Fem före försäljningsprocesser som du kan direkt Automatisera med CRM

Hem > produkter > försäljning > Fem före försäljningsprocesser som du kan direkt Automatisera med CRM

Pre-sales Automation Process

Ingenting kan vara så underskattade men mycket viktigt eftersom olika Pre-säljledning processer. Vanligtvis, pre-försäljningsaktiviteter betraktas som en normal men inte den avgörande delen av försäljnings resultatet. Som ett resultat, de hanteras mycket mindre flitigt och adeptly än andra försäljningsaktiviteter.

Men forskningsorganisationer såsom hbr.org, har upprepade gånger betonat betydelsen av kvalitet före säljprocesser till att fastställa det slutliga försäljningsresultatet. Det kan också dramatiskt öka den relativa omvandling med avseende på inkommande förfrågningar.

Varför Pre-försäljning är betydande Stepping Stones?

En av de omedelbara sätt att uppnå en bättre försäljnings resultatet är av med fokus på olika pre försäljningsaktiviteter. Det hjälper dig att härleda en absolut värdefull process som eliminerar ineffektivitet och förbättrar resultatet.

På samma gång, du har inte råd att hantera varje inkommande ledning med praktiska detaljer uppmärksamhet som endast 20% av den totala förvärvade leder anses vara framtidsutsikter. Med andra ord, du måste ha en bestämd strategi för att definiera och kategorisera inkommande utsikter.

Hantera alla dina säljaktiviteter genom en försäljning CRM-plattform Kan hjälpa dig att uppnå detta mål.

Det hjälper dig också att påskynda säljcykeln samt uppnå högre siffror. Du kan också hantera varje utsikter genom en väl definierad process kedja.

Bly kan hämta och behandla

idealt, din marknadsföring verksamhet bör ha en ROI på 3:1. Detta kräver att du dra maximal hävstångseffekt från varje inkommande ledning. Du kan också hämta tidigare leder till passa den löpande verksamheten genom bly hämtning.

lead Retrieval är processen att hämta utsikterna som tidigare hade förlorat intresse i definitivt angripbara försäljningsutsikter.

Dessa utsikter kan ha gled ur uppmärksamhet eller flyttas på till parallella verksamheter. Detta kräver att du uppdatera och kommunicera med alla äldre utsikter. Du kan också krävas för att hantera mer djupgående samtal med dina framtidsutsikter.

De CRM-plattform låter dig hantera alla leads genom en enda moln baserat plattform. Detta gör det möjligt att koppla ihop olika marknadsföringsstrategi för att närma sig och omvandla dessa osäkra framtidsutsikter.

Bly Filtrering och segmentering

Lika överraskande är det, en högre obestämd bly volym kan sänka din försäljning utgång. I den här situationen, bly filtrering börjar spela en viktig roll. Detta gäller särskilt för stora investeringsportföljföretag.

De Molnbaserad CRM-plattform kan effektivisera alla inkommande ledningar genom en enda instrumentpanel. Detta hjälper dig att hantera och segregera varje leder enligt dess prioritet. Denna process kan också proportionellt öka din omvandlingsfrekvens.

Hantera Kundinformation

Detta är en annan viktig pre-sales aktivitet som kan göras enklare genom en CRM-plattform. De flesta erfarna professionella säljare är kända för att memorera stora delar av kundrelaterade uppgifter som kan vara användbara.

Med CRM-plattform, all denna information kan lagras och hämtas genom en 3: e parts plattform. På det här sättet, du kan lära dig att vara både detaljerad och effektivt hantera din kundinformation.

Efter en CRM-baserade datahantering ger dig också mer information du skifta växel från bly ledningen att pro aktiv försäljning förhandling.

Formulera en organiserad Långa försäljning tratt

Som tidigare nämnts, du ska kunna hantera ett större antal inledande leads. Som nästa steg, du ska filtrera och placera dem längs de olika stadierna av bly bearbetning. Processen för utsikterna positionering kallas försäljning tratt.

Genom att strategizing och formulera en försäljning tratt, du kan hantera varje pre-konversation steg för att lägga upp till den slutliga omvandlingen. Det hjälper dig att hantera en rad transaktioner som kan resultera i en slutlig omvandling.

Slutsats:-

Med relativ överdrift, pre-säljprocesser kan betraktas som bakgrunds preparat som kommer ut som högre försäljningsutveckling. Den spänner ut från första ledningen mottagning till slutlig försäljning konvertering.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning