CRM-programvara för e-handel: Låt oss tala om online kundservice

Hem > Industri > E Commerce > CRM-programvara för e-handel: Låt oss tala om online kundservice

CRM software in e-commerce

I dag, e-handelsföretag är tuff och komplicerad. I den här situationen, bör du börja undra.

Är e-handel CRM-lösning verkligen ett spel-växlare?

Om du är i E-handel, din primära mål bör vara att uppnå högre trafik och fler köp. Och, detta är mer än tillräckligt för att göra ditt huvud spinn. Förutom, du måste ta itu med tusentals frågor som rör sjöfarten, leverans, produktretur, kundförfrågningar, produkt tvister, och så vidare.

Här, en e-handel CRM System gör att du effektivt hantera dessa olika ansvarsområden och eliminera felmarginaler samtidigt.

Kundens förväntningar har ökat dramatiskt under det senaste decenniet. Vi är nu i kraft eran av konsumenter. Idag kunder har hundratals alternativ på nätet. 36% av online kunder spenderar mer än 30 minuter beredande innan ett köp.

Du kan rimligen anta att denna tid går åt till att göra jämförelser om din produkt och pris med dina konkurrenter. med tanke på detta, kunderna är placerade för att avgöra vilket företag kommer att frodas och som kommer att bita i gräset på marknaden närstrid.

Vad är rollen av e-handel CRM?

CRM-program hjälper dig att bygga och upprätthålla starka kundrelationer. Det gör att du kan hantera dina kundorder samt svara på dina kundförfrågningar. Detta gör det möjligt att känna igen och behandla dina kunder som den mest betydande tillgång för din online-verksamhet.

crm in e commerce

Now let’s see how an e-commerce CRM software helps you improve your online business operations.

Hantera omnichannel samtal

I dag, kunden kan hänvisa till bära ut ett samtal genom någon av antalet online-offline-kanaler.

Till exempel, en kund är mer sannolikt att ta upp en fråga på din Facebook-vägg än mer traditionella medier såsom e-post eller telefonsamtal.

Ett e-handelsföretag är mer benägna att ha kundens samtal genom dessa olika kanaler.

 1. Facebook vägg inlägg
 2. facebook chat
 3. Twitter
 4. webbplats chatt

Som ett e-handelsföretag, du ska kunna underhålla och stödja dessa olika medel för inkommande kundinteraktion kanaler. Du skyldig också att hantera levande samtal med dina kunder.

Ett e-handel helpdesk programvara måste kombinera alla dessa olika inkommande kanaler.

Ytterligare, detta kommer att hjälpa dig att öka kvaliteten på kundinteraktioner och ge mer värde till kunderna.

Genom detta sätt, e-handel helpdesk programvara kan avgjort spelar en viktig roll i ditt totala kundupplevelsen.

Automate capturing data to understand your customers

Genom att integrera en CRM-plattform, du kan spela in och strukturera alla källor till kundinformation. Detta inkluderar köphistorik, preferenser, geografi etc.

En E-handel CRM kan hjälpa dig att behålla denna dynamiska data som hänför sig till alla konsumenter. Detta inkluderar adress, telefonnummer, inköp, leverans uppgifter, och betalningssätt, återbetalningar och många andra. En CRM gör det enkelt att svara över alla kundförfrågningar på sjöfarten, leverans och produktretur.

CRM kan avsevärt förbättra dina ansträngningar för att hantera kunddata, när de har registrerat sig, beordrade, eller köpas från webbplatsen. Med lösningar som anmälningar, rabatterade varningar, och uppdateringar för för spårning och leverans – you can see how to bulk text messaging has a place in the CRM-system.

Det är möjligt att spela in alla uppdateringar av interaktion med kunder. Så, kundservice chefer kan spåra förfrågan eller omedelbart ikapp med någon kundkommunikation.

Mät och förbättra NPS poäng

De flesta företag mäter deras hemsida popularitet genom ett mått som kallas NPS eller Net Promoter Score. NPS poäng är en av de mest kritiska mått när det gäller att mäta kundnöjdhet och hänvisningar.

CRM-programvara för online kundserviceEn helpdesk programvara hjälper dig att automatisera att mäta och registrera NPS efter varje kundinteraktion. På detta sätt, du kan aggregera NPS poängen i alla de olika kundinteraktioner.

Detta kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut för att få en högre NPS poäng och härleda bättre kundtillfredsställelse.

Build and improve on customer segmentering

En framgångsrik e-handel företag behöver för att bygga en fördjupad förståelse av sina kunder. Detta uppnås genom smart kundsegmentering.

Väl, Låt mig förklara.

För en löpande verksamhet, alla sina kunder är inte likadana. För att förstå kunderna, verksamheten behöver för att bygga delar av sina kunder.

Som vi såg tidigare, en e-handel CRM programvara hjälper dig att automatisera lagra information om tidigare kundinteraktioner och samtal. Detta gör att du kan bygga välgrundade delar av din kund.

leverage different shopping channels through easy API integrations

Om du är en e-handel säljare, kanske du redan medveten om att online-ekosystemet erbjuder ett antal sälja möjligheter. Du kan ha en dedikerad Shopify butik och en normal Wordpress byggd shopping webbplats. Utöver det, Du kan försöka utnyttja synligheten genom Facebook butiker eller Google micro webbplats.

Att behöva förvärva och hantera beställningar via dessa olika shopping kanaler kan snabbt förvandlas till en huvudvärk.

Ett e-handel CRM-lösning kan du integrera flera kundvagnar i en enda CRM-lösning.

e-handel kundservice programvara

Detta hjälper dig att påskynda och effektivisera din totala orderhantering inom en enda plattform.

Live Chat Facility med CRM-programvaran

Ibland produktbeskrivningar är inte tillräckligt för att övertyga kunden att göra ett köp. 57% av besökarna rapporterade att överge en webbplats på grund av bristande information. Medan 88% av kunder sa att en chatt anläggning gjorde sin digital upplevelse bättre.

En chatt alternativ hjälper dig att utnyttja den inledande intresse till en bestämd köp. Detta inkluderar omedelbar respons på kundernas frågor och därmed minska utflödet av trafik. Du kommer också att kunna göra mer tilltalande förslag produkt till målgruppen.

Personliga erbjudanden baserade på köphistorik

Nu, vad som är personalisering? Människor använder i allmänhet denna term samtidigt ge människor en anpassad shoppingupplevelse baserat på deras köpbeteende, intresse zon, demografi och psycho.

CRM programvara hjälper dig att samla in värdefull information om kundernas inköp historia så att du kan förstå deras intresseområden. Genom att spåra inköpsmönster, källan genom vilken de kom in och hur många gånger de har ingått, du kan erbjuda kunder personligt rabatter, förslag och erbjudanden.

customer relationship management in ecommerce

Till exempel, anser att du har en livsmedels shopper, som ofta köper frukt. Genom att segmentera en personlig e-post som annonserar nya aktier eller produktrabatter, du kan omedelbart öka svarsfrekvensen.

Liknande, Du kan föreslå nyutgivna thriller böcker genom att skicka personlig e-post till en thriller lover. En online bokhandel kan annonsera en personlig rabatt på Dan Browns Änglar och demoner, som kunde potentiellt inspirera honom / henne att göra inköp.

Om du känner en upprepning besökare har kontrollerat en viss produkt / tjänst, Du kan locka ytterligare åtgärder genom att presentera en kupong eller rabattkupong att förbättra lojalitet.

Enligt en undersökning gjord av Experian, 61% varumärken Nu använder personlig upplevelse att bygga kundlojalitet.

Initiera Eftermarknadskundengagemang

Kundlojalitet är en viktig del av kundservice. Med all den information som krävs finns på fingertopparna, du kan ge bättre service efter försäljning. Nu kan du inte bara ta itu med shopper oro order, produktinformation och inventering, men också öka försäljningen genom att rekommendera produkter till dina kunder.

Online Customer Service Software

Öka säljmöjligheter och maximera intäkterna

En CRM gynnar dig genom att skapa en dynamisk onlinekatalog och initiera direkt interaktion kund. Låt oss se hur Customer Relationship Management bidrar till att stärka försäljningen på nätet -

 • Det förenklar sättet att uppdatera nya produkter, modeller, priser, beskrivning, rabatter och erbjudanden.
 • Det utnyttjar korsförsäljning kampanjer och merförsäljning möjligheter.
 • Sök fraktion gör att besökarna att söka och hitta vad de vill - tillåter dem att visa produkter med vissa funktioner, som färg, storlek, stil och modell.
 • Det bidrar till att öka lojaliteten som stärker långsiktiga relationer med kunder.
 • Det ger en bekväm plattform för att interagera med kunden, lösa sina frågor, ta deras synpunkter och slutligen, vinna deras förtroende.

CRM Software For Online Customers

Slutsats:-

I en konkurrenskraftig e-handelsmarknaden, CRM-program kan vara dina data guldgruva. Genom att samla alla möjliga kunddata, Du kan skapa en 360-grad tanke på dina framtidsutsikter och kunder. Detta kommer att ge dig insikt att öka din framtida affärsmöjligheter. I den andra handen, bättre kommunikation och utmärkt kundsupport säkerställa bättre incitament köpare och långsiktiga kundrelationer. Detta ökar också sannolikheten för att förvärva fler första gången kunder.

Vid Kapture CRM, vi ger specialbyggda e-handel CRM-lösning som hjälper dig att utnyttja maximalt av din befintliga trafik och online-närvaro. The comprehensive process automation platform that caters to your online business requirements.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning