester minnesvärd

“Det enklaste typ av relation är med tio tusen personer, hårdast är med en.” - Mahatma Gandhi
hotel CRM låter dig ess denna aspekt av gästläckerheter med en visning av information om dina gäster. Dessa register hjälpa dig att ge en perfekt känsla av personlig gästfrihet.

Till exempel, medan checkar in, hotell medlemmar kan hälsa din gäst med namn. Skötare kan visa dem lämpliga lokaler, som de kommer att föredra mest.

Plus, Det genererar också korrekta rapporter med varje detalj, så att du kan följa din kunds konsumtionsmönster och ge service i enlighet.

En nöjd gäst är framtiden tillgång för ditt affärs. Anta att du besökte Maldiverna Beach Resort och hade en underbar upplevelse. Dina Facebook-bilder kan påverka dina vänner att besöka platsen.

Betydligt, 72% resenärer posta semesterbilder, 46% checka in på en plats och 70% uppdatera sin Facebook-status samtidigt på semester.

Förutom, mer än 50% kunder världsomspännande gjort ett köp av tjänst eller produkt baserad på online-rekommendation. En CRM underlättar dig att övervaka sociala medier och även påskynda svar på online-frågor och feedback.

 1. Integrera CRM för överlägsen infrastruktur och Workflow Automation

"Den första regeln i någon teknik som används i ett företag är att automation appliceras på en effektiv verksamhet kommer att förstärka effektiviteten. Den andra är att automation till en ineffektiv drift kommer att förstärka den ineffektivitet. " - Bill Gates

Ibland är det svårt att hålla sig uppdaterad om ditt hotell. Ja, det är möjligt. Om du äger en stor utväg med flera grenar på olika platser, hålla sig informerad om allt är verkligen svårt. Med Customer Relationship Management kan du få all information på instrumentbrädan. Så, det blir lätt för dig att spela in och övervaka boende status och andra nödvändiga detaljer.

CRM kan du-

 • Kontrollera tillgänglighet rum
 • Föra ett register över alla gäster & sina kontakter.
 • Lägg till och redigera kontaktuppgifter gäster.
 • Fördela, kategorisera, och kommunicera sömlöst med dina gäster.
 • Lagra grundläggande information om rummet & tjänster dina gäster har valt.
 • Spara viktiga datum om checka in och checka ut från hotellet.

Stages of CRM

 1. Uppföljning gäster för Retention och rekommendation

"trogna kunder, de inte bara komma tillbaka, de inte bara rekommendera dig, de insisterar på att deras vänner gör affärer med dig. " – chip Bell

Rekommendation och publicitet är två viktiga drivkrafter för att utveckla rese- och turistindustrin. Med ett systematiskt inspelning, du kan kontakta tidigare kunder, informera dem om de senaste erbjudanden och rabatter, och skicka autogenererade och personliga e-post och meddelanden.

Genom att följa upp med de gamla gäster, du kan ha möjlighet att höja värdet på dem. Det förstärker sannolikheten för dem att komma tillbaka och rekommendationer från deras slut.

Slutsats :-

"Kvalitet är ihågkommen långt efter priset glöms ". - aldo Gucci
För att summera, de Hospitality CRM ger dig med att upprätthålla världsklass i hela Hotellkedja. När detta är helt genomförs, skalning verksamheten kommer att bli en real deal.

CRM-system ger anställda dag till dag rapporter som de kan hänvisa till hantera och hjälpa gästerna. Det gör det möjligt för dem att avgöra vilka metoder kommer att leda till de flesta och ta itu med några vanliga problem som de skulle behöva ta itu med.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning