5 sätt CRM-program påverkar din försäljning och marknadsföring [Infographic]

Hem > produkter > försäljning > 5 sätt CRM-program påverkar din försäljning och marknadsföring [Infographic]

Customer Relationship Management

Under det senaste årtiondet, försäljning och marknadsföring industrin har gått igenom en hel del förändringar. Du måste anta och utnyttja dessa förändringar för att sammanföra positiva variationer i miljön.

Med ökande kundkrav och ständigt föränderliga kundernas beteende, du behöver ta en kundfokuserad beteende att utmärka sig i branschen. Du måste anpassa din nya försäljnings- och marknadsföringsstrategier baserade på tillgänglig teknik.

Sådan försäljning och marknadsföring CRM har dramatiskt förändrat hela verksamheten scenario.

För närvarande, ingen företagsorganisation, oavsett om det är ett litet start-up eller stort företag, kan börja integrera CRM-system i sin säljverksamhet. Här är några anledningar-

Importance of CRM Software (Ingraphic)

informations~~POS=TRUNC källor~~POS=HEADCOMP: kärnforskning | marknadsförings Charts | forbes | Super Office | VB Insight

CRM-program visar sig vara en omvälvande faktor för företag. Låt oss nu diskutera sina viktigaste effekter-

Ta beslut att lokalisera eller bredda dina sälj marknadsföring

I dag, säljare behöver inte följa direkt handskakning relationer med sina möjligheter att avsluta affärerna eller beslut påverkar inköps. Den online-kommunikation gör det lättare att hitta, kvalificera, och få kontakt med potentiella kunder — oavsett om de är i din egen stad eller hela världen.

Till exempel, låt oss betrakta påverkan av sociala kanaler. Du kan integrera alla sociala kanaler som Facebook och Twitter i ditt CRM-instrumentpanelen. Det kommer också att strömlinjeforma alla dina viktiga meddelanden.

Att integrera sociala kanaler, like Facebook and Twitter with your CRM system helps you to get all the notification that includes comments, meddelanden etc. Du kan ge omedelbar respons för att lösa kundens problem.

Betydligt, 25% Facebook och Twitter-användare förväntar sig ett svar på sina klagomål via sociala medier på mindre än 1 timme. Det gör CRM-program oumbärliga för marknadsföring och säljteam. Med integrerad CRM kan du hantera alla anmälan och svara på feedback och förfrågningar från en enda plattform.

Anslut och Rikta säljmarknadsföringsaktiviteter

I dag, hitta information är lika enkelt som att trycka på "Sök" i populära sökmotorer. Det tyder på att maktbalansen har vänt ett meningsfullt sätt i konsumentens fördel.

De kan nu, hitta allt om din organisation, produkt, och service. Utsikterna kan utbilda sig om en tjänst eller en produkt utan att någonsin tala med en säljare.

Men, det verkar komplicerat när det kommer till säljare. De behöver information för. Förutom, de har tusentals kunder, positionerad i olika stadier av försäljning tratt.

integrerad CRM-program gör det möjligt för gruppmedlemmarna att få tillgång till all information som kunden lätt, så att de kan känna till sina kontaktuppgifter, inköpsbeteende, köphistorik, och andra nödvändiga saker för att genomföra en försäljningsprocess.

Detta hjälper dig härleda bättre användar förståelse inom laget och publiken. Det förbättrar också ledningen konverteringstillfället.

Var smart att säkerställa datasäkerhet

CRM programvara spelar en viktig roll i datahantering, Det hjälper dig att bygga ett mål marknadsföringsstrategi för att nå ut och upphandla hög kvalitet leads.

Ditt företag och kunddata är en mycket värdefull råvara i den nuvarande ekonomin.

Om din konkurrent uppgifter upphandlar varje ny affärsdata, Det kan direkt leda dig att förlora kunder. Dessutom, Det kan också potentiellt sätta dig in i en varmt vatten situationen när det gäller sekretessklausuler.

Detta hjälper dig att stödja och stärka dina data-stödda säljprocessen för att säkerställa maximal marknadsföring ROI.

Också, det hjälper dig att direkt få operativ respons och bättre effektivitet.

Du kommer antagligen att ha 10 olika säljare i ditt team och de säljer samma produkt av 10 olika metoder. Utan en ömsesidig modell för framgång, Det är näst intill omöjligt att säga vilka planer arbetar, vilka inte är.

CRM hjälper dig att analysera dessa saker och ger dig en gemensam vision av framgång.

Använd kundsegmentering för att fokusera dina aktiviteter

Med noggrann dataanalys, du kan skapa kundsegmentering och kan välja din målgrupp bättre marknadsföringsprocessen.

Här CRM hjälper dig att organisera data enligt kundernas kön, ålder, ockupation, plats, köpande vana, och köphistorik. Du kan köra en personlig kampanj eller riktade e-postmarknadsföring, följande listan segmenteras kunden.

Bestämma och uppskatta framtida försäljning framsteg

Noggrannheten av försäljningsprognosen är den starkaste pelaren i din framgång. Om du identifiera dina framtidsutsikter, du kan få en stor fördel gentemot dina konkurrenter på marknaden.

När dina säljare att göra sina förutsägelser, de också beräkna sin framtida verksamhet, ger var och en av dem med en marknadsplan för att hantera deras territorium.

Så, säljprognoser är en viktig process, görs av varje organisation. CRM spelar en viktig roll i denna process; således utan CRM, du kan aldrig göra en korrekt försäljningsprognos.

Slutsats

I dag, alla företag behöver för att klara upp med ökande kundkrav eller ändra marknadsdynamik.

Med tanke på allt-i-alla, ditt företag måste vara mycket mer dynamisk och effektiv på att hantera ditt ansvar.

Nu kan du kurvan funktioner och prioriteringar i ditt eget CRM efter dina affärsbehov.

CRM programvara hjälper dig ställa in funktioner och prioriteringar för att möta dina affärsbehov.

Gratis CRM Trail Banner

NYA INLÄGG

Avatar for Kapture CRM
Författare:
Kapture CRM
Handla om:
Detta är admin.
Fler artiklar av: Kapture CRM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning