Round Robin Scheduling in Territory Sales

Huis > producten > verkoop > Round Robin Scheduling in Territory Sales

3-1

Round Robin Scheduling in Territory Sales

Round Robin is een planning strategie die niet alleen muziek in de oren, maar ook erg interessant om te begrijpen diepgaande. Round Robin is een klassieker als het gaat om het delen van hulpbronnen en wordt veel gebruikt en geaccepteerd lood opdracht stijl in de verkoop.

Het basisidee in Robin Robin Scheduling is dat er een gelijkmatige en gelijke verdeling van leads binnen sales teams moeten zijn, of het is niet eerlijk om agenten binnen het team. Maar het feit blijft dat perfect gelijkmatige verdeling van de omzet altijd kan blijven een droom voor zelfs de best georganiseerde sales team omdat er altijd wel een paar links-out follow-ups die moeten ergens worden toegewezen worden.

Round Robin Scheduling is een opdracht strategie die leidt distribueert teamleden ene na de andere, totdat iedereen heeft een lead, waarna opdracht begint weer vanaf de eerste rechtverkrijgende.

Een speciale lead opdracht strategie is relevant in verkoop sinds, in afwezigheid van een, sales teams kunnen eindigen verspillen 90% van hun tijd en middelen te compenseren voor een.

Round-Robin Scheduling kan worden samengevat in een paar woorden als volgt:

"Een per keer, draaiend.”

Het definiëren van Round Robin in Sales:

De round-robin strategie is in wezen een set van regels voor de verdeling gebouwd op numerieke logica. Deze regels voor de verdeling worden vervolgens geïmplementeerd op een sales software systeem om de planning voor lood toewijzing implementeren.

Hoewel Round Robin is slim en efficiënt op papier, de gegevens en de kwaliteit ervan gevoed aan het algoritme speelt een belangrijke rol in de effectiviteit ervan.

Een ideaal scenario waar Round Robin is op zijn effectiviteit hoogtepunt:

  • Aanwezigheid van een grote hoeveelheid gegevens.
  • Een even groot aantal rechtverkrijgenden.
  • Even hoge kwaliteit leads.

Hoe Round-Robin Assists verkoopcampagnes:

Round Robin werkt in combinatie met de sales funnel en lead generation campagnes. Door het maken van deze strategieën efficiënter, RR voorkomt verlies van leads en verspilling van middelen.

Round Robin lead toekennen helpt bedrijven met grote, territoriale teams gelijk nieuwe leads aan territoriale groepen toewijzen.

Getting In-depth:

De round-robin algoritme voert verdeling op basis van een reeks getallen.

In de verkoop, distributie en toewijzen van gesprekken / e-mails, enz., plaatsvindt op basis van kwalificatie als ‘next free agent’, ‘Best call agent’, enz.

Begrijpen hoe de Round-Robin algoritme Works for Sales:

Laten we ons voorstellen dat er 4 sales agents binnen een grondgebied team namelijk; A1, A2, A3, A4. Nu een prioriteit te geven we elke agent op basis van factoren als een beschikbare agent, beste middel, enz.

Stel dat de prioriteiten van de middelen 3, 1, 2, 4.

Laten we nu ingesteld een bepaalde duur hanteren van de geleidingsdraden voor elke agent, met andere woorden, de tijd die nodig is voor elke agent bij te wonen om een ​​lead.

Stel dat de duur zijn 4, 2, 4, en 4 middelen voor A1, A2, A3, en A4.

Nu tijdens een onderzoek leads, laten we aannemen timeshare voor elke agent voor lood behandeling als 2, waarna het middel weer op prioriteit toekennen.

De round-robin toewijzing grafiek voor 7 leidt in dit scenario ziet er als volgt:

Middel Prioriteit Looptijd
A1 3 4
A2 1 2
A3 2 4
A4 4 4

Lead hanteren quantum -> 2 units.

A2 A3 A1 A4 A3 A1 A4
0 7

Conclusie:

De rotatie-leiding toekennen van de round-robin scheduling algoritme dient enterprise sales teams best. Indien opgenomen in een CRM, round-robin helpt met het enterprise grondgebied sales management waardoor gelijke en evenwichtige segregatie van de oproep, e-mail, web leidt tussen de beschikbare vertegenwoordigers. Meer informatie over het grondgebied van verkoop en round robin scheduling in de Sales CRM.

RECENTE BERICHTEN

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop