CRM för turer och resor: Nu Optimera din Paket att leverera mer med samma

Hem > Industri > Resa > CRM för turer och resor: Nu Optimera din Paket att leverera mer med samma

crm software for travel agents

Turismen är en av de snabbast växande ekonomiska sektorerna i världen och Indien i synnerhet, med vårt land registrerar ett rekordstort antal internationella turister under föregående år och bidrar med en betydande del av våra intäkter.

Resenärer är mer medvetna om sina val, är mer priskänsliga och förväntar sig en mer förbättrad reseupplevelse än tidigare. Researrangörer och resebyråer laddar upp för att möta denna utmaning och är involverade i en mördande konkurrens för att ge bättre och mer personlig service för att effektivt hantera kundernas förväntningar.

I en vy ett sådant scenario, man skulle tro att investera i teknik skulle vara en prioritet för reseföretag. Men, chockerande, en majoritet av dem fortfarande förlitar sig på traditionella metoder för att hantera sin dagliga verksamhet. Detta motsvarar påtagning en osynlighetsmantel i den digitala plattformen.

Här är några av de viktigaste utmaningarna som researrangörer möter för närvarande:

1: konsumentens upplevelse, Engagemang och Retention:

I dag, hela resebyrån verksamhet handlar om att utveckla en nära rapport och personlig relation med kunderna genom att anpassa sina marknadsföringsaktiviteter och tjänster. Men, traditionella vägar som e-postkampanjer och webbplatser kan bara gå så långt att bygga en lojal kundbas. Här är där en stark social mediestrategi kan hjälpa skilja dig från dina konkurrenter.

A PRSA Travel & Turism opinionsundersökning visade att 84% av Facebook-användare uppgav att deras resplaner påverkades av vänners inlägg på denna plattform. En välplanerad sociala mediestrategi i kombination med en Hantering av kundrelationer (CRM) plattform kan hjälpa researrangörer skapa innehåll som matchar vanor och lockar sin kundbas. Till exempel, en CRM-plattform som Kapture kan hjälpa till att bygga en stor kunddatabas för att ge stimulans till e-post nyhetsbrev kampanjer, samtidigt se till att de inte hamnar i skräppostmappen av deras kunder.

2: Trovärdighet och Lyhördhet:

Trovärdigheten faktorn är en av hörnstenarna i resebranschen. Manuella metoder för inmatning av data i ett Excel-ark, till exempel, har högre sannolikheter för mänskliga fel. Sådana fel kan skapa misstro och potentiellt leda till förlorad försäljning.

En studie av ljus hastighet Research, 62% kunder läsa recensioner på nätet och recensioner ökar besökare surfar tid på resesajter mellan 50 och 100%. Dessutom, recensioner måste vara närvarande på alla plattformar för om de är närvarande endast på bolagets hemsida, det väcker tvivel om trovärdigheten i dessa recensioner.

En undersökning av Industrial Performance Group Inc. visade att säljarna tillbringar 23% av sin tid fäst misstag, söka information och att ge information via telefon. Manuellt anpassa en resa plan är tidskrävande och säljare sluta spendera mer tid på administrativa uppgifter än direkt hjälpa kunderna planera sin semester.

en CRM-system kan hjälpa säljare tillgång kundhistorik och tidigare interaktioner som kan hjälpa till att förstå kunden snabbt. Ett robust CRM-system som Kapture kan generera offerter snabbare och hjälpa poäng över konkurrenterna.

3: mobil Anpassningsförmåga:

Mobil anpassning i resebranschen är särskilt hög jämfört med andra branscher, med nästan en tredjedel av e-handelstransaktioner nu görs på mobiltelefoner, tabletter och andra handhållna enheter. Enligt en undersökning, 88% människor erkänna handlar mer om de kan få tillgång till information i realtid på sina mobila enheter.

Majoriteten av bokningar på tillväxtmarknader sker även på mobila enheter, så en resebyrå måste ha en mobil-kompatibel programvara att hålla jämna steg med denna trend av miniatyrisering.

4: Optimerad Bokningshantering:

Många researrangörer fortfarande inte har rätt verktyg för ökad bokningshantering, vilket minskar effektiviteten och funktionalitet över en byrå hela värdekedja. De snabbare resebyråer kan återvända kvalitet sökningar och fullständiga bokningar och mer lyhörda de är för störningar, förseningar och inställda, desto större blir deras vinst när det gäller retur försäljning från resenärer och drivande kund engagemang.

Genom ökade bokningshanteringsfunktioner, resebyråer kan få värdefulla insikter om inköpsmönster beteende kunder, vilket kommer att hjälpa dem att ändra sin tjänst som erbjuder därmed generera högre avkastning på investeringen (ROI).

travel agency crm software

Diagrammet ovan förklarar flödet av en process som hjälper till i bokningshantering och skapa en färdvägen. En klar referens som detta gör hela processen enklare och effektivare.

5: Stigande kostnader och konkurrens:

Verksamheterna resebyråer blir alltmer domineras enbart av prissättningen, där konkurrensen har vänt fokus mot att erbjuda billiga paketresor, som eventuellt kan leda till nedskärningar i kvaliteten på reseupplevelse. en Travel Management CRM-program kan hjälpa företag att hantera de stigande kostnaderna.

Den tillåter dig att uppskatta utgifterna ganska exakt och skära ned på onödiga utgifter. Detta gör det möjligt för företag att tillhandahålla skräddarsydda resepaket för varje kundsegment. Det är också möjligt att automatisera skapandet av enskilda kundfakturor genom en hastighet upphandlande systemet.

För att sammanfatta, en CRM-system ger många fördelar för resebyråer och researrangörer, såsom bättre differentiering och inriktningsfunktioner, marknadsföringsstrategier stöd och förbättrad kommunikation.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Archit
Författare:
archit
Handla om:
Archit kombinerar påhitt och smartness i hans skrivande. Utanför arbetet, han älskar kombinationen av en god bok och hett kaffe.
Fler artiklar av: archit

2 kommentarer

 1. Tack på fantastiska inlägg! Jag hade ganska att läsa den, du kunde
  vara en stor author.I kommer att se till bokmärke din blogg och kommer ofta tillbaka på vägen.

  Jag vill uppmuntra dig att i slutändan fortsätta din stora arbete, ha
  en trevlig helg!

 2. A lot is concerned with inside the planning of any excursion and there’s the important for each the sort of functions to be included in a manner with a view to allow you to live on apex of your observe up and reservations . That is in which the business enterprise reporting era loose load comes into the artwork photograph. it’s going to help in constructively coping with your ride with none shape of hiccups.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning