Is sales pipeline beheer echt belangrijk voor de groei van de omzet?

Huis > producten > verkoop > Is sales pipeline beheer echt belangrijk voor de groei van de omzet?

Sales pipeline management

Alle organisaties zijn gebonden om te streven naar een snellere en slimmere groei van hun verkoopprocessen.

In de moderne zakelijke ecosysteem, dat aan de klant te duwen in het kopen van uw product zal waarschijnlijk averechts. In plaats daarvan, uw verkoopproces moet gericht zijn op duwtjes van de klant in te kijken naar de voorgestelde aankoop als het toevoegen van grote waarde aan hun koopproces.

Het verkoopproces verloopt in een stap voor stap manier die zeker vergt tijd leiden tot een aankoop.

Deze stap voor stap processen worden aangeduid als sales pipeline dat een bepaalde voortouw genomen door moet gaan voor de conversie. Sales pipeline beheer is echt belangrijk voor het uitvoeren van duurzame processen.

Waarom hebt u een verkoop pijplijn?

Elke manager moet altijd weten antwoorden op een paar belangrijke vragen-

 1. Weet jij wat er veranderd is sinds vorige week in uw bedrijf?
 2. Heeft u te identificeren uw hoge ROI lead bronnen?
 3. Kent u uw beste toekomstige verkoop vooruitzichten?
 4. Bent u het duwen van uw sales executives terecht?

Elk van deze vragen kunnen laat je hoofd krabben; Het kan worden gepresenteerd als een puzzel om uw interne team. Bovendien, U kunt ook in enkele raadspel.

Eigenlijk, zelfs bent u op de hoogte van de noodzakelijke stappen die nodig zijn om deze vragen te beantwoorden; het zou onpraktisch zijn om daadwerkelijk te achterhalen-out van de accurate gegevens.

In deze situatie, je hebt een sales pipeline te consolideren en het berekenen van de juiste cijfers.

Sales pipeline beheer is van cruciaal belang voor alle bedrijven die afhankelijk zijn van de verkoop kanalen of sales team om omzetgroei. Het is een duidelijke visuele representatie van de verkoop prospect en proces. De sales pipeline prognose effectief invloed op de zakelijke strategieën van bedrijven.

Het staat u om te beginnen met het plaatsen van elk van uw prospects in bepaalde stadia langs de sales pipeline. U kunt ook de best mogelijke toekomstige koers te identificeren aan elke prospect te zetten. Onderstaand diagram stelt een simplistische verkooppipeline, van het verwerven van een sales lead tot de uiteindelijke conversie.

Sales Pipeline Management Stratergic

De sales pipeline segmentatie kan ook uw sales funnel.

 • Met de juiste sales pipeline beheer, verkoopprognoses worden echte, niet alleen gissingen.
 • Het vermindert het risico van verkeerde inschatting.
 • De verkoop van inspanningen worden onderverdeeld in duidelijk omschreven stappen.
 • Het helpt om gemiste kansen te identificeren en te voorkomen dat het toekomstig verlies

Sales Pipeline for business

Echter, 44% van de bedrijven die denken dat ze niet effectief zijn bij het beheer van de sales pipeline (Bron: hub Spot). Complexe data en steeds veranderende markt economie maakt de zaken ingewikkelder in de huidige situatie. Een complete sales pipeline management systeem kan uw werk gemakkelijker te maken.

De sales management software kan u helpen om het beste uit uw sales pipeline. Nu, laten we bespreken hoe een CRM-software effectief uw sales pipeline systeem kunnen versterken?

 1. Better Business Management

Het voornaamste doel van de sales pipeline is een slimmere manier om prospects te beheren. Uw totale sales management is de combinatie van uw prospect beheer. Na een algemene betere vooruitzicht beheer betekent dat uw totale sales management krijgt ook beter.

Met betere prospect beheer, kunt u een betere algemene loop van uw proces van prospectie te krijgen.

 1. Gecentraliseerde klantgegevens

Een sales pipeline wordt meestal vastgesteld door middel van een verkoop-platform die meerdere lopende verkoopactiviteiten combineert. Dit gebeurt ook een uitstekende manier om alle relevante klantgegevens te verzamelen.

Je moet ook in de buurt van werknemers en communicatie met klanten te onderhouden. Dit betekent dat u kunt uw medewerkers door middel van de gecentraliseerde gegevens van de klant.

De cloud servers zijn ook een veilige manier op te slaan en uw klant gegevens delen. Dit is inclusief contactgegevens, aankoop geschiedenis, interactie samenvattingen, toekomstige vergaderingen, herinneringen etc.

 1. Geprioriteerd en gesystematiseerd Lead volgen

De sales pipeline laat u weten, die vooruitzichten zijn dichter bij de conversie en welke leads verder van mogelijke conversie. Deze centrale informatiesysteem laat verkopers om gemakkelijk follow-up met elk leads.

In dit geval, de CRM-platform helpt u ook het genereren van meer gekwalificeerde leads voor uw bedrijf.

Contact management systeem, is een zeer toegankelijke en functioneel dashboard, terwijl ticketing systeem en de verkoop het bijhouden van functies zijn zeer compatibel zijn in het genereren van toekomstige verkoop vooruitzichten.

 1. Empower Marketing Management

Een all-inclusive Customer Management System helpt bij het creëren, volgen en beheren van marketingcampagnes effectief. Zijn klantgerichte aanpak geeft u een perfect inzicht in de behoeften van de klant en de verwachtingen over uw dienst of product. Dus het maakt het gemakkelijk om een ​​marketingstrategie te vormen door het analyseren van de gegevens van de klant met de geïntegreerde CRM-systeem.

Social media integratie kan ook helpen bij het genereren van meer verkeer op uw website. U kunt social media campagne te beheren, E-mail marketing en lead management op één CRM-platform.

 1. Real-time Verkoopprognoses

Je moet verder gaan dan aannames in achtneming van de toekomstige verkopen. Dit geldt ook voor de analyse van de meest recente analyses plaats van te vertrouwen op louter vermoedens en giswerk.

Een ongepast verkoopprognose kan leiden tot ernstige schade toebrengen aan uw toekomstige projecten.

doeltreffend beheer van de sales pipelines

De sales pipeline is een effectieve manier te organiseren en uw lopende transacties te stroomlijnen. Gebaseerd op deze interacties, kunt u segment uw prospects als warm, warm en koud.

Sales Pipeline prospects

Dit vormt een betrekkelijk nauwkeurige beschrijving van de kans op conversie.

 1. Accurate Risicobeoordeling en -beheer

Een goed functionerend sales pipeline laat u te identificeren het deel van de omzet proces dat uw prospects overweldigend drop-off.

Dit geeft u de mogelijkheid om de oorzaak van het lek te begrijpen, het analyseren van de vooruitzichten, en systematiseren het verkoopproces. Door selectief de vaststelling van uw verkoopproces, u kunt ook het verhogen van uw snelheid van klantenwerving. Dus, Dit speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de totale klantenwinning.

Conclusie

De beste manier om waterdichte controle te hebben over wat er gebeurt in uw sales pipeline is door middel van een CRM-software. Het biedt niet alleen een duidelijk zichtbare sales cycle, maar tevens het monteren van de diverse segmenten van de verkoop proces op een gemeenschappelijke sales pipeline dashboard.

Na een vertrouwen op uw sales pipeline beheer, kunt u denken aan een herziene strategie om de volgende stap in de industrie te nemen.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

 • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
 • Over precieze controle over uw sales activiteiten
 • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop