Feedback på hur feedback formulär kan vara

Hem > Kundservice > Feedback på hur feedback formulär kan vara

Customer Feedback

Feedback är avgörande för växande företag, vi bara inte har råd att låta bygones vara bygones. De flesta av oss är beroende av en vanlig metod för att samla in synpunkter - undersökningar. Ja, pop-up som frågar dig om du har ett par minuter att skona. Kunderna är inte intresserade av att fylla i långa undersökning former eller att skriva 500 ord om hur ditt företag kan bli bättre.

De kunder som bryr sig om att svara är sannolikt att göra så på grund av en särskilt bra eller (oftare) dålig erfarenhet. Detta innebär att dina kunder Undersökningsresultaten inte ge dig en sann bild av hur de flesta av dina kunder känner. De är därför mycket mindre användbara. Det är “bortfallet partiskhet” i aktion.

Jag har tittat på några av anledningarna till svarsfrekvensen är så låga, och vilka förändringar företag kan göra för att lösa problemet.

20-enkätfrågor som hör till 20th århundrade

Vi är alla alltmer ont om tid, så vi gör snabba val om vad vi är beredda att ägna vår uppmärksamhet på. Om du ber din kund för att slutföra en lång undersökning som kommer att äta i sin tid, de förmodligen inte kommer att göra det. Folk vet värdet av sin tid, och de är ovilliga att ge upp. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att endast 2% konsumenterna kommer att bry sig om att fylla i ett frågeformulär. Speciellt när det är tråkigt än en styrelse examen.

Dessutom, Det finns en hel del anekdotiska bevis för att en lång undersökning kan själv föranleda en minskning av kundnöjdhet - vilket innebär att hela syftet med återkopplingen själv äventyras. Det är alarmerande att tro att en undersökning tänkt att hjälpa dig att marknadsföra kund lycka, kan i slutändan hamna skada ditt varumärke.

Så, är det viktigare än någonsin att vara hänsynsfull av dina kunders tid och ställa så lite som möjligt. Om du kan vara hänsynslös om att minska din undersökning ner till ett minimum, Det blir en bättre upplevelse för dina kunder, du ser uppstå i svaren och din totala mätdata kommer att vara mycket mer värdefullt som ett resultat.

Uppmärksamheten span av en guldfisk

Den genomsnittliga personen blir distraherad i åtta sekunder. Kort, skarpa skurar av information är det bästa sättet att motverka detta problem, och denna metod bör vara avgörande när du bygger upp din feedback enkät. Komma till saken snabbt-fokusera huvudbudskapet precis vid start, innan du förlorar dem.

Det är också viktigt att titta på hur du förväntar dig din kund för att komma åt din undersökning. Om de måste gå igenom en serie klick och sidor för att nå det, du riskerar att åtta andra uppmärksamhet span löper ut innan de ens läst den första frågan. Istället, försöka bädda dina undersökningar direkt i skärmar, e-postmeddelanden, eller sidor som kunden redan är besöker.

Gör det ’gå’ vänligen

Nästan 80 procent av e-postanvändare komma åt sina e-postkonton via en mobil enhet, och vi redan ser 30-40 procent av alla online-undersökningar slutförs på detta sätt. Denna trend kommer säkert att fortsätta, så det är viktigt att inte hamna på efterkälken eller så förlorar du ännu fler svar.

Om du utfärdar en undersökning som inte är optimerad för att visas på mobila enheter, då din publik kommer omedelbart att hoppa bort - gör de bryr sig tillräckligt om att slutföra din undersökning för att stå ut med sidor som är svåra att läsa och fiddly att slutföra? För de flesta människor, svaret kommer att bli “Nej.”

Företagen måste aktivt hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen som denna. Se till att dina undersökningar är mobila optimerade, och testa dem själv för att kontrollera att de är lätta att slutföra.

Survey makeover

Om du hittar en videokamera och en bok som ligger bredvid varandra på en Parkway mitt i natten, vad skulle du plocka upp först? Konsumenterna dras till visuellt innehåll, med tanke på att vi alla förväntar oss allt lägre interaktioner ansträngnings, och bilder ger oss precis det. Vad som förvånar är att så många företag fortfarande enbart förlita sig på textbaserade undersökningar.

Företagen måste skaka av frestelsen att helt enkelt fortsätta med samma gamla stilen ordrik, long-format undersökning. Du kan aktivt ta dina kunders uppmärksamhet och kör sitt intresse genom att använda bilder som liknar ’klistermärken’ och ’emojis’ som används i sociala medier - det är vad folk förväntar sig, och det är vad de reagerar lättast begår sin uppmärksamhet mot.

Alla gillar att känna värderas

Det kan vara svårt att hålla kunden i centrum för ditt företag, but having a well-structured customer retention strategy is vital if you want to be a successful customer-serving business. Pågående kunder är det bästa sättet att se till att du inte glömmer bort vad din kund verkligen vill ha och behöver - om feedback processen är för lång, långsam, eller komplicerat, då kunden kommer snabbt att känna att du förväntar sig alltför mycket av dem. Som ett resultat, De kommer inte att känna riktigt värderas eller appreciated.c

Kundernas måste sökas verkligen, proaktivt och hänsynsfullt för att få meningsfulla resultat-och detta innebär med sin tid, erkänna beteendemässiga och kulturella skift, och anpassa dina processer enlighet. Ge kunden en uppskattning som faktiskt gör dem att le, på i motsats till den gamla, ”Tack för din värdefulla synpunkter.” Go med något liknande, ”Du gjorde bara en skillnad! Vi är glada att du kan vara en del av vår nästa version”.

Kapture - Din feedback sidekick

Kapture CRM är inte bara en sofistikerad excel ersättning. Vi har riktat varje aspekt av ditt företag i skapandet av det mest fantastiska CRM genom tiderna. Samla Business Intelligence åt sidan, använda den på ett effektivt sätt är tanken från början av rörledningen.

Anslutning hundratals plattformar för att inrätta en egen interaktiva undersökningar och batch-bearbetning det genom dina utskick, Vi har allt täckt. Dina undersökningar kan också göras enkelt med en enkel konversation med någon kund från chatt / meddelandesektionen.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Jordan
Författare:
jordanien
Handla om:
En särskild innehåll moxie. Jordan frodas på att komma upp med nya sätt att förklara begrepp, ämnen och insikter.
Fler artiklar av: jordanien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning