5 dolda sätt din e-handel kan lämna pengar på bordet för konkurrens

Hem > Industri > E Commerce > 5 dolda sätt din e-handel kan lämna pengar på bordet för konkurrens

E-commerce CRM

För en e-handel konsument, alla butiker är på ett lika stort virtuellt avstånd. Detta innebär att köparen lätt kan välja att köpa från någon av de tillgängliga satsningar för att få en affär. och i stort sett, alla e-handelsköpare tenderar att agera likadant.

För att bli framgångsrik, alla framgångsrika e-handelssatsningar måste behärska konsten att "mindre marginal-och-volym försäljnings dynamik. Alla företag som inte lyckas på detta mål, kan vara potentiellt lämnar en stor summa pengar på bordet.

För att få och behålla kronan av e-handel framgång, du behöver göra dessa två saker bättre än konkurrenterna.

  1. Öka din antalet försäljningar
  2. Leverera produkter vid optimala leveranskostnader

Oavsett om du är en mångmiljon e-handelssatsning eller en framgångsrik eBay / Amazon säljare, dessa två principer förblir desamma. Annars, du kommer att lämna en ansenlig del av dina intäkter på bordet som dina konkurrenter kommer urskillningslöst lap-up.

Även om du har en överlägsen produkt, det finns sätt du kan förlora ut till konkurrenter med mer nyanserade arbetsflöden och tekniker. I den här bloggen, Vi kommer att diskutera fem olika sätt som du kanske inte har tidigare anses driva e-handel försäljning. We’ll also discuss utilizing tools such as e-handels CRM-plattform.

Att skicka relevanta meddelanden att prestera bättre med mobil publik

Enligt kriterium, nästan 70% av den totala dagens försäljning sker via mobila enheter. Detta innebär en sak; Att ta aktiva åtgärder för att generera mer försäljning via mobilen är förmodligen det bästa sättet att öka upp din e-handel nedersta raden.

På samma gång, kund meddelanden är ett tveeggat svärd.

Frågar du, hur så?

Om du skickar e-post urskillningslöst, det finns en stor chans att dina meddelanden kunde få markeras som skräppost av tjänsteleverantörer och användare. Detta påverkar allvarligt din leverans av meddelanden till dina konsument inkorgar.

Sättet att ta itu med denna lösning skulle vara att samla in och segmentera e-postlistor genom CRM-program. Genom att segmentera dina kunder baserat på deras intressen och smaker, du kan börja skicka endast de mest relevanta meddelanden till varje enskild användare.

Detta skulle hjälpa dig att få mer remiss trafik som är mer sannolikt att leda till faktiska försäljningen.

Hantera tid och nedläggningar distributionen

En ofta upphöjd anledning till ordning annullering och återvänder är det för sent eller försenade leveransen. I tur och ordning, Detta reflekterar över säljaren betyg, vilket i sin tur påverkar din framtida försäljning.

Som ni redan investerat i produkt leverans och behandling, Detta kan redan vara att förlora dina pengar.

I den här situationen, ledningen distributionsplattform kan användas för att effektivisera produktleverans och skära ner på produktmarginaler.

För detta, den Kapture CRM hjälper dig att ställa upp ett organiserat sätt att distribuera dina produkter. Detta hjälper dig att minska dina leveranstider och minska kostnaderna för leverans.

Leverage sociala medier för ökad försäljning

idealt, kunden ska komma till din webbplats och köpa din produkt. Men tyvärr, kan detta inte alltid är fallet. I dessa fall, Du kan behöva ta din butik till dina kunder.

De flesta framgångsrika e-handelsföretag, använda facebook och twitter som kanaler för validering och visar upp sina produkter. Om du kan få det stora antalet gillar och samtal kring en produkt, det skulle kunna förvandlas till intriger kring din produkt. Intriger kan hjälpa dig att få fler besökare, vilket i sin tur leder till ökad försäljning.

För detta, måste du först avgjort vara närvarande och samarbeta med publiken. Istället för att försöka byta stafettpinnen mellan olika sociala kanaler, du kan använda en omnichannel plattform.

Detta gör också att du kan ställa upp chat integrationer och bättre kommunicera med publiken.

Enligt studier, nästan 83% av online-shoppare behöver stöd för att slutföra ett köp. När du utnyttja chattsupport till dina online-användare, du undviker flera intäkter läckande aspekter såsom varukorgen överges och låg sida engagemang etc…det kommer att hjälpa dig att få fler besökare baserat på din nuvarande webb synlighet.

Täckande uppgifter över hela linjen

Spelar ingen roll, Om du är en oberoende säljare eller en e-handelssatsning, spårning och underlättande av leveransinformation är en permanent huvudvärk. Speciellt, när frakt och leverans hanteras av en partner eller 3: e parts.

Och du kanske redan vet, det är definitivt inte en bra idé att be kunden att gå checka ut leveransinformation om en 3: e parts webbplats. Med e-handelsföretag som kräver dig att vinna återkommande kunder, du inte har råd att ha denna brist i systemet.

Konsumenterna förväntas förvärva och komplettera leveransinformation över flera webbplattformar.

Du kan börja med att integrera 3: e parts API i CRM-plattform. Detta gör det möjligt att automatisera utnyttjar den senaste leveransinformation i en enda instrumentpanel.

Till exempel, nästan alla ledande frakt plattformar ger API för att integrera med befintliga CRM-system.

E-commerce CRM Integration

Genom att integrera de olika API i ett e-handel CRM, du kan effektivisera och utnyttja de senaste uppgifterna på central plattform.

Samla publiken intelligens

Här är en hemlighet av modern e-handelsföretag.

Om du kan förstå din kärna publik, du kan börja skräddarsy dina produkter till deras behov. Om du noga kan matcha deras krav, du kan göra produkter som passar deras krav och hädanefter ökad försäljning.

Alla framgångsrika moderna e-handelsföretag har lyckats denna dynamik. Således, den moderna e-handel marknadsföring är en övning i att förstå och utnyttja kundernas behov.

Genom att integrera CRM över dina processer, du kan samla kundinformation över flera beröringspunkter. Inom molnet databasen, du kan integrera dina olika datapunkter.

Senare, du kan generera avgörande rapporter baserade på dessa data.

Detta hjälper dig att anpassa din produkt prissättning tillsammans med krav. Du kan också spåra efterfrågan trender dina olika e-handelserbjudanden.

Slutsats

Den e-handel industri kretsar kring snabbhet och effektivitet. För att hantera den höga volymen av transaktionerna, du behöver ett effektivt system för att hantera alla transaktioner.

En skräddarsydd e-handelsplattform kan vara ett idealiskt verktyg för att hantera alla dessa interaktioner. Vi har erfarenhet att hjälpa ett företag att organisera och optimera sin verksamhet.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Jayakrishnan
Författare:
Jayakrishnan
Handla om:
Jay är en kopia hacker på Kapture CRM. Förutom arbetet Jay tillbringar tid att läsa och gräva gamla tv-program.
Fler artiklar av: Jayakrishnan

1 Kommentar

  1. ecommerce marketing strategies should focus on capturing people looking for products and actively using several outbound strategies to get people to want to find you. There’s a large number of different ecommerce marketing strategies out there, and in this post, Here you have shared most essential strategies to get more sales.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning