AI Voor Tekst Analyse en Natural Language Processing

Huis > Digital Transformation > AI Voor Tekst Analyse en Natural Language Processing

ai-for-text-analyse-en-natuurlijke taalverwerking

Wij zijn voortdurend praten over het leven van de snelle leven en het bijhouden van de technologie, niet te beseffen hoe extreem afhankelijk van hen hebben we al zijn.

Laten we een eenvoudig voorbeeld, wakker worden in de ochtend zou niet mogelijk zijn zonder uw telefoon. Zou het? zeker, in de vroegere dagen mensen zouden stijgen als de warme stralen van de zon op hun gezicht, maar we moeten 7 alarm voor de meest elementaire deel van onze dag want dat is wat we gewend zijn.

We zijn vrij snel kan ontwikkelen tot de dag waar een virtuele assistent zal niet alleen het plannen van kleine herinneringen voor ons, maar ook het maken van afspraken met andere virtuele assistenten of zelfs een ander mens door aan te passen aan onze maniertjes en spraak. Dit is wat wij noemen Artificial Intelligence of AI, de vooruitgang van de technologie die ons zelfs overtreft soms.

Voordat we een duik nemen in de complexiteit van Kunstmatige intelligentie, laten we eens een kijkje in wat er precies is tekstanalyse en Natural Language Processing.

Tekstanalyse is niets anders dan het gebruik van technologie om alle nuttige informatie uit een tekstdocument te extraheren. Grootschalige bedrijven, verwerven van alle informatie die ze kunnen hun handen op en dan vertrouwen op AI om te filteren op de belangrijke informatie. Natuurlijke taalverwerking, aan de andere kant, is een beetje meer interessant, als het bot of de software maakt gebruik van zijn intelligentie om spraak te ontcijferen, toon, taalbarrières en andere dergelijke details van de gesprekken en uiteindelijk daaraan aan te passen.

Deze methoden kunnen samen een enorme rol spelen in een revolutie die is in het bedrijfsleven om te komen. Het kan volledig te transformeren de manier waarop een organisatie functioneert en de oorzaak zijn van substantiële groei.

AI in tekstanalyse:

Zoals eerder vermeld, AI speelt een belangrijke rol is het uitfilteren van alle belangrijke informatie voor een tekstdocument. Je kunt je afvragen waarom we de technologie voor deze nederige taak nodig zou hebben, dus laten we het zo zeggen. Je hebt een enorme telefoonboek voor je en hebben een uur te vinden 5 belangrijke nummers, maar de vangst is dat ze zijn allemaal verspreid en niet in de juiste volgorde. Alleen al de gedachte dat kon krijgen iemand verward of gefrustreerd. Hier is waar AI in het spel komt. Binnen een paar seconden, het zou je die nummers die anders zou hebben genomen je voor altijd te ontdekken.
evenzo, deze technologie kan worden gebruikt om een ​​applicatie die zou helpen bij marktanalyse creëren, HR-management en zelfs Competitive Analysis.

Het bijhouden van belangrijke informatie en analyseren om het gunstige zelf wordt makkelijker als je een helpende hand te maken.

AI in Natural Language Processing:

Natuurlijke taalverwerking helpt AI te begrijpen zijn kennis uit te breiden. Wat zou anders worden beperkt tot alleen vragen stellen en beantwoorden van hen zou veranderen om een ​​volledige gesprekken. NPL verbetert de greep van de AI en het helpt het ontcijferen van de betekenis van woorden en begrijpen van de toon van de gesprekken. dus, waardoor het meer effectief in communicatie en diagnose, die op zijn beurt helpt is een nauwkeurige analyse van recensies van klanten. Dit is de technologie die zelfs major league bedrijven gebruiken om hun virtuele assistent slimmer dan ooit tevoren.

Met de snelle ontwikkeling van de technologie, en de aard van de kennis maken wij voor hen toegankelijk, in een mum van tijd zullen we zien een wereld die heel dicht bij wat we zagen in de Jetsons als kinderen. We zijn op weg naar een veel geavanceerde lifestyle en er is geen vertraging meer.

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop