Vier slimme klant Segmentatie Strategies Te bepalen uw doelgroep

Huis > Klantenservice > Customer Data Management > Vier slimme klant Segmentatie Strategies Te bepalen uw doelgroep

Target Audience Segmentation

Je hebt komen met een grote business idee - bent u bijna klaar om roll-out. Maar voordat je verder gaat, je nodig hebt om uw doelgroep te bepalen. U moet ook beslissen wie de kern van uw verschillende marketing bewegingen en activiteiten zullen worden?

Simpel gezegd, als je verkoopt potlood dozen, uw doelgroep markt zou moeten zijn scholieren. Als uw marketing boodschap en verkooppunten niet deze logica volgen, Het zou moeilijk zijn om je inventaris te verplaatsen. Als je erover nadenkt, Dit is een duidelijke logica.

Aan de andere kant, Als u zich richt op de massamarkt zonder prioriteiten van publiek, het zal niet in ruime mate een beroep op iedereen. U zult ook niet om een ​​beroep op de verschillende behoeften en verwachtingen van de klant. Dit zal voorkomen dat u met succes het plannen en uitvoeren van een effectieve marketing communicatiestrategie.

Als bedrijven niet investeren op het identificeren van hun doelmarkten, ze uiteindelijk-up niet om een ​​beroep op het juiste publiek. Deze in-beurt leidt tot een groot deel tegenvallende omzet.

Wat maakt een Doelgroep?

Zo, Wat is het idee achter doelgroep? Heeft een doelgroep echt bestaan ​​of is het gewoon een abstract gemaakt-up-concept?

Dit is een belangrijke vraag die als gevolg van de demonstratie vereist.

Terwijl de invoering van een product of dienst in de markt, Uw eerste taak zou moeten zijn om uw meest winstgevende marktsegment identificeren. Dit zal meestal een klein segment binnen het grotere publiek. Deze sleutel segment is waarschijnlijk om uw producten te kopen en een succesvolle langdurige zakelijke relatie te behouden.

In deze ruimte, uw doelgroep kan grotendeels worden met de onderstaande afbeelding.

 Customer segmentation strategies

Gezien de gehele markt, uw beschikbare markt ruimte is een kleine onderafdeling. In deze beschikbaar marketing afdeling, jouw doelmarkt Een verder kleinere gedeelte.

Het bestaat als een kleinere segment van uw totale beschikbare markt.

Praktische voordelen van het ontdekken van uw doelgroep

Door het ontdekken van de doelgroep segmentatie, je kunt beginnen met het geven van een betere richting om uw gehele marketing operations. U kunt ook profiteren van succesvolle factoren achter elke bedrijfsvoering.

Het zal u specifieke richting te geven op de volgende aspecten-

  • Craft specifieke massages
  • Focus op potentiële
  • Het bereiken van de juiste klanten

Als u verkoopt een vrouwen-product, dan moet u uw markt te beperken tot vrouwelijke kopers. Het uitbreiden van uw markt om de mannelijke kopers bevatten kost je waardevolle marketing dollars en tijd. trouwens, Deze kunt u weg te nemen van uw doelgroep.

Zo, het heeft een directe rol bij het bepalen van het succes van uw bedrijf.

In dit artikel gaan we om u te vertellen over het ontdekken en gebruik te maken van uw doelgroep. We zullen hoofdzakelijk gebruik van de juiste segmentatie en CRM klantsegmentatie om te helpen bij het bepalen van uw doelgroep.

1) Identificeren en beheren Marketing Opportunities

Een prima uitgangspunt om uw doelgroep te identificeren is om te begrijpen welk doel uw product / dienst oplost. Welke groep mensen zal de voordelen van uw product of dienst te krijgen?

Bijvoorbeeld - als u de verkoop van een bepaald babyvoeding met extra calcium en ijzer, profiteert nieuwe ouders, die willen dat hun baby om meer calcium en ijzer voor hun gezondheid te eten. Uw product is voor het serveren alleen dat marktsegment. Dus moet je content te maken en op te bouwen marketing strategie die past bij dat marktsegment bijzonder.

Een volledige marketing management systeem zal u helpen bepalen van de CPA (kosten per acquisitie) en ROI van uw doelgroep.

Dit zal u helpen de juiste doelgroep segment en voorkeuren van de klant kiezen op basis van publiek belang.

Bijvoorbeeld, Laten we het geval van babyvoeding te nemen. Als je probeert om vrouwen die moeder zijn te bereiken, je zou willen social media kanalen die worden gebruikt door vrouwen, zoals Instagram kiezen, Snapchat etc.. Dit zal een betere optie dan andere sociale kanalen zoals LinkedIn of zelfs AdWords en ouder marketing kanalen.
Dit brengt u dichter bij uw doelgroep.

2) Controleer en consolideren uw bestaande klantenbestand

Wie zijn uw huidige consumenten en waarom zijn ze de aankoop van u? Is er een wederzijds kenmerk of interest? Is er iets dat je kunt doen om hun ervaring te verbeteren?

De klant segmentatie kunt u bepalen en te prioriteren tussen de verschillende behoeften van de klant. U kunt ook nauwkeurig te analyseren en te filteren uw klantendatabase.

U bent waarschijnlijk een stapel van klantgegevens die aankoopgegevens omvat hebben, koopgeschiedenis, contact details, persoonlijke gegevens en vele andere noodzakelijke dingen. Afgezien van deze essentiële, er zijn een aantal bonte onnodige details ook.

CRM segmentatie kunnen significante gegevens van de klantenservice te nemen door middel van verkoop en marketing; daarna leveren het allemaal de weg naar ontwikkeling en de belangrijkste execs.

De CRM-software zal helpen scheiden en boor op je accurate klantendatabase. De strategische sales dashboard zal u tonen alle essentiële aspect van uw bedrijf om een ​​geïntegreerd verslag over uw huidige klanten te vormen.

customer segmentation techniques

3) Maak Geografische en leeftijdsgroep Segmentatie

U kunt marktsegment op basis van een aantal parameters. Dit kan onder meer leeftijdsgroep of generatie van de kopers, demografie, of geografische locatie.

In deze, doelmarkt klantsegmenten zou een groot genoeg ding om de financiële behoeften van een bedrijf voldoen.

Bijvoorbeeld - als u wilt een educatieve software om mensen te helpen om hun wiskundig redeneren verhogen lanceren, dan moet u uw doelgroep te scheiden op basis van de leeftijdsgroep.

Volgens de Direct Marketing Association Report, gesegmenteerd en gerichte emails genereren 58% van alle inkomsten.

4) Figuur uit uw sales leads uit alle Leads

Zoals we reeds besproken, dat u de juiste klant segment zal uw ROI te verhogen kiezen.

Zelfs de succesvolle business organisaties worstelen te vinden leiden tot conversie verkoop verhouding van meer dan 5%. Dit vereist dat u uw meest opportunistische prospects aka sales leads te identificeren. Dit zijn de vooruitzichten met een echte behoefte voor uw product en de nodige budget om de aankoop te doen.

In dit stadium, uw niche zou moeten beginnen vorm te krijgen als uw huidige databank. U kan het nodig vooruitzicht details te krijgen en filters maken op basis van deze classificatie.

Met de hulp van die analyses je kunt achterhalen wie gaat uw toekomstige klant. U kunt een perfecte sales forecast en curve uw verkoopstrategie te maken volgens de voorspelling.

CRM helpt u om voorspellende modellen die lucratieve klanten bepalen op basis van Customer Lifetime Value vormen (CLV). Dit is een belangrijke implicatie dat de nettowaarde van een potentiële relatie berekent met uw klant.

Customer Lifetime Value

Gebruik makend van CRM-tool, je kunt er zeker van, om welke delen van uw markt hebben de maximale CLV. trouwens, U kunt ook te weten komen klanten met een lage CLV en gebruik maken van CRM-data naar manieren om hun lifetime value te ontwikkelen vinden.

Deze analyse zal u helpen een echt productieve social media campagne te genereren. U kunt belangrijke statistieken van tevreden klanten of hun getuigenissen te uploaden om te vergroten uw doelgroep en meer klanten aan te trekken

Conclusie

Kapture CRM biedt u waardevolle inzichten in het gedrag van klanten door het bijhouden van communicatie, het verzamelen van verkoopgegevens en evalueren van trends onder specifieke marktsegmenten. Nauwkeurige analyse en gemakkelijke toegankelijkheid van gegevens helpt om het echte leven voorspellingen te genereren en identificeert de exacte markt voor een product of dienst.

Voor het opstarten van bedrijven, deze ontwikkeling kan enige tijd duren voor het onderzoek en tweaken, maar het biedt gekoesterde inzicht in de behoeften en motivaties van potentiële klanten.

Contact Kapture CRM om uit te vinden van de juiste business-strategie door de behandeling van uw markt.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop