kund livstid-värde-01

Customer Lifetime Value är ett mått som är ganska orörd i näringslivet främst eftersom företagen är osäker på exakt hur det leder till tillväxt i intäkter över tiden. Men mer än något, beräkning kund livstid värde medför en värdefull förändring i hur organisationer fungerar. Det är ett gyllene tillfälle, en bana väg för företag att få ett försprång i deras konkurrens.

Customer Lifetime Value löser den största utmaningen för alla företag, vare sig det är en start eller en arbetar på en global skala; ständig innovation i en värld där tekniken drar ut lösningar aldrig tänkt på förut.

När du har lyckats få in en stadig ström av kunder för din verksamhet, ditt jobb slutar inte där. Du behöver en skarp inblick i din kundbas för att identifiera dina mest värdefulla köpare genom att observera hur de beter sig.

Repa in nya kunder till ditt företag är en svår uppgift som de flesta företag kämpar med. Å andra sidan, behålla och samarbeta med befintliga kunder tar mycket mindre ansträngning och resurser. Customer Lifetime Value hjälper företag göra just detta; analysera sina befintliga kundbas för att ta reda på vem, när, och hur kommer att föra mest intäkter, tillsammans med att beräkna hur mycket varje befintlig kund är värd.

Detta mått kommer att göra en enorm skillnad för alla företag eftersom utrustad med denna kunskap, du får möjlighet att ta ratten bakom kundens engagemang strategier; hening, improviserat, och fördubblad ingrepp på högt värderade kunder.

Förlovnings strategier som kund livstid värde kan dra nytta omfattar hela kundservice process som kan anpassas för att göra högt betalda kunder känner värderas och hålla fast vid ditt företag för en livstid. Genom att prioritera och erbjuda anpassad service till kunder med högre värde, du inte bara behålla dem längre men också öka kund spendera. Customer Lifetime Value driver också marknadsföringsstrategier för att förbättra och öka engagemanget på kunder med högre värde.

När det gäller att öka kundlivstidsvärde, Det finns flera lösningar som fungerar tillsammans med kund värt att driva noggranna strategier engagemang som leder till bättre omvandlingar.

1. kundprofilering:

kundprofilering är en lösning som gör det möjligt att lagra kundprofiler som berättar historien om varje kund, från insidan ut. Med panoramautsikt som detta dina kunder, du kan få rätt budskap till dem som matchar deras preferenser. Det är lättare att erbjuda skräddarsydda tjänster när du har en 360-graders vy av hög betalande kunder genom ett profileringssystem.

  • Märkning VIP-kunder:

För att få maximal intäkter från kunder baserat på deras utgifter potential, du behöver för att kunna skilja mellan dem med en lösning som gör att du etiketten hög betalande kunder som VIP. Med denna klassificering, kan du utvärdera omvandlingar varje gång genom att erbjuda dynamisk prissättning särskilda kunder.

2. kundsegmentering:

I kundsegmentering, din kundbas är uppdelad i bitar, beroende på deras status. Denna lösning gör det möjligt att ta på en särskild strategi för varje segment.

  • Dedikerade arbetsflöden:

Dedikerade arbetsflöden hjälper målgrupp med högre potential i varje steg på din marknadsföring och engagemang strategier. Du kan ställa in inriktning sekvenser för varje segment som e-post, och annonskampanjer.

Att bygga kundlojalitet:

kundprofilering & Segmentering ger dig en bättre uppfattning om hur man kan förbättra effektiviteten i din kundservice och verksamhet för kunder med högre livstidsvärde. Du kan undvika det leder till missnöjda kunder och införa lojalitetsprogram för att minska churn och behålla högt betalande kunder under långa tidsperioder.

Slutsats:

Beräkning Customer Lifetime Value kräver först en 360-graders vy på varje kund, Om du vill veta varje kunds värt. Utan ett profileringssystemet, det är mycket svårt att beräkna kund spendera genom att manuellt söka efter denna information. kundprofilering & segmente~~POS=TRUNC är en lösning som hjälper företag att veta värdet av varje kund, sålunda ökar deras livstid värde.

Gratis CRM Trail Banner