marketing CRM : beheren van meerdere marketing kanalen met gemak

Huis > producten > afzet > marketing CRM : beheren van meerdere marketing kanalen met gemak

Multi Channel Management

markten van vandaag worden volledig gecontroleerd door de klanten. Lang vervlogen zijn de dagen dat bedrijven besloten welke waarde ze wilden leveren aan het publiek, en met een minimum aan concurrentie op zijn plaats, de klanten had geen andere keuze dan om de status quo te accepteren.

Dit werd in belangrijke mate bijgedragen door het ontbreken van een substantiële forum waar klanten gemakkelijk hun producteisen en grieven kunnen uiten. Met de komst van de technologie, en de uitvinding van onderling verbonden digitale netwerken, klanten kunnen nu onderzoek en vergelijk de producten met relatief gemak, en feedback te geven zodat het bedrijf de producten kunnen op maat van hun behoeften.

Another by-product of this technological boom is the creation of various digital communication channels, waardoor klanten konden niet alleen communiceren met een bedrijf en hun product of dienstenaanbod, but also with each other to share their business experiences.

A modern marketer must understand the industry dynamics and realize that a business must revolve around the customer and provide value to their needs. De eerste stap naar het bereiken van dat is om de klant te begrijpen en het verkrijgen van een volledige weergave van hen; Dit vereist aanzienlijke en relevante klantgegevens. gelukkig, de meeste klanten zijn meer dan bereid om informatie te verstrekken over zichzelf - in ruil voor gepersonaliseerde diensten - door de eerder genoemde kanalen, die variëren van brick-and-mortar bedrijven, e-mails, telefoongesprekken, website bezoeken, sociale netwerksites, enz.

De grote uitdaging met het hebben van meerdere bronnen van informatie over klanten is de complexiteit die betrokken zijn bij de verwerking van alle ervan. Vaker dan niet, een bedrijf geeft de voorkeur aan het toewijzen van verschillende kanalen aan verschillende marketing teams, die meestal doet meer kwaad dan goed voor een effectieve data management. De gemeenschappelijke problemen zijn duplicatie van data, lack of data centralization for truly complete profiles, wanbeheer van marketing campagnes op basis van de verspreide gegevens, enz. Dit is waar de vaststelling van een efficiënte CRM-software dienst voor uw marketing inspanningen kunnen van pas komen.

Een aantal van de manieren waarop je voordeel kan halen uit de integratie van uw marketing met CRM omvatten:

Biedt een 360⁰ weergave van uw klant

Je kan niet effectief de markt uw producten en diensten als je niet weet wie je bent marketing hen aan. In plaats van willekeurig duwen campagnes, is het belangrijk om te begrijpen wat de klant nodig heeft en verwacht van uw product. This data can be obtained by listening to what the customers are saying through the various communication channels and then funneling all of it into a centralized CRM database to ensure that you don’t lose out on the important bits of information.

De CRM-database kunt u het gedrag van uw klant te bestuderen op verschillende kanalen en hun voorkeuren, die op zijn beurt beschikt u over de tools waarmee u afstemmen van uw producten in iets dat perfect zal resoneren met hen. Dit leidt niet alleen tot betrokken en tevreden klanten, maar laat je ook te voorspellen nieuwe trends en dienovereenkomstig aan te passen.

Hiermee kunt u op maat past bij uw marketingcampagnes

Klanten hoeven zich niet te beperken tot één enkel communicatiekanaal bij de interactie met een bedrijf, en zelfs naadloos schakelen onder hen hun gemak. Met dat in gedachten, je moet streven om hun aandacht te vangen in de meest zinvolle manier, irrelevant of what channel is being utilized for that purpose. What this implies is that the customer must not have distorted views or experiences about a company based on where they choose to engage with you – this creates the wrong business image in their mind.

Een CRM-software service geeft u de mogelijkheid om te werken op cross-channel marketing campagnes, die het voordeel van het verzenden van een consistente boodschap elk kanaal of platform dat wordt gebruikt door de klant. In combinatie met de juiste waarde propositie, een goede marketing campagne kan aanzienlijk verhogen de klanttevredenheid en het verbeteren van klantenbinding tarieven.

Levert rapporten en analyses op marketing performance

Het is belangrijk voor marketeers om te beseffen dat de customer engagement proces eindigt niet bij het product of de dienst wordt geleverd. Elk bedrijf moet streven naar lange termijn relaties met hun klanten te creëren, omdat het niet alleen zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten, maar maakt het meer kans om meer klanten door middel van verwijzingen te verkrijgen.
CRM analytics en rapportage tools zijn zeer efficiënt op het begrijpen prestaties van de campagne en succes. Door het bestuderen van patronen in de data aanwezig in de CRM-database, kunt u waardevol inzicht in uw processen, en erachter te komen waar de klanten zijn de meest en minst ontvankelijk. Hiermee kunt u proactief uw berichten te verbeteren, zodat de juiste boodschap wordt doorgegeven aan de juiste mensen op het juiste moment, en via het juiste kanaal.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop