3 voorkomende fouten in het sales proces dat kan leiden tot verlies van klanten

Huis > producten > verkoop > 3 voorkomende fouten in het sales proces dat kan leiden tot verlies van klanten

Mistakes in sales process

Van het genereren van nieuwe leads tot het sluiten van deals, het gehele verkoopproces kan lang en vermoeiend geworden. In deze, een verkeerde beweging kon je hele flick 'kaartenhuis' tuimelen naar de grond.

elke verkoper, ongeacht de industrie, artikel, of vaardigheidsniveau, maakt fouten. And from their mistakes, ze leren nieuwe ding over voedende en het draaien van hun leads in kansen.

Maar er zijn een aantal veel voorkomende fouten die zelfs doorgewinterde actievoerder kon worden begaan te midden van hun verkoop carrière.

Terwijl een gecentraliseerde strategie essentieel, je moet ook begrijpen dat elke lead is anders. Het is cruciaal om de flexibiliteit om elke lead individueel benaderen hebben. Ook, kun je zeggen dat verschillende verkopers hebben verschillende tactieken.

Deze drie veelvoorkomende fouten kon verkopers dode stoppen op hun sporen. Het kan gemakkelijk worden vermeden en kan zelfs veranderen in sterke punten als je goed plannen en te observeren een duidelijk patroon selling met klanten.

Vergissing 1: Messing-up de follow-up Routines

Terwijl voedende kwaliteit leads, moet je de aanzienlijke waarde van de follow-up met de vooruitzichten weten, om hun vertrouwen te winnen en het versnellen van de werkelijke conversieproces.

Simpel gezegd, de lead voedende wordt vaak gaat om het verkrijgen van het vertrouwen van de prospect en het versnellen van hun daadwerkelijke conversie.

[Lees meer over het belang van de follow-up calls hier - De sleutel tot het verhogen van uw omzet: Het draait allemaal om Volgend-up]

Maar, zelfs na bewust van de kracht van de follow-up of wordt gemaakt in aanmerking komen voor de geplande klant follow-up, verkopers vaak niet om een ​​goede follow-up-protocollen uit te voeren. Ze belanden ofwel het vermijden van een bepaalde lead of overmatig oproepen van een bijzonder hoge waarde vooruitzicht.

In beide gevallen, kon je zelfvernietigende uw prospects interesse in uw product / dienst.

Er zijn hoofdzakelijk twee redenen achter de rug-

  • Het niet hebben van de volledige track op sales leads
  • Te hoge werkdruk - te veel vergaderingen bij te wonen en te veel gesprekken te doen

wereldwijd, elke verkoper kan betrekking hebben op deze situatie. Vanwege vaak het ontvangen van zware werkbelasting en tegelijk beheren van meerdere clients, Alle verkopers lijden onder het gebrek aan toekomstperspectief planning.

gevolgen

Ontbrekende follow-up calls kan vertragen het omzettingsproces en ernstige gevolgen hebben voor uw conversie. belangrijker, het kan invloed hebben op uw totale klantrelaties.

Dat betekent dat veel grote kansen en mogelijkheden die u kunt beperken tot de juiste ROI.

Oplossing

Hoewel het probleem is ernstig, je kunt je niet voorstellen hoe eenvoudig de oplossing. Het bijhouden op het notitieblok en onderhouden van een contactpersoon boek is te oud om gelijke tred te houden met deze concurrerende industrie.

In plaats van het houden van een mentale tab op elke gebruiker, je zou kunnen gebruiken en het gesprek beheersysteem. Dit helpt u de voortgang van een oproep op een aanleg tijd te evalueren en te regelen.

Hierdoor kunt u elke interactie met de klant te behandelen met het doel van het rijden uiteindelijke conversies. U kunt ook de juiste frequentie en wijze van interne communicatie.

Door het hebben van een call management systeem, kunt u de onnodige problemen die kunnen invloed hebben op uw verkoopproces te roeien.

Ondertussen, u kunt ook uw dagelijkse taak te werken op uw CRM-dashboard. Met dit systeem, uw hele team kunnen samenwerken op het voorkomen van eventuele gesprekken te missen-out van de workflow. Dit zal helpen bij het sorteren van uw hectische schema en geven een duidelijk inzicht in het beheer van uw werkdag.

CRM dashboard

CRM dashboard

Vergissing 2: Gebrek aan informatie

Altijd, zelfs de meest geconsolideerde client vergaderingen zijn een ding van de twijfel.

Bedenk dat u het bijwonen van een prospect. Nu uw klant vraagt ​​om details over uw product en u bent niet goed geïnformeerd of niet de document over die kwestie niet dragen.

of stel, plotseling een klant belt u en vraagt ​​naar de status van zijn / haar onderzoek en je hebt geen idee over het vorige gesprek sinds die laatste oproep werd genomen door iemand anders.

Beide zijn heel gebruikelijk in sales en marketing organisaties.

gevolgen

Gebrek aan informatie is de belangrijkste oorzaak achter alle misverstand tussen de klant en het bedrijf. Overwegende dat de duidelijkheid van de informatie van de relaties met vertrouwen en de loyaliteit kunnen brace, oppervlakkige product demonstratie en onduidelijk contract kan leiden tot de cruciale fout van de communicatie.

Gebrek aan informatie onder uw medewerkers kunnen beïnvloeden-

  • reputatie van de onderneming
  • Lead generation proces
  • Lead succespercentage
  • Team geest
  • Office-omgeving en cultuur

Oplossing

Ja, zelfs dit probleem heeft een eenvoudige oplossing. En hetzelfde verkoop CRM-software kan u helpen uit de situatie.

Zijn waardevolle applicatie geeft je de kans om alle verzamelde informatie over uw klant te werken; je kunt zelfs het ticket voor elke klacht of vraag te verhogen om de follow-up van de status. Alle teamleden met toegang tot het dashboard kan zien en handelen op basis van de bijgewerkte informatie.

trouwens, U kunt een aparte sectie voor het uploaden van uw voorraad te hebben en toegang tot die gegevens van uw mobiele CRM-applicatie, zodat u kunt zien aan uw klant terwijl het hebben van een vergadering buiten het kantoor.

Mobile CRM

Vergissing 3: Het negeren van de Sales Pipeline

Bent u op de hoogte van uw hoge ROI lead bronnen? Weet u wat uw toekomstige verkoop prospect is?

Onbekend met uw sales pipeline kan ernstig kost je. Echter, Dit probleem enigszins verschilt van de andere twee. Omdat de sales pipeline management is een grotere zorg van sales executives, het heeft een belangrijke rol in het genereren van leads en conversie.

44% van bedrijven denken dat ze niet effectief zijn bij het beheer van de sales pipeline. Hoewel het je helpt om de juiste verkoopprognose krijgen, accurate ideeën over de status van de deal, duidelijk onderscheid te maken tussen hot, koud en warm prospect, en geven een duidelijke visie over uw bedrijf.

gevolgen

Het negeren van sales pipeline kan direct effect hebben op je ROI. Een goede sales pipeline management helpt bij het begrijpen van de kwaliteit van de leads. Sales reps tend to lose sight of the opportunities they should zijn het nastreven als ze zo veel tijd te verspillen jagen slechte deals.

Als uw visie wordt vertroebeld door een slechte leads, je zult besteden 90% van uw tijd te filteren door middel van slechte deals te proberen en vind de degenen te coachen op.

Oplossing

Een technisch probleem moet altijd een technische oplossing. Alleen een goede sales pipeline management tool kan u helpen om onderscheid te maken tussen slechte en goede kwaliteit leads.

Uw CRM-dashboard is de beste plek waar je elke informatie over uw prospects kunt vinden, de positie van uw lood in de sales pipeline. Dit geeft u waardevol inzicht in wat te doen om de conversie sneller te maken.

CRM Dashboard

Conclusie

Wat werkt voor sommige verkopers, kan niet werken voor jou ... Het is cruciaal om de flexibiliteit en veelzijdigheid om try-out nieuwe benaderingen en strategieën.

Zoals je kunt zien dat deze drie veel voorkomende fouten zijn gemakkelijk te vermijden met uw sales CRM-software. Je hoeft geen verschillende apps moeilijke technieken te installeren of aan te nemen om jezelf te beperken van schade aan uw verkoopkansen. Alles wat je nodig hebt om uw sales management systeem te gebruiken bij zijn volle.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop