Waarom feedback van klanten is een uitdaging en tips aan te pakken

Huis > Klantenservice > Waarom feedback van klanten is een uitdaging en tips aan te pakken

how to tackl customer feedback

Een van de belangrijkste uitdagingen van de betrekkingen zakelijke klant is over het omgaan met negatieve feedback. Customer service is altijd een centraal onderdeel van de ontwikkeling van merkentrouw geweest. In feite is het hart van een business model die het mogelijk maakt een bedrijf om te gedijen.

Het is gemakkelijker dan ooit voor consumenten om openlijk te delen brand experiences. Nu zijn ze ook gebruik van online portals en sociale kanalen om hun afkeer te uiten. Maar, de manier waarop u reageert op ontevreden klanten zal beslissen wat ze zeggen over uw merk daarna.

Major crisisscenario's waarmee de Executives

Stel dat uw cafe krijgt een negatieve beoordeling met slechts 1.5 rating op Zomato. Of iemand roept kwaliteitsprobleem tegen uw merk door te bellen naar de Customer Service Executive. Wat wil je dan doen? Hoe gaat u reageren?

Dit zijn de belangrijkste paden die bedrijven meestal de neiging na het ontvangen van een negatieve beoordeling te nemen.

 1. Te reageren op de vraag op zijn vroegst en een resolutie te bereiken.
 2. Probeer om de slechte beoordeling te begraven met een lawine van vervaardigd zelfgeschreven positieve beoordelingen.
 3. Reageer de draad met een 'Mea' laat ons meer weten.
 4. Vergeet het platform en het bevorderen van de website op andere vormen.

Behalve de eerste oplossing, alle andere wegen zal geleidelijk verhogen van uw problemen verder naar beneden de lijn. In antwoord op vragen van klanten vindt u actuele inzicht in de klant en wijsheid geven.

Hieronder zijn de belangrijkste situaties die een klant klacht kan aanzetten.

 • uitval
 • Inbraken
 • product Bugs

Dit zijn allemaal onmiddellijke problemen die onmiddellijke oplossing vraagt.

In de gebruikelijke omstandigheden, de crisis respons in middelgrote tot grote ondernemingen neemt de volgende bocht.

De meeste mensen accepteren de zeldzame menselijk fouten en systeemfouten. Door echt te luisteren naar de ontevreden klanten, kunt u de meest bevredigende uitkomst mogelijk te maken.

How to Handle Customer Feedback

Getting Response klant is van vitaal belang

Het geven van respons is uiterst belangrijk, vooral voor de negatieve beoordeling of de klacht. Sommige customer service managers hebben de neiging om negatieve feedback te voorkomen, omdat het laat zien up ontevreden klanten openlijk. Maar, elke ontevreden contact is in potentie een aanwinst voor uw organisatie en een belangrijke verwijzing bron - als je bereid bent te luisteren.

 • Oplossen van een klacht in het voordeel van de klant en ze zullen zaken met u doen 70% van de tijd.
 • tevreden klanten, die krijgen hun probleem opgelost, vertellen 4-6 mensen over hun ervaringen.

De meeste ontevreden consumenten niet eens de moeite om te klagen, ze gewoon in stilte stoppen met uw bedrijf. Voor elke klant klacht online, er minstens 26 andere klanten, die zwijgen. Ongeacht de grootte van uw bedrijf, klanten die klagen geven je de kans om ze bezig te houden.

hoe u feedback van klanten te reagerenDit kan worden bereikt door een efficiënte helpdesksoftware. De helpdesk software laat u alle sociale queries verzamelen om te worden gestroomlijnd op een enkel dashboard.

Deze kunt u bekijken en te reageren op een grote pool van vragen van klanten. Op deze manier, uw service team hoeft niet te klagen over de vaak inkomende sociale queries.

Schakel je denken van Omgaan met een klacht bij Omgaan met Concern

Achter de klacht van uw consumenten is waarschijnlijk een oprechte bezorgdheid dat je ze kunt helpen. Nadruk op de zorg en een uitweg zal gemakkelijker komen.

Om te voorkomen dat klanten te verliezen, je nodig hebt om het gemakkelijk voor hen om te klagen maken. Laat ze weten dat hun kritiek zijn welkom. Een klagende consument geeft genoeg over uw merk ten minste brengen de kwestie onder uw aandacht. Zo, dank altijd de klant voor het nemen van de tijd om te klagen.

Maak uw klanten het gevoel Heard

customer feedback en follow-software

Volgens de American Express Survey, 67% van de klanten meestal hing de telefoon uit frustratie. Luister naar ze aandachtig en empathisch - laten weten dat u hun gevoelens te begrijpen en je ze serieus nemen.

Terwijl het hebben van één-op-één gesprek met de klant, enkele kleine, nog belangrijke dingen moet worden herinnerd. Customer service managers alleen de zorg om te vragen om de naam van de klant 21% van de tijd. Het is belangrijk om respect met een paar eenvoudige gedragingen tonen.

We houden allemaal speciale en gewaardeerd te voelen. Het kan gemakkelijk worden gedaan door te erkennen niet alleen de feiten waarmee de klanten, maar ook hoe het hen het gevoel.

CRM voor het beheren van de Klant Beoordelingen

Geef persoonlijke aandacht- Volg dan Up

Persoonlijke aandacht is het eerste ding dat een klagende behoeften van de klant. Dan verwachten ze dat het bedrijf spontaan terug zou antwoorden of follow-up van de situatie.

Verduidelijken, om het beste van uw kennis, wat er is gebeurd en waarom het is gebeurd. Dan maak duidelijk wat je van plan bent te doen en geef een exacte tijd regel wanneer het zal worden opgelost. Het merendeel van de klanten de voorkeur aan specifieke dingen te horen, in plaats van excuses.

Slechts een enkele oproep of een verontschuldiging e-mail kan een ontevreden klant niet om te zetten in een gelukkig. Het duurt 12 positieve ervaringen te maken voor een onopgeloste negatieve ervaring [Bron: Understanding Customer van Ruby Newell-Legner]. Dus je moet de follow-up.

Voor een goede follow-up, je moet begrijpen, controleren en volgen de klacht. Zoveel vragen stellen aan de klant die je nodig hebt om het fundamentele probleem te verduidelijken.

Geschikt CRM-software zal u helpen om controleren en volgen de situatie. We kunnen een uniek ticket nummer te krijgen voor elke klacht, actualiseren de status van de situatie, en dienovereenkomstig te handelen. Daarom zul je in staat om meerdere problemen tegelijk verwerken zonder uitzicht zelfs een enkeling zijn.

CRM-systeem stelt u in staat om de klanten direct uit te reiken, zodat je hun probleem op te lossen door een-op-een interactie.

Ook je kunt omgaan met online reviews van hetzelfde platform dat versnelt uw antwoord ook.

Het bezit komen van de kansen voor verbetering

Ontevreden klant is een beschikbare bron van echte informatie over uw bedrijf. U hebt deze echte informatie, als je wilt ontwikkelen en te onderscheiden van de concurrentie. Soms is het goed om positieve kritiek van uw klanten te ontvangen. Het helpt om de opbouw van een beter begrip en triggers het verlangen naar verbetering.

customer feedback management software

Conclusie

Ontevreden klanten zijn een uitdaging voor elke organisatie. Maar je weet nu elke klacht is een kans om toekomstige fouten te minimaliseren. Ongeacht hoe moeilijk de situaties, alle scenario's kan worden opgelost door simpelweg te luisteren, erkennen en follow-up met de klant.

Streven naar het maken van uw relaties met klanten een echte “vennootschap”, in plaats van alleen een “zakelijke klant” verwantschap. Maak gebruik van CRM voor een betere infrastructuur en communicatie met de klant.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

 • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
 • Over precieze controle over uw sales activiteiten
 • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop