Drive Analytics door middel van progressieve Customer Segmentatie Strategies

Huis > Klantenservice > Customer Data Management > Drive Analytics door middel van progressieve Customer Segmentatie Strategies

Begrijp uw klanten met een krachtige analytics

Geen twee klanten zijn ooit gelijk, maar ze kunnen meestal hebben veel gemeen. Hierdoor kan de marketeers om hun marktpositie dieper inzicht, en op maat van hun product of dienst aanbod voor hun klanten.

Echter, het uitvoeren van segmentatie voor het enige doel van differentiatie van de klanten kunnen de marketeers mogelijkheid om hun klanten goed te begrijpen beperken. Door aanvulling van deze groep met voldoende analytics, klantsegmentatie kan een worden effectief management tool dat levert waardevolle en bruikbare inzichten voor het verkrijgen en behouden van meer klanten.

analytics + Segmentatie = Duurzaamheid

De fundamentele aanpak voor klantsegmentatie zelfs degenen die moeilijker te vinden zijn - is op zoek door de bergen van klantgegevens om significante patronen te herkennen. Nu, Als marketeers zijn de vermeerderingsbedrijven voor dit idee, wordt het veel waarschijnlijker voor hen onbedoeld het element van menselijke fouten introduceren in hun werkingen.

Door toevoeging van een analytische software gereedschap in de mix, marketeers kunnen dit proces objectief en nauwkeurig uit te voeren. Ze kunnen gewoon voeden de nodige onderscheidende variabelen en laat de software automatisch analyseren van de data en intelligent maken klantprofielen.

Door verder bestuderen van deze profielen, de marketeers kunnen de meer subtiele elementen van het gedrag van hun klanten te begrijpen en te gebruiken die om beter geïnformeerde en winstgevende beslissingen te nemen door de juiste interactie met hen.

De voordelen van deze praktijk niet alleen gevonden op korte termijn resultaten, maar ook in het voorspellen van toekomstige trends en veranderingen in het gedrag van klanten. Wat dit betekent in wezen is dat klantsegmenten zijn niet constant, en moet proactief worden aangepast aan de marktomstandigheden aan te passen. Door het gebruik van segmentatie met analytics, marketeers kunnen continu informatie te verzamelen van klanten en analyseren om real-time suggesties te genereren voor de beste cursus te volgen met het oog op het werven van klanten te maximaliseren, retentie en tevredenheid.

Het verkrijgen en analyseren van klantgegevens

Gegevenssegmentering kan niet plaatsvinden zonder, goed, gegevens. Bron alle van de klant gegevens van de verschillende marketing en communicatie kanalen en gebruik gesegmenteerde analyse van deze statische gegevens naar het waarneembare patronen te lokaliseren.

Bijvoorbeeld, sommige klanten kunnen vaker de aankoop, maar in kleinere hoeveelheden, terwijl sommige anderen kunnen kopen duurdere items, maar weinig tussen. Het bestuderen van deze beide segmenten klant helpt marketeers om de voorkeuren van de klant te herkennen, attitudes en motivaties voor het maken van meer logische beslissingen.

Lijn Processen met de Patterns

Zodra de patronen in de klantsegmenten gerealiseerd, marketeers kunnen doorstromen naar het gebruik ervan op de juiste wijze over winstgevende resultaten tot stand te brengen.

Elke klant segment vraagt ​​om een ​​andere benadering van de markt, en op zijn beurt, een toegewijd marketing team of programma. Focussen op de key performance indicators (KPI's) voor een specifieke groep kan betere resultaten doordat de marketeers meer waarde aan klanten.

Als er sub-groepen aanwezig in een bepaald segment, optimaal te verdelen en de verdeling van de marketing middelen zal meer nuttig zijn. Bijvoorbeeld, marketingkosten voor een minder lucratieve subgroep idealiter een kleiner deel van de gehele begroting, of die overeenkomen met een product of dienst aanbieden aan een subgroep die gunstiger is voor het kan leiden tot meer klanten.

Vergemakkelijken Predictive Segmentatie

Naarmate meer en meer patronen zichtbaar, neemt ook de mogelijkheid voor een analytisch hulpmiddel om efficiënter te worden naar hen herkennen en het voorspellen van toekomstige trends. Marketeers kunnen continu krijgen meer inzicht in de analytics te verbeteren, zodat ze hun klanten beter te begrijpen en de relaties met hen te verbeteren.

Met genoeg functionaliteit,marketeers kunnen nauwkeurig te voorspellen welke klanten meer ontvankelijk voor bepaalde aanbiedingen en marketing campagnes kunnen zijn, waardoor de noodzaak voor het gebruik van trial-and-error voor hun marketing inspanningen.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop