Waarom moet erop gericht zijn onderdeel van uw marketing strategie

Huis > Digital Transformation > Waarom moet erop gericht zijn onderdeel van uw marketing strategie

belang van het evenement in marketing

De gebeurtenissen hebben al snel uitgegroeid tot een cruciaal onderdeel van de marketing strategie elke savvy bedrijf. Volgens een recente studie in opdracht van The Content Marketing Institute, 80% van de marketeers situeren live evenementen als cruciaal voor het succes van hun bedrijf, en 56% Gebruik in-person evenementen als hun top strategie, inhalen e-mail marketing en digitale reclame. Deze trend vertoont geen teken van stoppen, als de prevalentie van event marketing neemt snel toe. Van internet giganten Google en Hubspot, recht naar beneden naar uw lokale onafhankelijke winkels en cafés – iedereen krijgt aan boord.

En het is geen verrassing als je de mogelijke positieve impact van een nauw beschouwd event marketing strategie overwegen. Succesvolle evenementen hebben de macht om product en naamsbekendheid te genereren, versterken merkentrouw en zorgen voor een geweldige kans om inkomsten te genereren over de korte en langere termijn.

Maak Een ervaring

Het is meer dan ooit belangrijk om duurzame banden met klanten op te bouwen buiten de digitale bol. In een wereld waar consumenten dagelijks geconfronteerd met een groot aantal merken strijden om hun aandacht, bedrijven moeten harder dan ooit vechten om klanten te betrekken en verdien het recht om merkentrouw te vestigen. Ingebruikname memorabele, ervaringsgerichte evenement is een krachtig hulpmiddel om uw merk te onderscheiden en zorgen voor een langere-termijn relatie tussen bedrijf en klant. Dit kan worden gecentreerd rond een product te lanceren, bedrijfsjubileum of rebranding. De sleutel hier is om prioriteiten te stellen interactieve en boeiende tentoonstellingen, sprekers en seminars dan duwen verkoop of flagrante lead generation.

Neem Google bijvoorbeeld die onlangs heeft geschud de gedateerde, tech-y wereld van product lanceert met hun vijf weken durende bonanza van workshops, gesprekken, live-podcasts, eten en muziek. Het vieren van de lancering van hun nieuwste smartphone ‘Pixel 3’, hun ‘Curiosity Rooms’ programma van evenementen wordt het publiek uitgenodigd om ‘hun nieuwsgierigheid te ontsluiten en openen hun verbeelding’ door middel van een combinatie van een ticket evenementen en gratis, interactieve ruimtes. Het centrale thema ten grondslag liggen aan het brede scala van evenementen en installaties is de Pixel 3's tagline, ‘Maak elke dag meer buitengewone’. Door het verschuiven van de focus van de lancering uit de buurt van hardliners promotie, Google in plaats daarvan bood een platform voor nadenken stemmende inhoud geïnformeerd door het ethos achter het nieuwe product.

event belang in marketing

Duidelijk, Google's budget is mammoet, maar lessen kunnen worden geleerd, ongeacht de grootte van uw bedrijf. Het structureren van ervaringsgerichte evenementen rond een sleutel, consistent thema versterkt de merkbeleving en zorgt voor een stabiliserend backbone, waardoor u zo creatief als je budget het toelaat!

Breid uw bereik

Hosting gebeurtenissen is ook een geweldige manier van het opbouwen van naamsbekendheid door het bereiken van nieuwe doelgroepen. Maar hoe weet je te vinden die ongrijpbare nieuwe klanten? Deelnemen aan creatieve krachten met een ander bedrijf, culturele instelling of universiteit is een budget-vriendelijke strategie om u te helpen een geheel nieuwe reeks van potentiële klanten te bereiken. Op deze manier, je kan kosten-effectief uw bereik uit te breiden en het opbouwen van een sales pipeline door het bundelen van uw middelen en het verbinden met elkaars klantenbestanden.

De sleutel tot het opbouwen van een succesvolle samenwerking is om bedrijven die nauw aansluiten bij ethos van uw merk te vinden en serveren een soortgelijke doelgroep uw eigen. Op het eerste gezicht, Japanse kleding bedrijf Uniqlo en geliefde Britse kunstinstelling Tate Modern lijkt misschien onwaarschijnlijk partners. Echter, hun recente seizoen van de maandelijkse events ‘Uniqlo Tate Lates’ hebben bewezen razend populair. Event-gangers worden uitgenodigd om onder de exposities van wereldklasse te hangen after-hours, ontdekken pop-up gesprekken, hands-on workshops en live muziek sets. Op hun website, Uniqlo legt uit dat ze samen met de Tate vanwege hun gedeelde waarden en voortdurende toewijding aan innovatie, toegankelijkheid, creativiteit en verbeelding.

event marketing belang

Een goed uitgevoerde gezamenlijke campagne als deze voor beide partijen voordelig voor beide merken, de invoering van elk op een geheel nieuw klantenbestand en het toevoegen van waarde aan hun eigen aanbod. Denk aan het bereiken van uw lokale business center, non-profit organisatie of een plaatselijke universiteit de mogelijkheid samen te verkennen.

Probeer een ander platform

Events presenteert een unieke kans om uw omzet platform versterken zonder opnieuw structureren van uw business model. In een steeds meer digitale wereld, bedrijven vaak voeren een groot deel van hun bedrijf online. Dit kan het opbouwen van betekenisvolle relaties met klanten moeilijker naarmate klanten geen fysieke verbinding met het merk. Savvy online organisaties Tegen de trend door het voeden van een ‘offline’ gesprek met hun klanten.

Om hun vierde verjaardag te vieren, online ethische retailer Birdsong ingeschakeld ‘klikt’ voor ‘stenen’ door samen te werken met de legendarische vintage merk Beyond Retro om een ​​pop-up winkel te creëren. Birdsong gevulde de winkel met hun klanten favoriete must-have stukken, naast limited-edition event-specifieke items en tentoongesteld het werk van lokale makers. Net als bij Google, de retailer ontving ook tot nadenken stemmende gebeurtenissen zoals een radicale feministische comedy night in overeenstemming met de toezegging van het merk om te vechten voor gendergelijkheid.

voordelen van event marketing

Het doel hier is om verbinding te maken met en mensen laten kennismaken met uw merk en hen inspireren om een ​​lange termijn relatie met uw product of dienst te ontwikkelen. Een idee is om op maat gemaakte producten die specifiek produceren voor het evenement, of giveaway kleinere low-cost items zoals aangepaste email pin badges of sleutelhangers. Focussen op praktische of draagbare items zullen er ook voor zorgen dat u de naam van uw merk die er zijn, omdat de klanten dragen ze keer op keer.

Deze lijst is slechts een voorproefje van alle mogelijke soorten gebeurtenis die u kunt aanpassen aan een dynamisch event marketing strategie voor uw bedrijf. Ongeacht de grootte of het budget van uw organisatie, investeren voldoende tijd en geld in een doordachte evenementen strategie is essentieel voor het voeden van uw klanten en groei van uw bedrijf op lange termijn.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop