Hoe kan CRM worden toegepast voor de Indiase omstandigheden?

Huis > produktiviteit > Hoe kan CRM worden toegepast voor de Indiase omstandigheden?

CRM Systems for Indian Circumstances

In India, organisaties besteden meer op het verwerven van klanten dan ze doen op hen te behouden. Dus, customer relationship management is uitgegroeid tot een opkomende trend voor bedrijven die actief zijn in zo'n sterk concurrerende omstandigheden. Many firms are now focusing on their relationships with their existing customers and are trying to retain them while increasing the number of new customers.

In het land, the general notion is that ‘CRM-software is for larger organizations’. Echter, as opposed to this prevailing notion, de toepassing van een CRM-software service is as much in small and medium organisations as in the larger ones. De software kan helpen de productiviteit te verhogen en klanttevredenheid door meerdere plooien. Het kan met succes worden toegepast op onze marktomstandigheden en kan worden aangepast aan vele functies hebben ingebouwd in de behoefte van de activiteiten in India voldoen.

Een klant behouden dan tien in een pijplijn

De komst van e-commerce in India is de markt veranderd in een zeer competitieve plek, waar de klanten hebben veel opties en ze krijgen om producten met slechts vergelijken met een klik. Dit maakt de klanten zeer volatiel en vormt een echte uitdaging voor bedrijven in hen te behouden. Een CRM-software-service levert een gedetailleerde historische beeld en analyse van alle bestaande of te-verworven klanten. This aids the marketing team in delivering personalized messages to the customer like birthday or anniversary wishes, melden op alle komende aanbiedingen, of zelfs nomineren hen vouchers. Such a move helps the organisation in building a feeling of familiarity and belonging among existing customers and retaining them.

Kies de juiste is en opvoeding

In een dichtbevolkt land als India, een marketing campagne kan churn uit een enorme hoeveelheid leads, which could include anybody from a prospective customer to a curious onlooker. In dergelijke situaties, differentiëren een prospectieve leiden van een koude een is de echte uitdaging. Het CRM-systeem helpt bij groepering leidt op basis van de verschillende aspecten en details op basis van de aard van de werkzaamheden die zij doen, hun fysieke locatie, enz. Deze details maken het gemakkelijk om echte leads te volgen en te delegeren ze goed om de focus te zorgen op elke klant, die effectief verhoogt het succespercentage.

Vergrendeling op een potentiële loodbron

In een land als India, waar de marketing moet worden aangepast voor verschillende doelgroepen, investing in a perfectly targeted campaign or using the right channel to get the maximum potential leads within a given budget is crucial. Een CRM-systeem helpt bij het opsporen van elke lead, datum van binnenkomst, their source, interacties, toestand, enz. en zorgt voor een goed inzicht op welke campagne afkomstig het maximale aantal potentiële leads, which one satisfied the expected ROI, of die ene was een complete dud!

Het opbouwen van een zakelijke mogelijkheid

In een hechte Indiase samenleving, bestaande klanten kunnen ook nuttig zijn bij het verwerven van nieuwe klanten. Het proces begint met het identificeren van een potentiële of een trouwe klanten en onderhouden alle overeenkomstige gegevens in de CRM, die ook wordt genoemd een 'Opportunity van bedrijf'. Het verkoopteam kan dan proberen het krijgen van zaken uit deze klanten door de follow-up met hen en om te zetten in een winnende deal. Dit is zeer eenvoudig gecoördineerd en efficiënt uitgevoerd met behulp van een geïntegreerde CRM software.

Waar voor je geld

MKB bijdragen aan meer dan 60 procent tot de Indiase bbp. The strongest aspect of Klantrelatie management is that it is very cost-effective. Het voordeel van een goed geïmplementeerde CRM-software dienst is dat er zeer minder behoefte aan papier en handwerk, die op zijn beurt minder personeel te beheren en minder middelen te behandelen vereist. Technologieën die in het succesvol uitvoeren van een CRM systeem ook zeer goedkoop en soepel in vergelijking met de traditionele manier van de bedrijfsvoering.

daarom, het installeren van een CRM-systeem kan de situatie zeker verbeteren en op te komen tegen de snel evoluerende marketing en zakelijke omstandigheden in India.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop