5 Avgörande delar av ett automatiserat Sales Workflow

Hem > produkter > försäljning > 5 Avgörande delar av ett automatiserat Sales Workflow

försäljnings~~POS=TRUNC Workflow

Vad är en försäljning arbetsflöde?

Försäljnings arbetsflöde inledas så snart som en ledande in din pipeline – det kan vara en manuellt genererad bly eller en från dina annonskanaler, Hursomhelst så snart detta perspektiv uttrycker intresse för dig;

blog_1

1. Ditt lag kvalificerar utsikterna

2. Identifierar hans behov

3. Sätter ihop ett förslag

4. Stänger stängnings utsikter

Denna process av vända ett försprång till betalande kunder involverar samarbete med flera avdelningar och utan ett arbetsflöde, det kommer att bli en utmaning att identifiera flaskhalsar i den process som stoppa intäktsmålen från manifesterar.

Varför bör företagen Använd A 360 Degree Outreach strategi för att automatisera Försäljningsarbetsflöden?

blog_2

En välplanerad sälj arbetsflöde kan hjälpa ditt team bestämmer de optimala tider och metoder för att nå ut till potentiella kunder. Detta gör du genom att först skapa de följande stegen i försäljning tratt nämligen;

blog_3

1 ) medvetenhet - Din bly blir medveten om din närvaro genom reklam eller en kall samtal / e-post

2 ) utvärdering - Dina utsikter måste förstå ditt erbjudande och sedan utvärdera sina alternativ för att se till att ditt erbjudande är det bästa.

3) konvertering - Dina utsikter beslutar att din produkt är en idealisk lösning för hans behov och betalar dig.

Du måste du;

1. Testa olika former av uppsökande genom telefonsamtal och e-post för att definiera en strategi som ditt säljteam kan följa med varje ny utsikter som går in i pipeline.

2. Optimera denna uppsökande genom välskrivna kalla samtal skript och förmånsdrivna e-post för att öka sannolikheten för ett svar.

5 Avgörande Stadier av ett automatiserat Sales Workflow

Det enklaste sättet att automatisera en Sales Workflow är genom Ett CRM. Som en ledande passerar genom varje steg i din kanal, flera avdelningar arbetar hand i hand för att omvandla denna ledning.

Till exempel,

Marknadsföring Skapar en Bly och allokerar den till säljteamet, säljteamet behöver då en PowerPoint-presentation utformad – så de samarbetar med designteamet. Det behövs en demonstration av produkten så att säljteam samarbetar med genomförandet laget.

blog_4

En CRM hjälper företag att automatisera processen med uppgiften allokering, så interna grupper kan sömlöst gå samman för att stänga ledningen.

Men, för att säkerställa en perfekt synkronisering mellan lag, arbetsflödet måste vara klart definierade, i genomsnitt dessa är de 5 stadier av ett automatiserat arbetsflöde.

blog_5

1. leda genereras

Du pre-säljteam eller din marknadsföringsteam inbringar leads.

2. kvalificerad potentiell

Från ledningen pool som har genererats, säljteamet kvalificerar de bästa förutsättningarna

3. stämman avslutad

Kunden samtycker till en på en session med dig för att se med egna ögon de bästa egenskaperna hos din produkt.

4. FAKTURA SKICKAD

Ditt lag sätter ihop en faktura för tjänster och skicka den över

5. DEAL vunna / förlorade

Baserat på huruvida ledningen vidtar åtgärder på erbjudandet, du vinner eller förlorar honom.

Slutsats

Din försäljning tratt måste följa stegen medvetenhet, utvärdering, och konvertering för som du korsar varje steg utsikterna säkerhet i ditt erbjudande ökar. En saknad elementet från denna tratt kan förstöra din förmåga att få utsikterna förtroende.

Automatisera arbetsflöden med en human touch kan vara en utmaning, men när du använder en försäljningen CRM, Du kan definiera arbetsflöden i backend, så varje gång en lead genereras blir det automatiskt tilldelas ditt säljteam som sedan poäng ledningen baserad på köpintresse och markera ledningen status baserat på ditt arbetsflöde.

CRM kastar sedan upp uppföljning möten med kvalificerade möjligheter att hjälpa ditt team fokusera på de mest konvertibla leads. Denna process hjälper företag att förbättra prospektering genom att sälja till bättre och mer kvalificerade.

NYA INLÄGG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *

*

Var inte rädd för att fråga
Vi bits inte
Senaste nytt om CRM

Låt oss ta en SAMTAL

  • Kör ditt företag från handflatan
  • Har exakt kontroll över din säljaktiviteter
  • Tillhandahålla kontinuerligt stöd efter varje produkt försäljning