Varför kunder är en utmaning och tips för att ta itu med den

Hem > Kundservice > Varför kunder är en utmaning och tips för att ta itu med den

how to tackl customer feedback

En av de största utmaningarna för affärskundrelationer handlar om att hantera negativ feedback. Kundservice har alltid varit en central del för att utveckla varumärkeslojalitet. I själva verket är hjärtat av en affärsmodell som tillåter ett företag att blomstra.

Det är enklare än någonsin för konsumenterna att öppet dela varumärkesupplevelser. Nu är de också använder online portaler och sociala kanaler för att uttrycka sin förbittring. Men, hur du svarar på missnöjda kunder kommer att avgöra vad de säger om ditt varumärke efteråt.

Major krisscenario drabbar av Befattningshavare

Anta att din café får en negativ recension med bara 1.5 betyg på Zomato. Eller någon höjer kvalitetsproblem mot ditt varumärke genom att ringa kundtjänst befattningshavaren. Vad ska du göra då? Hur kommer du att reagera?

Dessa är de viktigaste vägar som företag tenderar oftast att ta efter att ha fått en negativ översyn.

 1. Svara på frågan vid de tidigaste och nå en lösning.
 2. Försök att begrava dåliga översynen med en lavin av tillverkade självskrivna positiva recensioner.
 3. Svara tråden med en "Meah" låt oss veta mer.
 4. Glöm plattformen och främja webbplatsen på andra former.

Utom den första lösningen, alla andra vägar kommer gradvis öka dina frågor längre fram. Svara på kundförfrågningar kommer att ge dig de faktiska kundinsikter och visdom.

Nedan är de grundläggande situationer som kan hetsar en kundklagomål.

 • avbrott
 • säkerhetsöverträdelser
 • produkt buggar

Dessa är alla omedelbara problem som kräver omedelbar lösning.

Under normala förhållanden, den krishantering i medelstora till stora företag tar följande tur.

De flesta människor accepterar sällan mänskligt fel eller systemfel. Genom att verkligen lyssna på missnöjda kunder, du kan göra det mest tillfredsställande resultatet möjligt.

How to Handle Customer Feedback

Att få kunden Response är viktigt

Ge svar är oerhört viktigt, särskilt för den negativa översynen eller klagomål. Vissa kundservice chefer tenderar att undvika negativ feedback, eftersom den visar upp missnöjda kunder öppet. Men, varje missnöjd kontakt är potentiellt en tillgång för din organisation och en avgörande remiss källa - om du är villig att lyssna.

 • Lösa ett klagomål i kundens fördel och de kommer att göra affärer med dig 70% av tiden.
 • Nöjda kunder, som får sin problemet löst, säga 4-6 personer om sina erfarenheter.

De flesta olyckliga konsumenter bryr sig inte ens att klaga, de bara tyst avsluta ditt företag. För varje kund klagomål på nätet, det finns åtminstone 26 andra kunder, som tiga. Oavsett storleken på ditt företag, kunder som klagar ger dig chansen att hålla dem engagerade.

hur man ska bemöta kunderDetta kan uppnås genom att ha en effektiv helpdesk programvara. De helpdesk programvara låter dig samla alla sociala frågor som ska effektiviseras på en enda instrumentpanel.

Detta gör det möjligt att visa och svara på en stor pool av kundförfrågningar. Den här vägen, din serviceteam behöver inte klagar ofta inkommande sociala frågor.

Växla ditt tänkande från handläggningen av ett klagomål till Hantera en oro

Bakom dina konsumenters klagomål är sannolikt en verklig oro att du kan hjälpa dem med. Betoning på den oro och en väg ut kommer lättare.

För att undvika att förlora kunder, du behöver för att göra det lätt för dem att klaga. Låt dem vet att deras kritik är välkomna. En klagande konsument bryr sig tillräckligt om ditt varumärke att åtminstone ta upp frågan till din uppmärksamhet. Så, alltid tacka kunden för att ta ut tid att klaga.

Gör dina kunder känner sig hörd

kunder och uppföljning programvara

Enligt American Express Survey, 67% kunder vanligtvis hängde upp telefonen ur frustration. Lyssna på dem noga och empati - låt dem veta att du förstår deras känslor och du tar dem på allvar.

Samtidigt med en-mot-en konversation med kunden, någon liten, men viktiga saker bör komma ihåg. Kundservice chefer bryr sig bara för att be om kundens namn 21% av tiden. Det är viktigt att visa respekt med några grundläggande beteenden.

Vi vill alla att känna sig speciell och uppskattad. Det kan göras enkelt genom att erkänna inte bara de faktiska omständigheterna kunderna möter, men också hur det gjorde dem att känna sig.

CRM för att hantera kundåterkopplingar

Ge personlig uppmärksamhet- Sedan följa upp

Personlig uppmärksamhet är det första som en klagande kundbehov. Då de förväntar sig att företaget spontant skulle svara tillbaka eller följa upp situationen.

Klargöra, till det bästa av dina kunskaper, vad som hände och varför det hände. Sedan göra det klart vad du planerar att göra om det och ge en exakt tidslinjen när den kommer att lösas. De flesta av kunderna föredrar att höra vissa saker, istället för ursäkter.

Bara ett enda samtal eller en ursäkt post inte kan vända en missnöjd kund till en lycklig man. Det tar 12 positiva erfarenheter för att kompensera för en olöst negativa erfarenheter [Källa: förståelse kund av Ruby Newell-Legner]. Så du behöver för att följa upp.

För en ordentlig uppföljning, du måste förstå, övervaka och spåra klagomål. Ställa så många frågor till kunden som du behöver för att klargöra det grundläggande problemet.

Lämplig CRM-program hjälper dig att övervaka och spåra situationen. Vi kan få en unik biljettnummer för varje klagomål, uppdatera statusen av situationen, och agera därefter. Därför kommer du att kunna hantera flera problem åt gången utan att förbise även en enda.

CRM-system gör det möjligt att nå ut kunder direkt, så att du kan lösa sina problem genom en-mot-en interaktion.

Även du kan hantera online recensioner från samma plattform som snabbar upp ditt svar samt.

Få tag på möjlighet till förbättring

Missnöjd kund är en tillgänglig källa till sann information om ditt företag. Du behöver den här verklig information, Om du vill utveckla och sticka ut från dina konkurrenter. Ibland är det bra att få en positiv kritik från dina kunder. Det bidrar till att bygga upp bättre förståelse och utlöser önskan om förbättringar.

customer feedback management software

Slutsats

Missnöjda kunder är en utmaning för alla organisationer. Men du nu vet varje klagomål är en möjlighet att minimera framtida fel. Oavsett hur svårt de situationer som är, alla scenarier kan lösas genom att helt enkelt lyssna, erkänna och följa upp med kunden.

Sträva mot att göra dina relationer med kunder en verklig “partnerskap”, snarare än bara en “affärskunden” relation. Utnyttja CRM för bättre infrastruktur och kundkommunikation.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning