Hoe kan CRM een rol spelen bij de toepassing van business intelligence

Huis > produktiviteit > Hoe kan CRM een rol spelen bij de toepassing van business intelligence

Increase Customer Engagement And Loyalty

Business intelligence (MET) is uitermate belangrijk voor een organisatie om zakelijke strategieën te ontwikkelen en goed geïnformeerde beslissingen. BI wordt voornamelijk verkregen door het analyseren van de gegevens uit zowel de productiegegevens en de klantactiviteiten, waardoor het bedrijf een compleet overzicht van hoe de omgeving eruit momenteel, en hoe het kan veranderen in de toekomst.

Met de evolutie van de technologie en sociale media, bedrijven vinden het moeilijk om gelijke tred te houden met de exponentiële toename van de hoeveelheid beschikbare data. Hoewel BI kan worden gezien als een oplossing voor dit probleem, het toepassingsgebied is niet specifiek genoeg om van enig nut te zijn in de omgang met de klant centraal staat beslissingen.

CRM (Klantrelatie management), aan de andere kant, heeft zich diep geworteld in het beheren van klantinteracties. De fundamentele functie van CRM is om historische gegevens gebruiken om te herkennen en gaan met potentiële klanten en het werk om ze te onderhouden als een lange-termijn business partner en het creëren van het beeld naar rechts zaken in hun hoofd.

Anders gezegd, BI wordt gebruikt door bedrijven om gevoel van de bestaande gegevens te maken en toe te passen op de gehele onderneming om bruikbare inzichten te produceren, terwijl CRM is van economische activiteiten in de analyse die inzicht en het bedenken van strategieën om leads en prospects in lange termijn klanten te zetten.

Verhoging van de frequentie van de customer engagement:

Door het doen van een BI-analyse, een bedrijf kan het gedrag van klanten te herkennen wanneer het gaat om de interactie met hen. Voortbouwend op dit rapport, een CRM-systeem kan proactief gaan met deze klanten door middel van e-mails, gesprekken, sales meetings, en bieden voldoende relevante informatie aan haar status van een toevallige koper te upgraden naar een loyale en regelmatige klant.

Bijvoorbeeld, als een BI-analyse rapport stelt dat een klant een product bekeken op de website, maar besloot niet te kopen, het bedrijf kan e-mails die een goedkopere of een beter alternatief te bieden automatiseren. Dit laat de klant weten dat het bedrijf is op zoek naar hen, en maakt ze meer kans om opnieuw kopen.

Maak loyaliteitsprogramma's:

Een bedrijf kan een BI-analyse te gebruiken om erachter te komen welke van hun klanten winstgevend voor het bedrijf zijn en zorgen voor een hoge waarde aan hun bedrijf. Wanneer de CRM-systeem overneemt, kan het bedrijf nauw samen te werken met deze klanten en hen te voorzien van loyaliteit voordelen, die is niet alleen gunstig voor het leveren van meer business door middel waarschijnlijk verwijzingen, maar verhoogt ook de klanttevredenheid en de klant retentie.

Bijvoorbeeld, als een klant wordt gezien regelmatig de aankoop van romans uit een boekhandel, de managers kunnen hen te voorzien van een lidkaart die een flat kunnen geven 10% korting op elke derde aankoop. Dit maakt de klant tevreden en meer kans aan te bevelen de boekhandel om hun kennissen via de mond-tot-mond.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop