Fältsäljare utmaningar

Field sales challenges

Quintessentially, du inte mäta en fältsäljare person baserat på timmar i-framför tangentbordet eller slå säljargument. Du ser, de är verksamma på marken och utanför ditt synfält.

Deras engagemang och arbete kunskaper blir bestäms av antalet nedlagda. Och, Detta kräver ett bestämt antal utsikterna genereras varje dag, varje dag…

En fält person alltid bär en påse med utmaningar och förväntningar.

Anta att du kommer att delta i ett möte med utsikter utanför kontoret. Du har en slutlig diskussion, där du måste visa hela produktkatalog, erbjudande struktur och detaljer, produktavgifter, och många andra viktiga saker

Detta kommer också med en påse med utmaningar och återkommande svårigheter.

Till exempel, låt oss betrakta de tre typiska problem som kan påverka livet för ett säljteam.

  • Kommunikationsproblem med andra försäljningschefer
  • Information som krävs av externa kontor
  • Möte och samtal påminnelse

Kommunikationsproblem med andra försäljningschefer

Ground sales challenges

Under de senaste åren, Vi har sett Internet vändning i huvudförsäljningskanal för många företag. Vi har även en tendens av externa ansikte mot ansikte försäljning Lär betraktas som en föråldrad idé.

Ändå, fältets säljteam förblir avgörande för nedläggningar med de flesta organisationer.

En fältsäljare anställd har förmågan att kommunicera direkt med utsikten. Detta hjälper dig att få mer djupgående förståelse för kundens behov och möjligen bättre försäljnings propositioner.

I denna, den moderna försäljnings dynamiken kräver en smidigare sätt att hantera kommunikation - både internt och med framtidsutsikter.

Föreställ dig en situation där du är i ett möte med en kund och plötsligt kunden ber om en viss anpassning. I den här situationen, jordfältsäljare anställd kan vara på sin blinda fläck. Sedan, vad kommer du göra?

När säljaren måste ta ett viktigt beslut eller bära ut viktiga steg för att stänga erbjudanden.

Med molnbaserade CRM-programvara säljare kan kommunicera med varandra genom att skapa en gruppchatt, överföra filer och dokument, dela video och bilder.

Du behöver inte öppna ditt e-postkonto för detta och även behöver inte installera ett annat program för att hantera situationen. Du interagerar direkt med högre verkställande personligen eller i en gruppkonversation genom CRM-program.

Avail Information utanför kontoret

 Field sales monitoring

Anta att du är i ett plagg företag och ditt högre verkställande ber dig att delta i ett möte med en viktig kund. Kommer du bära hela katalogen eller broschyr med dig? Idag ingen gör att. Varje företag har sin online-broschyr för att visa sin klient.

Samtidigt som interagerar med en klient du behöver komma åt dessa kataloger snabbare, eftersom det bär ett gott intryck. Och en plötslig förlust av information påverkar hela konversationen.

Fältsäljare CRM-program ger dig möjlighet att ladda upp all nödvändig information, inklusive katalog / broschyr för att visa produkttillgänglighet med bara ett klick. En enda instrumentpanel är tillräckligt för att få tillgång till all information klienten och andra nödvändiga uppgifter.

Som ett resultat, den säljare kan flytande utföra samtalet och aldrig har problem att få tillgång till nödvändiga data.

Går längre, högre försäljningschefer kan också ge uppdateringar i realtid om hastighetsplaner och produkterbjudanden på säljare smarta telefonen genom försäljning CRM.

Ordna och anpassa alla kund skyldigheter

Customer Obligations

En säljare måste bära en massa hattar varje dag; De flesta gånger, finns det sällan någon lucka i omkoppling mellan hattar.

Låt oss betrakta den dagliga rutinen av en försäljnings anställd.

Arbetet Ansvar - 1

Service Executive - Samtals utsikter och arrangera olika kundmöten.

Arbetet Ansvar - 2

Daily Transit - Travel över staden för prospektering plats

Arbetet Ansvar - 3

Försäljningsförhandlingar - Pitch produkten och förhandla om en angenäm pris marginal.

Arbetet Ansvar - 4

Rapportering - Hantera allt pappersarbete och hantera alla data effektivisering.

En god försäljnings resultatet är beroende av en framgångsrikt genomförande av dessa uppgifter. Med andra ord, denna dagliga multitasking kunde sätta svår påfrestning på försäljnings anställde.

Oavsett om du är i ett stort företag eller en start-up, du sannolikt att göra med mer än 10 klienter på daglig basis.

Under tiden, din bottom-line beror på att stänga rätt antal erbjudanden.

Hur kunde säljare möjligen hantera alla dessa ansvarsområden?

Tidigare säljare användes för att hålla en bärbar dator, fylls med utnämningen listan, telefonnummer och andra kunduppgifter.

Men, detta inte passar schemat eller krav på smidighet längre!

Customer Relationship Management underlättar dig att skapa arbeta tidsplan och ange möten och uppföljande samtal påminnelser med programvaran. Du kan också uppdatera orderstatus omedelbart, även kan ladda upp minuter att möta och ändra utsikterna status, bilda het att värma eller från kallt till varmt, så att dina kolleger och högre chefer också kan se ditt arbete progression.

Slutsats

Eftersom Internet har blivit en betydande kommersiell kanal, säljteamet kan nå ut och kommunicera med någon potentiell kund. Kunderna är i maktposition, där de direkta försäljningsargument har blivit en av de möjliga försäljnings alternativ.

I den här situationen, marken fältsäljteam bör bli mer mångsidig och flexibel vid deras säljprocesser.

Den molnbaserade CRM-program hjälper dig att förstå och hantera dessa utmaningar. Det hjälper dig att ge mer skräddarsydda affärslösningar som hjälper dig att skilja dig från de generiska lösningar som finns på Internet.

Detta kommer i slutändan att hjälpa dig generera bättre omsättning och nå högre avkastning.

Gratis CRM Trail Banner