Öka försäljningen i din online-affär med en CRM-programvara för försäljning

Hem > produkter > försäljning > Öka försäljningen i din online-affär med en CRM-programvara för försäljning

FMCG CRM

Huruvida, du gillar det eller inte, det finns tydliga urskiljbara anledningar till varför kunder föredrar stora nätbutiker som Amazon. konsekventa rabatter, tillförlitlig produktkvalitet etc. Oavsett vad du köper, säker besparingar och sinnesfrid kommer inte skada.

På samma gång, Detta gör det svårare för de mindre återförsäljarna att konkurrera med de stora nätet dagligvaruhandeln. Vanligtvis, billigare priser innebär nedsatt produktkvaliteten och eroderar vinstmarginaler till företag.

Samtidigt, online livsmedelsmarknaden inte packa in fantastisk möjlighet samt.

Den snabbrörliga konsumentvaruindustrin är den fjärde största industrin i indiska ekonomin. Marknaden storlek dagligvaru förväntas växa från US $ 30 miljarder 2011 till US $ 74 miljarder 2018. Enligt rapporten i Indien Brand Equity Foundation, Det kommer förmodligen att nå $103.7 miljarder 2020.

På grund av hög konkurrens på marknaden, hantering av kundrelationer spelar viktig roll i tillväxten av alla företag. Eftersom livsmedelsprodukt är den största konsumentkategori i Indien (nästan 12% av landets BNP), kunder förväntar sig högre kvalitet produkter och tjänster från nätet livsmedelsbutiker.

Låt oss börja med att förstå de viktigaste aspekterna av kundernas beteende när de besöker en online-affär.

Viktiga aspekter av Livsmedels kundernas beteenden

 • Nu kunder har mer tillgång till information, tack vare omfattande användning av internet. Detta leder dem att ha ett stort antal inköps val och olika kvalitetsalternativ.

Till exempel - nära om 70% kunder läsa livsmedelsmärkningen innan man köper.

 • Enligt Allrecipes.com studie repost, en tredjedel av konsumenterna kolla på nätet priser, Nästan hälften av dem forskningsprodukter, och mer än hälften hitta produkt kampanjer på sina smarta telefoner.
 • De stora nätbutiker har gjort online-kunder vana att få betydande rabatter.
 • Nu, konsumenterna känner igen att livsmedels samlar information om deras tidigare inköp och sökhistorik. De förväntar sig att använda den informationen för att ge bättre shoppingupplevelse.

Ökande preferens online matinköp butiker lägga till något mer till tävlingen. Låt oss se varför konsumenter föredrar nätbutiker för matinköp -
Online Grocery Stores

Chief Svårigheter av små detaljhandlare

Konsumenternas behov förändras gradvis. Med de förändrade kraven, online-detaljhandelsföretag står inför sju stora utmaningar idag.

 • Hantera effektivt kommunikationssystem med konsumenterna: Kunder alltid har tusentals förfrågningar om produkten, fraktstatus, fraktkostnader, leveranstid, leverans persons detaljer och många andra saker. Speciellt för online livsmedelsbutiker, där produkterna beräknas levereras så snart som möjligt, Det är nödvändigt att bygga ett starkt kommunikationssystem mellan kundservice, leverans pojkar och konsumenterna.
 • Hantera en positiv online-profil - Det ligger i sakens natur, online konsumenterna är mer benägna att vara medveten om sina produkter och inköp. Detta innebär att små eller stora företag behöver för att täcka sina online-medier kategori och produktintressen. Detta hjälper företag att verkligen fokusera på att skapa nya användarkonton för sina företag.
 • Hantera online undersökningar - som mataffären kommer att driva regelbundna inköp, du måste se till att du hanterar nätet förfrågningar regelbundet. Detta hjälper odla vanliga online köp och bestämda köpvanor.
 • Svårighet att penetrera i små städer: I små städer, människor är ännu inte vana vid nätet livsmedelsbutiker. De används för att traditionell mat och dryck shopping och har stora förtroende problem med online-leverans policy.

online delivery policy.

 • Upptäcka lojalitet Factor: Att få kundlojalitet är en av de kritiska utmaningar liten online dagligvaruhandeln. De återförsäljare erbjuder rabatter, speciella kuponger, fri frakt och rabatter som incitament för konsumenter. dock, konsumenterna fortsätter att flytta från en app till en annan för att ta reda på bättre erbjudanden.
 • Balansera rabatter och lönsamhetsaspekter - Nätbutiker kan positivt avvärja kunderna genom att följa fel prissättning dynamiken. Du måste förstå och skapa en riktig kundprofil för att köpa produkter till rätt rabatt.
 • Spåra köpa mönster för konsumenter: Det är svårt att spåra och förstå kundens inköpsmönster, genom att analysera inköpshistorik för varje kund. Om du inte kan förstå konsumentens köpbeteende, du kan inte kunna ge personlig service och erbjudanden.

CRM-lösningar för alla utmaningar

För att upprätthålla i denna tävling och trivs i online-verksamhet, du behöver för att utveckla initiativ för att öka produkt lönsamhet med effektiv kundvård tjänst. CRM kan hjälpa dig att nå det.

 • Utmärkt service kundvård: FMGC CRM programvara kommer att ge dig en gemensam plattform för att ta emot kundens telefonsamtal, svara på meddelanden, postmeddelanden och lösa sina problem. Du kan spara kundkontakter, tillsammans med order sammanfattningar och samtalshistoriken i instrumentbrädan. Du kan spåra en viss fråga med det unika biljettnummer som gör det lätt att svara på kundens frågor.

Grocery Delivery Service

 • Enkel datahantering att nå ut potentiella kunder: Easy datahantering utnyttjar inriktad på att nå ut potentiella kunder. Enkäter, köper historier och zoner krav förståelse bidra till att göra lämplig produktkampanj och skapa varumärkeskännedom.

Till exempel - i Bengalen och Odisha, människor är mer benägna att köpa fisk än andra icke-vegetariska objekt. Online köttbutiker kan främja fisk eller kanske erbjuda särskilda rabatter på fisk, i syfte att öka medvetenheten och lojalitet.

 • Öka varumärkeslojalitet genom att erbjuda individanpassade rabatter och avdrag: Med en CRM-program du kan ha alla produktsökning historia av kunderna. Således, du kan agera på kundernas önskemål och erbjuda dem skräddarsydda rabatter på vissa produkter. Detta bidrar till att stärka långsiktiga relationer mellan företag och konsumenter.

Slutsats:

2017 kommer inte att vara utan utmaningar för mat och dryck webbutiker. konsumenter’ val är oförutsägbara, och rikta dem med den exakta strategin är ännu svårare. Men när företag ser inåt för att hitta sätt att bli mer flexibel och integrera ett CRM-programvara, vägen blir lättare än någonsin.

Online affär affärer i Indien är redo att växa mellan 10%-12% årligen. Och Es Ashish Malhotra (Partner, IT Advisory Practice, Ernst& Ung) har sagt korrekt, "Detta är en av den bästa tiden för teknik för att göra en skillnad i dagligvaruhandeln."

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

 • Kör ditt företag från handflatan
 • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
 • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning