Bank CRM-lösningar: Förvandla din banksystemet kundfokuserad

Hem > Industri > Banking > Bank CRM-lösningar: Förvandla din banksystemet kundfokuserad

Banking CRM Solution

Det har varit tre månader och utförandet processen för demonetarisering sakta slå sig ner. från november 2016, kontantlösa Indien har upplevt en betydande mängd transaktioner genom plast pengar.

Penningöverföringar som använder mobila banktjänster och omedelbar betalningssystem (IMPS)-wherein pengar överförs direkt med textmeddelanden eller Internetbank-visade den högsta spiken i över 12 månader, slutar oktober 2016.

En Indien Spend analys av Reserve Bank of India (RBI) uppgifter klargör situationen. Mobila banktransaktioner ökade 175%, medan pengar som bedrivs med hjälp av mobila banktjänster växte 369% från från oktober till oktober, enligt rapporten.

banking automation solutions

I detta scenario, den största utmaningen av bankirer är att bygga upp ett starkt system nätbanken för vanligt folk.

Information Management inom de flyktiga ekonomiska miljön

Problemet med informationshantering inte är unik för banksektorn, men följden är mycket allvarligare än någon annan. Banksektorn är den mest känsliga industrin i denna mening.

Bankers, som förlitar sig på data från manuella verktyg, helt enkelt känner stöten dessa dagar. För det första, det är för långsamt för att ge en miniminivå av service till kunderna. I den här situationen, bankirer behöver snabb automatisering av kunddata för snabb och korrekt kontant utdelning.

För det andra, en mindre felaktighet kan leda till stora offentliga agitation, eftersom det kan leda till betydande ekonomiska spänningar. Manuella verktyg misslyckas med att garantera sådan noggrannhet, således skulle en helt föråldrad chansning för den nuvarande situationen.

För att hålla jämna steg med den nuvarande ekonomin, du behöver realtid till kunddata. En skäreggen CRM-system för banksektorn kan automatisera kundinformation ledningssystem och säkerställa perfektion i kontant utdelning.

Med denna information, bankirer kan göra mer medvetna val, samtidigt hantera likvida medel och samtidigt bedöma risken i samband med dessa positioner.

crm in banking sector in india

Bedömning noggrann Risk

Riskbedömning har blivit viktigare än någonting i denna tid av demonetarisering. En allvarlig brist på hårda kontanter, olika krav från olika områden, kontant utdelning på landsbygden, människors oförmåga att hantera internetbanker, och ömsesidig kollationsprocess gör det svårt att snabbt analysera risken.

Med CRM-program kan du få en 360-graders vy av dina kunder och generera mer organiserade data för att analysera den kommande potentiell risk.

Banking CRM-lösning lyckas tydligt integrera kunder, processer och teknik. Det ger banker med en allomfattande vision av alla bankrelationer och kunddata, och lagrar den i en enda datalager. Du kan komma åt, redigera, Lägg till, och analysera data från en enda instrumentpanel.

Trust Management och anpassning / Godkännande frågor

70% av indianer bor på landsbygden. De har stora förtroende frågor som rör internetbanker och kontantlösa transaktioner. Under den tidiga fasen av demonetarisering, de står inför en hel del problem när det gäller den dagliga verksamheten, särskilt sjukhus och livsmedelskostnader.

Det är viktigt att göra kunderna känner att de saken mycket till en finansiell institution som en bank kommer att gå långt i att få förtroende och bygga långsiktiga relationer.

crm solution for banks

Med CRM-program, du kan erbjuda 24*7 tjänster, ge snabb respons på kundförfrågningar, och utnyttja maximal anslutning med vanligt folk. Det är hur du kan vinna kundernas förtroende så att de kan få en kompromisslös garanti för säkerhet.

Efter att endast de kommer gärna anta nya former av pengar transaktioner och bank.

I ett nötskal

CRM-baserad kundtjänst metoder kan erbjuda traditionella kundservice kompetens som ytterligare berikas av att ge en fullständig bild av alla kundkommunikation. Bildandet och hantering av personliga eller tjänste all marknadsföring initiativ och prisstrategier är också strömlinjeformad och systematiseras. De flesta CRM-system också omfatta sociala medier som integrerar verktyg som låter dig spåra och svara på sociala medier återkoppling, kommentarer, och förfrågningar.

Bortsett från de diskussioner om de långsiktiga effekterna av demonetarisering, Indien behöver en mer stabil och organiserad bankstruktur för att hantera den ekonomiska reformation. Ett CRM-system kan ge en lämplig och säker plattform för att uppgradera och modernisera service mönster i banksektorn. It armar bankens med automatisering av arbetsflöden och ger användarna en känsla av trygghet och tillit.

Kapture CRM-program syftar till att ge din bank med de finaste kundservice verktyg.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning