De verwachtingen overtreffend: Maak Customer Delight met Customer Service CRM

Huis > Klantenservice > De verwachtingen overtreffend: Maak Customer Delight met Customer Service CRM

customer service CRM

Bent u bekend met inbound marketing? Zo ja, dan moet je de populaire uitdrukking kennen - “Attract, converteren, dichtbij, genot."

Al deze vier fasen dicteren het vermogen van het bedrijf of merk verder te gaan dan set verwachtingen. Als u niet om dat te doen, uw stem zal worden opgeslokt-up door ontelbare gelijksoortige voices, alle versluiering voor een beetje aandacht.

Overschrijding van de verwachtingen door middel van Inbound Marketing

In Inbound marketing, U bent in principe proberen om interactie met de klant te rijden op basis van verschillende vormen van content – blogs, artikelen, video's etc. Dit helpt u om te zetten in kansen. De “trekken” en “convert” onderdelen kan de verantwoordelijkheid van uw marketing teams, terwijl uw verkopers zijn verantwoording schuldig aan “sluiten” de deal.

Dan komt de ‘vreugde’ deel. Typisch de vertegenwoordigers van de klantendienst de leiding nemen van deze bijzondere deel. Maar als je denkt vanuit een groter perspectief, klant “delight” is ieders verantwoordelijkheid in een effectieve inbound marketing strategie. Dus, het hele systeem ernaar streeft klanttevredenheid.

customer service CRMHet bovenstaande proces kan alleen mogelijk worden bereikt met een holistische en georganiseerde benadering van de klantenservice.
Echter, voordat u gaat vooruit, laten we uitleggen waarom klanttevredenheid is dus van cruciaal belang.

Betekenis van klanttevredenheid in uw bedrijf

Nu zijn we leven in een customer-centric tijdperk, waar alles hangt af van de eisen van klanten.

Hier zijn een aantal snelle statistieken die aantonen dat u het belang van een tevreden klant bij het bepalen van het lot van uw bedrijf:

  • 78% klanten hebben gered op een transactie of niet maakte een voorgenomen aankoop vanwege de slechte service-ervaring. [Bron: American Express Survey]
  • 70% van de koopervaring is gebaseerd op hoe de klanten het gevoel dat ze worden behandeld. [Bron: McKinsey]
  • De gemiddelde jaarlijkse waarde van elke klantrelatie verloren aan een concurrent of verlaten – $289. [Bron: Genesys Report]

Momenteel, Het is vrij eenvoudig om de ervaringen van klanten te delen tussen duizenden soortgelijke platforms. Op elk moment, een ontevreden klant kan delen hun één slechte recensie over social media, dat een virale beweging zou kunnen aanwakkeren.

Elk van deze online platforms aanzienlijk kunnen invloed hebben op uw bedrijf. Onthouden, het nieuws van slechte klantenservice bereikt meer dan twee keer zoveel oren als lof voor een goede service-ervaring [Bron: White House Office of Customer Affairs].

Daarom is het nog belangrijker dan ooit om een ​​uitstekende ervaring te creëren, meer dan klanten vreugde ‘de verwachtingen van de te creëren’.

Maar het feit is alleen 37% van merken ontvangen goede of uitstekende customer experience index scores, terwijl, 64% van merken kregen een rating van ‘ok’, ‘Slecht’ of ‘zeer slecht’ uit hun bestaande klanten [Bron: Forrester Research].

Blijkbaar, het merendeel van de bedrijven krijgen niet de verwachte resultaten van hun klantenservice. Met het oog op de ‘black spot’ achter de slechte prestaties te identificeren, je moet nadenken over uw customer service strategie alweer.

Zorg voor persoonlijke service: Laat ze zich speciaal voelen

Customer support software

Klantenservice is niet meer beperkt binnen de vier muren van het call center kamer. Nu kunt u de klantenservice als een marketing team strategie implementeren.

Tijdens het contact met uw klanten, zorg ervoor dat hun namen te onthouden, persoonlijke gegevens en uw eerdere gesprek geschiedenis met hen - verwijzen naar hun laatste aankoop en vraag naar de feedback. Al deze kleine factoren zal hen helpen meer ‘thuis’ met uw bedrijf.

Echter, Het vereist een grondige onderzoek naar de achtergrond van de klant en een systematisch bijhouden van de klanten gedrag en aankoopgeschiedenis. Met een customer service CRM-systeem, kunt u showcase van de volledige klantgegevens, waardoor het gemakkelijk toegankelijk en begrijpelijk is voor uw medewerkers.

De marketing team kan beginnen met behulp van de CRM dashboard en andere nuttige gegevens uit te. Het verzamelen van waardevolle inzichten uit de gegevens, ze kunnen hun klanten persoonlijke service te bieden om ze te laten voelen nog specialer.

Bijvoorbeeld, U kunt geautomatiseerde post te bezorgen het aanbieden van speciale kortingen op vrouwelijke producten aan uw vrouwelijke klanten op Internationale Vrouwendag.

hetzelfde, kunt u seizoensgebonden groeten en berichten versturen op een speciale gelegenheid. Dit kan u helpen een hoger niveau van betrokkenheid met potentiële klanten te benutten.

Na het bouwen van uw klantenbestand, kunt u de follow-up interacties met het automatiseren Service CRM-platform.

Streven naar een langdurige relatie: Follow-up, zelfs na de sluiting

Customer service CRM

B2B-organisaties hebben een iets andere scenario geconfronteerd. Omgaan met een logisch-driven-client is nog moeilijker dan het naderen van een gemeenschap of een marktsegment.

Het is blijkbaar Uit de eerste grafiek (dat toont het proces van inbound marketing) dat het verloop van ‘customer delight’ begint direct na de ‘dicht’. Zo, je moet efficiënter over je te zijn after sales follow-ups.

Follow-up tijdens het verkoopproces is heel anders dan de follow-up na het sluiten. Overwegende dat het geven van een telefoontje of een herinnering e-mail om de aankoop te voltooien toont uw niveau van efficiency, evenzo, het in contact blijven met uw klant, zelfs na de aankoop zorgt voor een lange-termijn relaties.

Door te blijven consistent in uw messaging, telefoontje en e-mail, uw klanten zullen leren wat ze moeten verwachten van uw bedrijf in de toekomst. Dat is hoe je een sterke basis van loyaliteit onder uw klanten kunnen genereren.

CRM-systeem geeft u de mogelijkheid om herinneringen instellen voor pre en post sales follow-up calls / e-mails / vergaderingen. Blijkbaar, dat maakt het hele marketing proces eenvoudiger en soepeler.

Conclusie

Omzet is de motiverende factor voor veel kleine, middelgrote en grote bedrijven. Tevreden klanten zullen hogere levensduur waarden die een groot verschil naar uw sales omzet leveren.

Bij het plannen van een inbound marketing strategie, Houd er rekening mee dat de klanttevredenheid is zeker anders, hoger ligt dan klanttevredenheid. Als u wilt om dit te bereiken, je nodig hebt geavanceerde tools en technologieën die uw hele team te ondersteunen.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop