CRM-rapporten – De voltooiing van de klant feedback loop om zaken te versnellen

Huis > produktiviteit > CRM-rapporten – De voltooiing van de klant feedback loop om zaken te versnellen

Hoe CRM-rapporten te versnellen gang van zaken

Feedback van klanten is het proces van het verkrijgen van bruikbare inzichten uit een inkoop klant, over een product, dienst of de algemene ervaring bij de behandeling van een bedrijf. Het laat de business managers om hun aanbod te bestuderen en vind elementen die kunnen worden getweakt of verbeterd om beter te passen bij de behoeften van de klanten '.

Of u nu vragen om feedback van uw klanten door middel van enquêtes, feedback formulieren, live chatten, of social media sites, is het belangrijk om al die gegevens ontvangen, zodat je niet gebruik te maken van al je tijd proberen om de juiste vorm of informatie te vinden centraliseren. Dit kunt u ook volledig te richten op de feitelijke reacties en begrijpen waar de klant voelt dat je fout gaat, en verbeteren zij.

Zodra een feedback-kanaal voor de klanten is setup, luisteren naar hun zorgen en het verbeteren van uw producten. Schuim, spoelen, herhaling. deze proactieve, cyclische aanpak van feedback van klanten kunt u niet alleen continu beter uw aanbod, maar verhoogt ook uw succes ratio en klanttevredenheid, wat betekent dat je minder leads en op zijn beurt te verliezen, minder verkopen. Dit is vooral effectief voor het nemen van corrigerende maatregelen in de beginfase van een bedrijf, die anders kunnen verliezen op aanzienlijke inkomsten als je niet weet wat de klant denkt over het product of dienst, of hoe ze denken dat het kan worden verbeterd.

De integratie van deze feedback cyclus met een Klantrelatie management (CRM) software, specifiek op maat voor uw bedrijf, zal uw bedrijf een enorme en noodzakelijke impuls te geven.

Leads Terugkoppeling:

De aard van de terugkoppeling is dat het niet alleen afkomstig zijn van klanten kopen, maar kan ook worden afgeleid van een potentiële leads die de organisatie constructieve kritiek leveren. Deze praktijk is gunstig voor de organisatie op de langere termijn, omdat het hen in staat stelt om niet alleen hun bestaande klanten, maar ook hun potentiële klanten beter te bedienen.

Gedetailleerde Verkoper Ratings:

In plaats van het verhuren van uw klanten waarderen uw prestaties op een eenvoudige schaal op basis van metrische, een CRM-software kunnen uw klanten gedetailleerde beoordeling rapporten die zijn gebaseerd op de verschillende parameters die betrokken zijn bij het product te genereren, zoals, zeg, hoe dicht was het product aan hun verwachtingen, hoe goed de organisatie gericht hun zorgen en vragen, of hoe redelijk was het prijskaartje voor het product.

Deze rapporten zijn, daarom, een uitzonderlijk instrument dat kan worden gebruikt door een organisatie om de exacte locatie van het lek te lokaliseren. In vergelijking met de conventionele schaal, Dit vermindert aanzienlijk de kwestie zoeken en analyse tijd en leidt de organisatie direct naar het voor een snelle correctie.

Daily Sales Reports:

Afgezien van de ratings, Er zijn diverse andere manieren om feedback van klanten te verkrijgen. Gooien in CRM in deze mix biedt de organisatie en automatisering tools die het bedrijf zal helpen om hun gegevens te verzamelen in iets waarneembaar.

een aanbrengen van een CRM database is dat het mogelijk een sales manager voor een dagelijkse verkoop rapport te genereren, hetgeen een gedetailleerde statusinformatie van alle kritische statistieken zoals het aantal leads, de status van elke lead, potentiële klanten ontmoet, en deals gesloten.

Het inzicht opgedaan met deze data rust de manager voor eenvoudiger en slimmer besluitvorming, en maakt het bedrijf zich bewust van waar het staat op zijn lead-to-conversie ratio.

Lead Bron Tracking:

Er zijn meerdere wegen die een klant kan lopen naar een bedrijf te bereiken - het is handig voor dat bedrijf om te weten welke weg het meest genomen om het gedrag en de voorkeuren van de klant te peilen. Bijvoorbeeld, klanten van een bedrijf kan worden bezig met hen voornamelijk door het lezen van blogs op hun website, of uiten hun nieuwsgierigheid op hun social media pagina.

Maakt niet uit wat de bron is, het is belangrijk voor het bedrijf om het te volgen. Dit kan doorgaans vertalen in re-uitlijnen van de onderneming marketing inspanningen voor de meer actieve bronnen, en uiteindelijk het genereren van meer leads.

marketing Beslissingen:

Een voordeel van het integreren feedback klant een CRM marketing software is dat het helpt bij het identificeren van de klant profielen die meer geneigd zijn om te kopen van de organisatie, en laat hen richten hun marketing inspanningen op deze individuen. Het leent ook rationalisatie van de productmix als de doelgroep wordt meer gedefinieerde.

Project Management Cycle:

Een project management cyclus is een pro-actieve aanpak voor het ontwerpen van of het creëren van nieuwe initiatieven, projecten of producten. De cyclus start met het idee en wordt gevolgd door planning, ontwikkeling, uitvoering, en ten slotte het toezicht op en de verbetering van. Deze cyclus te slagen, feedback van de klant wordt een waardevolle bijdrage, en het uiteindelijk drijft de groei en vooruitgang voor het bedrijf. Het afsnijden van deze bron brengt de gehele cyclus tot stilstand en maakt het gevoelig voor stagnatie, die moeten worden vermeden.

Om het belang van feedback van klanten samen te vatten, zij ook een essentiële grondstof niet alleen voor de korte termijn product doelen worden, maar voor de belangrijke lange termijn degenen ook, en is een drijvende kracht voor de vooruitgang binnen een bedrijf.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop