Verbeteren van klantenbinding met CRM-systeem voor het beheer van de klant

Huis > lead management > Verbeteren van klantenbinding met CRM-systeem voor het beheer van de klant

Kapture CRM SystemsDe concurrentie groeit met de dag. In het tijdperk van startups, meer en meer ondernemers proberen om het helemaal te maken in de wereld van de belofte om de next big thing te leveren. Irrelevant hoe substantiële hun vorderingen, mensen worden getrakteerd op een lange lijst van keuzes als ze op zoek zijn naar een product of dienst die aan hun behoeften past.

Een bedrijf werkt om meer klanten te verkrijgen en te verstrekken waarde voor hen in ruil voor meer omzet en inkomsten. Maar als hun klanten een ander product worden aangeboden en het lijkt meer waarde aan hen te geven, ze zal niet aarzelen om loyaliteiten te veranderen en te verplaatsen hun bedrijf aan een concurrent. Om te voorkomen dat dit gebeurt, bedrijven moeten zoeken naar manieren waarmee ze hun klanten tevreden te houden - dit is waar Klantrelatie management (CRM) past in het plaatje.

U hebt waarschijnlijk gehoord van de nu gemeenschappelijke adagium, 'Het is veel duurder om een ​​cliënt te hebben dan een behouden. "CRM kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van de kosten klantenretentie, want het geeft een aantal instrumenten die het gemakkelijker maken om proactief communiceren met bestaande klanten en leveren van vertrouwen en transparantie op een permanente basis.

Een aantal van de manieren waarop een CRM-software service kan worden gebruikt om de klantbehoud percentage opkrikken:

1. Zoek uw winstgevende klanten

Het is praktisch niet mogelijk voor u om elke klant die heeft gekocht van u te behouden. Bovendien, een poging om klanten die hebben zeer weinig aankopen en zijn waarschijnlijk niet te doen behouden meer zaken is uiteindelijk schadelijk is voor de groei van de winst. Daarom is het noodzakelijk voor u om de klanten die het binnenhalen van de meeste zakelijke identificeren, en focus je inspanningen op hen te behouden in plaats.

EEN CRM-software dienst bestudeert de klant gegevens door te scannen op bepaald gedrag statistieken zoals aankoop geschiedenis, koopkracht, frequentie van aankopen, enz. de klanten die nuttiger te behouden zijn vastgesteld.

2. Proactief met de klanten

CRM-systemen worden geleverd met automation tools die u kunnen helpen de levering van geautomatiseerde berichten en de reacties op uw klanten te plannen. Dit is handig voor de follow-up met klanten die contact hebben verloren met u, alsook voor pro-actief om uw frequente behouden.

Door de integratie van CRM met je marketing automation activiteiten, U kunt gepersonaliseerde e-mails die relevant nieuwsartikelen bieden stuur, evenementen en aanbiedingen op basis van gegevens en het gedrag van de klant. U kunt ook aangeven geautomatiseerde follow-ups voor producten die naderen hun vervaldatum of zijn te wijten aan een systeem check-up.

3. Leveren gerichte boodschappen en aanbiedingen

Door het opbouwen van je klantenbestand met de essentiële informatie, kunt u meer inzicht te krijgen in een klant en hun voorkeuren. Hierdoor kunt u unieke berichten te maken en op maat-fit uw aanbod voor hen, waarin het beeld naar rechts zaken in hun hoofd en maakt ze meer kans om terug te komen voor herhalingsaankopen.

De CRM-software service is van essentieel belang voor het bestuderen van het gedrag van klanten en het verkrijgen van dat inzicht, zoals hoe waarschijnlijk de klant om een ​​nieuw product te kopen of hoe een geïnteresseerde prospect hun antwoord zou kunnen veranderen als ze een bepaalde functie worden aangeboden in het product. Op grotere schaal, CRM kunt ook speciale, relevante berichten voor specifieke marktsegmenten met dezelfde smaak en voorkeuren.

4. Maak loyaliteitsprogramma's

Uw klanten zijn speciaal voor jou, dus het is logisch dat je om hen te behandelen op dezelfde manier. Geef ze een reden om terug te komen naar u, zodat zij hun bedrijf elders niet bewegen wanneer een iets betere kans voorbij komt.

Met behulp van de CRM klantendatabase, herken uw trouwe klanten en bieden hen loyalty programma's die exclusieve aanbiedingen omvatten, kortingen, promoties, of subsidies. Dit laat uw klanten weten dat u de zorg over hen en bouwt een vertrouwensrelatie.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop