Fånga nischmarknader med integrerad marknadsföring CRM-program

Hem > produkter > marknadsföring > Fånga nischmarknader med integrerad marknadsföring CRM-program

crm marketing strategy

Det är den perfekta pojke-möter-flicka story. Det finns en romantisk träffas-cute, gnistor och resten är historia. Utom i det här scenariot, det är nisch marknadsföringsstrategi möter en specialiserad integrerad CRM. Och som i alla romcoms, kompatibilitet spelar en stor roll i att välkomna i det lyckligt slut. God kompatibilitet mellan marknadsföringsstrategi och hantering av kundrelationer hjälper till att optimera försök att vinna över specifika marknadssegment med CRM integration.

Det finns alltid en period av anpassning som måste redovisas, när skräddarsy CRM marknadsföring automatisering för att inrikta sig på specifika målgrupper. Med Kapture CRM, driftstopp som behövs för att vänja sig vid din marknadsföring är minimal. Med sin smidig integrering i din verksamhet systemet och fullständig automatisering av din marknadsföring, Kapture CRM är verkligen riddare i skinande rustning som ditt marknadsföringsteam behov.

Niche Marketing - The Big Fish i en liten damm

Niche Marketing kan definieras som konkurrerar inom ett snävt definierade marknadssegment med ett specialiserat erbjudande, som antingen är mycket sällsynt eller obefintlig. Därifrån är det en tydlig väg att fånga en stor marknadsandel (stor fisk) av en relativt liten marknad (liten damm). Detta garanterar absolut inrättandet av auktoritet och expertis av varumärket eller företag i den specialiserade marknadssegment.

Till exempel, när Glutenfri revolutionen drabbade mat och näring marknaden, det snabbt skaffat sig en nisch för sig själv i ett bredare segment. Enligt glutenfria produkter Market Report efter typ, Källa och Region – Global Trends & väntas 2020 denna nisch väntas växa med en årlig tillväxt på 10.4% från 4.63 miljarder 2015 att nå USD 7.59 miljarder 2020.

En nischmarknad hållare ska inte förväxlas med en liten aktör på marknaden, vilket är vid den motsatta kvadranten av marknadsandelen vs marknadens storlek graf. Dessa är bara en av de många små fiskar som simmar omkring i en stor damm, försöka få lejonparten utan framgång.

Så, Frågan är här: Hur kan vi räkna ut de kunder som kommer att vara mest mottagliga för våra produkter och tjänster?

Och svaret? Vi Kapture dem (pun intended)

Kapture och dess makt Kundsegmentering

En av Kapture CRM största superkrafter är dess förmåga att hjälpa dig att dela din kundbas i mindre grupper och knyta ihop dem med unika egenskaper, som sätter standarden för din totala inriktning och marknadsföringskampanj. Denna kraftfulla marknadsföringsstrategi inte bara hjälper dig dela hela din publik bas i mindre bitar, men också hjälper dig att rikta var och en av dessa divisioner med omsorgsfullt anpassat, kundorienterade marknadsföringsstrategier. Kapture förbättrar din marknadsföring genom att ta itu med de olika aspekterna av marknadsföring som når ut till din kund, och modifiera det baserat på grader och typer av kunder mottaglighet.

Så hur fungerar Kapture Customer Segmente hjälp fånga nischmarknader?

Den största utmaningen som vi står inför när man utformar en marknadsföringsstrategi för nisch marknadssegment korrekt definiera kunden. Låt oss ta exemplet med Lefty s i San Francisco. Denna butik kan tyckas bara någon annan leverans butik runt hörnet, men de har lyckats skaffat sig en mycket nischmarknad för sig själva. Catering till bara vänsterhänt marknaden, vilket gör för just 10% av hela befolkningen, denna butik är ett bra exempel på hur man kan få nisch marknadsföring rätt. Vad de har gjort investeras i betala per klick reklam för sökord som vänsterhänta personer i närheten kommer sannolikt att vara att söka. Den Lefty s marknadsföringsstrategi helt motbevisar missuppfattningen att små företag inte kan konkurrera med stora namn när det gäller PPC.

Niche Marketing kräver en omsorgsfullt konstruerade marknadsföringsstrategi, med lika betoning på alla delar av marknadsmixen. Kapture CRM hjälper dig att utforma den helt strategiska kampanj, oavsett hur nisch ditt företag på marknaden är. Att veta hur man ska hantera en mycket segmenterad målgrupp, din strategi måste ha fyra grundläggande tillvägagångssätt.

Analytics mönster och trender

Dataanalys är kärnan i en optimerad marknadsföringsstrategi som riktar en nisch marknadssegment. Med hjälp av Kapture CRM, insamling och lagring av data åstadkommes lätt, banar väg för ytterligare analys och diagnostik. Kapture CRM avverkar kunddata genom att studera deras placering, ålder demografiska, intressen och hobbies, köpmönster och så vidare. Detta sammanställt uppgifter görs sedan tillgängliga för ditt marknadsföringsteam för vidare läsning och analys. Kapture CRM tar det ett steg längre för att analysera mönster och trender i dessa data och identifierar den exakta kundsegment och hjälper till att planera en strategi för optimal inriktning. Din nisch marknadsföringsstrategi kan optimeras ytterligare med hjälp av Kapture CRM genom att rikta mikrosegment inom din nisch.

utan integrerat CRM-system liknande Kapture, du skulle ha att göra med manuellt segmentera din kundbas, genom felaktig gissningar. Kapture CRM eliminerar denna smärtsamma process och upprättar en jämn system som undviker förseningar och utrotar eventuella felaktigheter.

Customer Lifetime Value

Customer Lifetime Value eller CLV är i grunden en parameter som organisationer använder för att utvärdera framtida värde för kunden. Det är värdet (i löpande dollar) av nettovinsten som du kan förvänta dig från den särskilda kundens inköp över hela loppet av kundrelationen. Med hjälp av Kapture CRM, kundprofilering blir lättare, genom struktureringen av prediktiva modeller som kan peka ut lönsamma kunder. Använda Kapture omfattande kund analysverktyg, du kan rikta nischmarknad, genom att ytterligare segmentera det enligt olika nivåer av CLV, och sedan fokusera din marknadsföring strategier för detta ändamål. Kapture ger dig också uppgifter om hur man rikta låga CLV kunder och öka deras värde.

Din marknadsföringsstrategi behöver modifieras enligt CLV av din kundbas. Kapture CRM kan du vårda låg CLV kunder genom att skapa relevant innehåll på nätet för dem med en konkurrensfördel, genom omfattande integration över sociala medier.

Öka engagemanget och försäljning

Uniting Kapture CRM-program med din nisch marknadsföringsstrategi är som den perfekta äktenskapet. I en nisch marknadsföringsstrategi, Det är av yttersta vikt för att nå rätt kund med rätt budskap vid rätt tidpunkt, Om du vill ha resultat. Till skillnad från ”one size fits all” strategi bredare marknadsplaner, nisch marknadsföring kräver mer specifik uppmärksamhet till enskilda kunder och kundsegment för att göra denna försäljning. T.ex, Kapture CRM hjälper dig att rikta en kund med produktförslag baserat på deras köphistorik.

Det är också en beprövad kunskap som engagerade kunder är de mest lönsamma kunder. Med hjälp av Kapture CRM, Du kan tydligt definiera din nisch, skilja dem från den allmänna publiken och sedan har mer meningsfulla engagemang på en djupare nivå.

Förbättra Gross och rörelsemarginalen

Oavsett nisch eller generisk, den sista parameter för en marknadsföringsstrategi är hur det så småningom krattor i vinst. Kapture fullt integrerat CRM nätverk optimerar alla funktioner i din verksamhet och hjälper dig att öka din brutto- och rörelsemarginal. Det eliminerar dålig planering, tid slösas bort på grund av tjock processflöde, dålig leadhantering och hjälper dig att fokusera uppmärksamheten enbart på lönsamma marknadssegment. Genom att tillhandahålla detta verkligen nischmarknad exakt vad de vill, du köper i sin lojalitet som du kan utnyttja för ytterligare förbättring av kundLifeTime Value.

Det sista ordet i att fånga din ideala nischmarknad i huvudsak ligger hos komplex automatisering och effektiviteten i CRM-system att du väljer. Kapture CRM kan du effektivisera dina kampanjer och ringa in den exakta fokus som krävs i en nisch marknadsföringsstrategi genom kraften av kundsegmentering, vilket gör det till riddare i skinande rustning här för att hjälpa din nisch marknadsföringsstrategi i nöd.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Subarna
Författare:
Subarna
Handla om:
Subarna är expert weaver av ord och idéer på Kapture CRM. Efter jobbet, hon kan hittas utforska gatan och prova något nytt.
Fler artiklar av: Subarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning