Digital Commerce - 360 Blend Of Retail een E-Commerce

Huis > Digital Transformation > Digital Commerce - 360 Blend Of Retail een E-Commerce

digital-commerce

Met gadgets die nuttiger dan tandpasta in ons dagelijks leven, we zijn de weg van actief leven ons digitale leven dan onze echte. De opkomende concept van digitale commerce ook wel aangeduid als D-commerce draait heel wat hoofden. Brands omarmen d-commerce als de nieuwe manier van zakendoen.

D-commerce en e-commerce:

D-commerce is een manier van e-commerce. E-commerce verwijst naar de transactie werkwijze. Om dit te vereenvoudigen, Laten we een voorbeeld van een coffeeshop te nemen. Het bedrijf is om koffie te verkopen en winst te maken.

Als u deze koffie online kunt bestellen, betalen voor het op hun website zonder daadwerkelijk een bezoek aan de coffeeshop, het wordt beschouwd e-commerce CRM. Uw transactie werd uitgevoerd zonder fysiek bezoek aan het bedrijf, maar uw goederen werden aan u geleverd.

D-commerce bezig met het creëren van een digitale manier van zakendoen. Bijvoorbeeld, als de coffeeshop heeft een loyaliteit app en geeft u nieuws over nieuwe dranken, bieden speciale kortingen voor app-gebruikers, bieden punten op elke aankoop etc, het creëren van een 360 digitale merk dat blijft bij de klant de hele tijd.

Hoewel dit een eenvoudig voorbeeld, d-commerce evolueert in de handel betrekking hebben op digitale producten en diensten. Online video platform abonnementen, muziek app-abonnementen, aanschaf van een licentie voor mobiele en computer software al deze vallen onder d-commerce te.

Uw merk en d-commerce:

Met high-speed internet beschikbaar is binnen handbereik, elk merk kunnen hun tenen dip in d-commerce. Urban merken vandaag omarmen nieuwe manieren om in contact te blijven met de klant zo veel mogelijk. Het creëren van een 360 ervaring online is mogelijk voor elk merk en hier zijn een paar tips:

1. merkrelevantie:

Om een ​​wederzijds winstgevende ervaring voor u en uw klant te creëren, is het belangrijk om de relevantie van uw merk te begrijpen om uw klant.

2. In-store d-commerce:

Laat een digitale stempel wanneer de klant in de winkel. Curate content die klant kan toegang wanneer ze in de winkel en praat door de inhoud.

3. Ze voelen zich gehoord:

Starbucks creëerde een platform waar klanten hun ideeën kunnen delen om producten en diensten te verbeteren. Ze voelen zich gehoord en verspreiden de stem van uw klant op uw digitale platforms.

4. Houd ze terugkomen voor meer:

Digitale producten kan een betere d-commerce ervaring door te begrijpen wat wil de klant daadwerkelijk betaalt voor creëren. Neem het geval van Netflix. Hoewel het een geweldige maker van de inhoud, toen ze probeerden om advertenties van hun eigen shows te verkopen, het was niet goed ontvangen. Begrijp wat functie van uw product is een zegen voor de klant en nooit veranderen.

Ten slotte, hoe gemakkelijk uw merk is te vinden en te communiceren online altijd leidt u naar meer en meer winst. Zo, laten we evolueren met de trend voor onze methoden gaan achterhaald.

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop