kundsegmentering CRM

how-a-kund-segmente-programvara hjälper-you-grow-your-business
Det är en grundläggande princip för alla företag att något görs för alla kommer oundvikligen att misslyckas på helt uppfylla någons behov. Den för närvarande överbelastade industrin bildar en perfekt bevis för denna hypotes.

På marknaden, Det finns färre och färre produkter som universellt tillgodoser alla smaker - som I-phone eller Big Mac.

Du kan inte föreställa färre produkter eller paket som skulle kunna betecknas som universella darlings.

Om du inte är skarp och riktade, det är svårt att uppnå några framsteg i en konkurrenskraftig och mättad marknad. Du måste behålla strategisk inriktning för att uppnå rätt målgrupp penetration.

Det finns bara ett sätt att uppnå detta korrekt publik förståelse.

CRM-baserad kundSegmente

Detta innebär att samla in och hantera alla dina kunddata genom en integrerad CRM-plattform. De CRM-plattform automatiserar insamling av alla kunddata och parametrar på en enda plattform.

Ytterligare, Du kan använda denna kunddata för att filtrera och härleda meningsfulla antaganden om dina kundgrupper.

Väl, låt oss titta djupt in i detta.

Varför du behöver en CRM för att hantera kundSegmente

Uttryckt tidigare, roll kundsegmentering är att effektivt nå och engagera en specifik målgrupp segment.

Målet med kundsegmentering är att förstå dina användare. En effektiv kundsegmentering strategi innebär att använda rätt parameter eller attribut till segmentera användarbas.

För detta, du behöver för att välja rätt kundsegment eller skiva av den totala publiken. Annat, även ett litet företag med magra publiksiffror kan hamna upp välja fel publik attribut leder till fel konsumentförståelse.

Utan riktning för att erhålla rätt parameter, du kan fastna på femtioelva antalet permutationer att segmentera din publik i en överbelastad marknad.

Om du har tillgång till många alternativ med någon tydlig direktiv, folk är mest sannolikt att hamna göra misstag. Du kan även segmentera målgruppen helt enkelt baseras på irrelevanta publiken parametrar som bara kan låna dig känslan av att vara smart eller marknads ish utan att egentligen uppnå något.

En situation som liknar detta fångas till perfektion av denna vintergröna Dilbert Cartoon.

Men som Scott Adams fångar genom grafiken, den är inställd att misslyckas dig.

Om rätt kund segmente är vara nyckeln till att förstå dina användare, förspänning dina beslut på ofullständiga uppgifter kommer helt enkelt att leda till den skeva synpunkt om din kund.

För detta, du behöver ett effektivt system för att hantera och segmentera dina publikgrupper.

CRM-baserade kundsegmentering modell är idealisk för att åstadkomma realistiska och positiv segmentering av din publik.

Hur du segmenterar publikgrupper

In-order till noll-in på rätt kundgrupper, du behöver för att filtrera rätt kundattribut. Detta måste du ha en framgångsrik kundsegmentering.

Handlingen att CRM-baserade kundsegmentering kan i stora drag beskrivas som anges nedan.

  1. Först konsolidera alla publik och kundgrupper.
  2. Erkänn det mest kritiska attribut bland hela publiken cirklar
  3. Filtrera framgångsrik publiken gruppen
  4. Leta efter liknande attribut bland de oberoende målgrupper

Det handlar om att skapa en initial kund modell och sedan strategizing bättre sätt att sälja till den målgruppen.

Skapa en initial kund Modell

För att utöka din kundbas, du kommer att behöva skapa en kund modell som bygger på redan förvärvade kunder. Detta kommer att innebära de ideala parametrar såsom ålder, bly akvisitionskanal, marknadsföringskampanj, etc.
Detta låter dig skapa en perfekt segment för att nå och kommunicera din kund meddelande. Du kan också få igenom många varianter av dina kundmeddelanden för att nå optimala samtalsmeddelandet.

Segment din marknadsföring kanaler

I en mycket fragmenterad marknad, du inte kan få sikten bara genom muskeln kraften i din marknadsföringsbudget. In-För att locka maximal uppmärksamhet, du behöver få maximal synlighet genom olika marknadsföringskanaler och plattformar.

Det enklaste sättet att uppnå publik penetration är genom marknadsföring till en look-alike publik. Denna målgrupp liknar dina dagens konsumenter. Den look-alike skulle hitta din produkt användbar, men är inte mycket medveten om deras krav.

För detta, måste du först segment din befintliga publik grupp. I efterhand, du kan få specifika egenskaper din publiken. Detta innebär ålder, orientering, marknadsföringspreferenser, prospect kravet, etc.

Detta hjälper dig att bygga en produktiv marknadsföringsstrategi som hjälper dig att utnyttja maximal nytta av dina befintliga kundgrupper.

Ytterligare, du kan skapa en marknadsföringsstrategi som hjälper dig att överklaga och förvärva look-alike utsikter. Detta kan hjälpa dig att öka publiken penetration utan att ens öka din budget för marknadsföring.

Segment dina säljinsatser

Enligt marknadsundersökningar, 30% av de totala intäkterna kan hänföras till olika upp försäljning och korsförsäljningsinsatser. För detta, måste du se till att du tillhandahåller personliga alternativ till dina kunder.

Genom att följa CRM kundsegmentering modellering, du kan lätt känna igen varje del av din publik segment. Detta erkänner lätt höger kundsegment.

Detta gör det möjligt att avsevärt driva upp din hastighet av intäkts förvärv.

Slutsats:-

I dagens förvirring, du inte kan hantera dina kunder eller leads i en come-and-go. Du måste ta en kortfattad strategi som kommer att behandla din exakta efterfrågan publik.

Detta kräver att du har ett system med automatisk kundsegmentering och filtrering som CRM.

Gratis CRM Trail Banner