CRM-software voor sociale platforms – Vermijd Noise en bereik je klanten

Huis > Industrie > Media > CRM-software voor sociale platforms – Vermijd Noise en bereik je klanten

 Kapture Social CRM Integratie

Voorbij zijn de dagen dat de marketing strategieën alleen gericht waren op de offline modus en social media was gewoon voor gezelligheid. Nu een dag het scenario is volledig veranderd. Traditionele vormen van marketing langzaam transformeren om meer interactieve en sociale benadering. Bijna alle grote ondernemingen hebben hun eigen sociale media handvat waardoor ze de markt hun producten of diensten, of dat mater.

Sociale media speelt een zeer belangrijke rol voor bedrijven, omdat mensen vrij te communiceren op sociale media, dan op andere kanalen. Je zult in staat om te begrijpen zal zijn en beter te communiceren doorheen. Social media is een zeer belangrijk instrument voor de bedrijven vandaag de dag. Het wordt gebruikt als delen klacht portaal door vele bedrijven. Het stelt hen in staat om klachten van klanten beter aan te pakken en te initiëren zinvolle communicatie.

Tegenwoordig, er zijn veel bedrijven op basis van social media. Zo, een van hun belangrijkste bron van lead generation is hun social media handvat zelf. Hier de social media pagina zelf fungeert als een bron van lead generation. Ook u kunt controleren wat uw publiek praten over jou. Social media is een krachtig platform dat een groot aantal mensen beïnvloedt en heeft een veel en gevarieerd bereik.

In een dergelijk scenario social CRM speelt een zeer belangrijke rol voor alle bedrijven. CRM kan ook helpen met Facebook marketing. Er zijn vele andere positieve aspecten van de sociale CRM-software, die u helpt om beter te presteren en helpt u uw klant te bereiken :

Integreer het Social media kanalen :

Social CRM is prefect om verschillende sociale kanalen te integreren in één platform. Het is gemakkelijker om alle kanalen door een enkel platform monitoren. Verschillende social media kanalen zoals Facebook, tjilpen, Instagram, linkedin en vele anderen kan worden bekeken via de CRM. Als sociale media is een zeer belangrijk onderdeel van de business tegenwoordig, het fungeert als een communicatiekanaal tussen het bedrijf en haar klanten.

Aangezien al deze kanalen zijn geïntegreerd in de CRM, kunt u alle communicatie van uw bedrijf te krijgen op één centrale CRM-platform. Wordt het heel gemakkelijk terugkeren naar de mededeling van het ene platform eerder beantwoordt, een voor een in alle kanalen. Ook is het sneller om terug te keren via boodschap via de CRM. Hoe sneller je antwoord op de berichten, betere indruk van uw klanten over u hebben. Laten we eens kijken hoe het werkt voor verschillende social media kanalen.

Facebook :

Tickets kunnen worden gemaakt door te trekken feedback van facebook, komen in de vorm van de tag of berichten. Deze tickets kunnen vervolgens worden bekeken en beantwoord, op het dashboard.

tjilpen :

Tickets kunnen ook worden gemaakt door het verkrijgen van feedback van bepaalde hashtags van de opdrachtgever. Het ticket verhoogd kan ook worden bekeken op het dashboard geïntegreerd met Twitter.

blog :

Men kan ook vragen gegenereerd door middel van trefwoorden uitzicht vanaf de blog op het dashboard.

meer Leads :

Als sociale media is een groot platform voor uw klanten om u te bereiken, het is ook een platform voor uw potentiële klanten om u te bereiken. Het is een interactieve vorm van communicatie, dus het is meer dan de anderen de voorkeur. De leads die je krijgt van social media zijn verfijnd en zijn meestal van geïnteresseerde klanten. Dus het helpt u uw klanten te bereiken door het vermijden van al het lawaai. Ook kunt u bekijken op het CRM als je het voortouw door te breken Facebook marketing of andere social media kanalen.

daarom social CRM is zeer noodzakelijk voor uw bedrijf en het merk als geheel, en het helpt om al het lawaai te voorkomen en beter met klanten te communiceren.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop